KREŞ-2. GÜN

mrs_brown

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2017
15
4
1
41
2,5 yaşındaki oğlumun kreşteki 2. günü ve pek konuşamıyor ama 'arkadaş vurdu' deyip kafasını gösteriyor.Bunu müdüre hanımla paylaşmalımıyım?Bir de yemek vaktinde gittim 2 gündür.Bugün kapı aralığından gösterdiler oğlumu.görünce dün sizi görünce ağladı dediler...Müdüre hanım odasına bile davet etmedi, anladığım kadarıyla velilerin sık sık gelmesi istenmiyor...Oysa bugün 2. günüydü...Ne yapmam gerek?Müdüre hanımı sevmedim, o da beni sevmedi, yemek zamanlarımda geldiğimde güzel yemek yediriyorlardı, kıyafetleri değişmiş güzelce, altı değişmiş, temiz, giden çocuklar öğretmenlerini seviyorlar.yuvada bir sorun yok, güveniyorum,daha iyisini de bulabilceğimi düşünmüyorum.Ne yapmalıyım müdüreyle arkadaşım kafama vurdu dediğini söylesem daha çok dikkat edilir mi yoksa çocuğuma ilgi kesilir mi kararsızım

Çocuklar ara sıra birbirlerine vurabilirler, bu kadar abartacak bir şey yok müdireye çıkacak kadar.
Siz de 5-6 çocuklu bir araya gelseniz illaki çocuklardan birinden biri vurur diğerine.
Geri kalan her şeyden memnunsanız takipte kalın, ara sıra çocuğa görünmeden kontrol edin yeter.

Çocuklar ara sıra birbirlerine vurabilirler, bu kadar abartacak bir şey yok müdireye çıkacak kadar.
Siz de 5-6 çocuklu bir araya gelseniz illaki çocuklardan birinden biri vurur diğerine.
Geri kalan her şeyden memnunsanız takipte kalın, ara sıra çocuğa görünmeden kontrol edin yeter.
herşey kusursuz biliyorum, iyi insanlar hissediyorum, ama oraya öğle tatillerinde gelip gitmemi istemiyorlar, eğer sorun olursa onlar ararlarmış.varmı böyle bişi anlamıyotum, bugün 2. gün ve çocuğumu öğle arası göremez miyim

Çocuklar birbirlerine vuruyor bazen öğretmenine söyleyebilirsiniz müdür ile konuşmanıza gerek yok bence
Bende bizim kreşin müdüründen hoşlanmamıştım hala hoşlanmıyorum o sürüp gidecek...

Her öğle arası neden gideceksiniz, gidecekseniz neden kreşe verdiniz? Vurma meselesini sınıf öğretmeniyle konuşun.
2. gündü, oraya güvenmek istedim, sadece bu, sürekli olmayacak bir durum, belki ilk 5 gün için.Çocuk emanet ediyoruz, doğal değil mi, ben mi yanlış yaptım acaba?

Siz bence oğlunuza görünmeden daha sık gidin müdireyi falan fa sallamayın aklı sıra velilerin ayağını kesmeye çalışıyor. Her ne kadar dikkat etseler de çocukların anlık tepkileri olabilir başkasını bilmiyorum ama bu benim anlayışım sana vururlarsa sende vur Bir tane diyesim gelir:halay:çocuğu kavgacı yetiştirmek taraftarı değilim ama pasif olmasını nasıl engelleyeceğiz :KK76:

2. gündü, oraya güvenmek istedim, sadece bu, sürekli olmayacak bir durum, belki ilk 5 gün için.Çocuk emanet ediyoruz, doğal değil mi, ben mi yanlış yaptım acaba?
Gidin tabiki de neden gitmeyecekmişsiniz ben de bunu anlamadım. Ben her öğle arası da giderim her saatte içimize sinene kadar çok da abartıp çocuğun düzen kurmasını da engellemeden gözetleyin

