Hamur İşleri Krep Hamurunda Avcı Böreği (Resimli)

PurpleRain

what if i'm the bad guy?
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2008
8.190
10
156
İngiltere
Kıymalı yerine tavuklu harçla da yapılabilir, enfes bir börek :)

Krep Hamuru için

1 yumurta
2 su bardağı süt
2 su bardağı un
tuz

(Krep hamuru boza kıvamında olacak; ne çok katı ne çok sıvı)

İç Malzeme İçin

250 gr kıyma
ayçiçek yağı
2 büyük soğan
250 gr mantar
1 su bardağı haşlanmış bezelye
karabiber
tuz

Kızartmak İçin

Ayçiçek yağı
1 yumurta
Galeta unu

Önce iç harcımızı haırlamaya başlıyoruz ki kreplerimiz piştiğinde iç harcımız soğusun. Soğanlarımızı küp küp doğrayıp ayçiçekyağında kavuruyoruz; soğanlar kavrulunca kıymamızı da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz (kıymaları bir başka yerde yağsız kavurup eklerseniz et kokusu kalmaz; daha iyi olur). Son olarak mini minik doğradığımız mantarları ve haşlanmış bezelyeleri de ekleyip mantarların pişmesini bekliyoruz. İç harcımızın tuzunu ve karabiberini ilave edip harcı soğumaya bırakıyoruz.

Krepler için tüm krep malzemelerimizi çırpıp, yağladığımız krep tavasına ya da bir teflon tavaya 1 kepçe yayıyoruz ve bir tarafı pişince krepleri çevirip diğer tarafını pişiriyoruz. hamurumuz bitene dek işlemi tekrarlıyoruz.

Kreplerimiz pişince bir krep alıp içine harcımızdan koyarak sigara böreği sarar gibi krebi sarıyoruz.

Sardığımız krepleri önce çırptığımız yumurtaya, sonra da galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz. Kızaran börekleri kağıt havlu üzerine çıkartarak fazla yağını alıyoruz. Afiyet olsun :):)

img2507g.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
kötükedihüso

Kötüsün sen kötüsün kötüsün kötüsün

yaparsın börekleri

uzaktan gösterürsün:delphin:

cokacimcoookcokacimcoookcokacimcoook
harika görünüyo
krepli lezzetlere bayilirim
cok lezziz görünüyo tucem
ellerine saglik
bensiz gecdimi bogazindan bebem
:jeyyar::jeyyar::jeyyar:
mutlaka denicem canim tskler paylasimin icin
opuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

Tucem bu ne böylecokacimcoook

Senin tariflerini hep deniyorum haberin olsun:utangac:

Hııımm nefiz gözüküyor ellerine sağlık cokacimcoook

Bizede uzaktan bakmak kalıyor :delphin:

çok teşekkür ederim canım, ikimiz de ankaradayız sanırım, buyrun gelin efendim, memnuniyetle opuyorumnanaktan

cokacimcoookcokacimcoookcokacimcoook
harika görünüyo
krepli lezzetlere bayilirim
cok lezziz görünüyo tucem
ellerine saglik
bensiz gecdimi bogazindan bebem
:jeyyar::jeyyar::jeyyar:
mutlaka denicem canim tskler paylasimin icin
opuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan
oyy kıyamam sana canım benim Şeniz krepli börekleri ben de çok seviyorum, galeta unuyla kızartınca sıcak sıcak harika oluyor, yine yorumunu beklerim tatlım denersen :1hug:
Tucem bu ne böylecokacimcoook

Senin tariflerini hep deniyorum haberin olsun:utangac:

ömürüm canım beğendiğine çok sevindim, tariflerimi denemen de ayrıca çok mutlu etti beni a.s.Şeniz

off bu ne böyle gece canım çekti bak şimdi....ben diyetteyim ama :sinifsinif: ellerine sağlık

allahım bu nasıl bişi böyle akannehir
enfes görünüyor
ellerine sağlık yerimseniben
en kısa zamanda denicem

naptın tuce sen ya ayıp değil mi:mymeka:

ya süper görünüyo canım, tebrik ederim valla bu krebi bu şekilde sarıp kızartmak, dağılmadan beceri ister, nasıl yapıyosunda açılmıyo krep:hulya:
krebi normal yumurta tavasında değilse büyükçe bi tavada mı yapıyosun, verdiğin krep hamurundan kaç tane krep çıkıyo
ay amma sordum be
:bbo:

Son düzenleme:
naptın tuce sen ya ayıp değil mi:mymeka:

ya süper görünüyo canım, tebrik ederim valla bu krebi bu şekilde sarıp kızartmak, dağılmadan beceri ister, nasıl yapıyosunda açılmıyo krep:hulya:
krebi normal yumurta tavasında değilse büyükçe bi tavada mı yapıyosun, verdiğin krep hamurundan kaç tane krep çıkıyo
ay amma sordum be
:bbo:

tatlışçım teşekkür ederim Şeniz

krebin dışını yumurtaya bularken krebin katlanma yerine de parmağınla hafifçe yumurta deyirirsen ve kreplerini katlanma yeri tavaya gelecek şekilde tavaya koyarsan kreplerin açılmaz kızarırken hihoyyyt

benim krep tavam pek büyük sayılmaz ama yaptığım hamurdan 8 tane krep çıkıyor, içi birazcık artabilir, onu da makarnayla vs değerlendirebilirsin.

krepleri tavadan aldıkça sıcak sıcak üstüste koyarsan krepler yumuşuyor ve sarması da kolay oluyor chessim. bu arada avcı böreği yufkadan da yapılır ama kreple yapılan kadar lezzetli olmuyor bence opuyorumnanaktan

Back
X