Her öğle arası neden gideceksiniz, gidecekseniz neden kreşe verdiniz? Vurma meselesini sınıf öğretmeniyle konuşun.
öğretmen oğluma iyi davranıyor, eğer söylersem çocuğuma ilgi kesilir mi acaba, bir de olabilir 5 çocuk var, anlık birbirlerine vurmuş olabilirler, kreşe yazılmadan önce ufak tefek çocuklar arasında itişme kakışma olabileceği söylenmişti ama ciddi bişi yaşanmamış ve 7 yıllık kreş

Bence bu anne-baba gitmeleri sık yaşanıyor çocuklar da anne-babalarını görünce düzenleri bozuluyor ağlamaya falan başlıyorlar, diğer çocuklar da bu ağlamadan etkileniyor olabilir.

Bir anaokulu öğretmeni olarak belirtmeliyim ki ben de öğle arasında veli görmek istemem. Oryantasyon döneminde velilere iltimas gösterilir elbette ama diğer çocuklar herhangi bir çocuğun annesini görünce etkileniyor ve kendi annelerini görmek istiyorlar. Bu yüzden izin vermiyor olabilirler. Siz yine de uygun bir dille oglunuzun çok küçük olduğunu , bunu sürekli yapamayacaginizi, en azından bir süre alışana dek görmek istediğinizi belirtiniz. Uygun görürlerse diğer çocukları etkilemeyecek şekilde görmenize müsaade ederler belki. Bir de yemek saati zaten çok sıkıntılı bir saat. Yemek saatine denk gelmeyecek şekilde gitmeye çalışın.

öğretmen oğluma iyi davranıyor, eğer söylersem çocuğuma ilgi kesilir mi acaba, bir de olabilir 5 çocuk var, anlık birbirlerine vurmuş olabilirler, kreşe yazılmadan önce ufak tefek çocuklar arasında itişme kakışma olabileceği söylenmişti ama ciddi bişi yaşanmamış ve 7 yıllık kreş

Hayır neden ilgisi kesilsin, eve geldi kafasını gösterdi ağladı falan diyin.

Bir anaokulu öğretmeni olarak belirtmeliyim ki ben de öğle arasında veli görmek istemem. Oryantasyon döneminde velilere iltimas gösterilir elbette ama diğer çocuklar herhangi bir çocuğun annesini görünce etkileniyor ve kendi annelerini görmek istiyorlar. Bu yüzden izin vermiyor olabilirler. Siz yine de uygun bir dille oglunuzun çok küçük olduğunu , bunu sürekli yapamayacaginizi, en azından bir süre alışana dek görmek istediğinizi belirtiniz. Uygun görürlerse diğer çocukları etkilemeyecek şekilde görmenize müsaade ederler belki. Bir de yemek saati zaten çok sıkıntılı bir saat. Yemek saatine denk gelmeyecek şekilde gitmeye çalışın.
öğle molasında gidiyorum, ben çalışıyorum...peki bu arkadaşının kafasına vurması hakkında söylemelimiyim, ilgi kesilir mi çocuğa, ne dersiniz

öğle molasında gidiyorum, ben çalışıyorum...peki bu arkadaşının kafasına vurması hakkında söylemelimiyim, ilgi kesilir mi çocuğa, ne dersiniz

Profesyonel bir öğretmen ise tabi ki böyle bir durum söz konusu olamaz. Çocuklar arasında böyle şeyler olabilir. Siz öğretmene bunu belirtirken cümleye bu şekilde başlarsanız zaten aksi bir davranış sergilemez. Sizi tenzih ederek söylüyorum bazı veliler adeta hesap sorar gibi yaklaştığı için öğretmenler de savunma mekanizması geliştiriyor. Siz, "böyle şeyler elbette olabilir ama bir anne olarak olayı merak ettim sadece" diyebilirsiniz. Tabi ki sormaya ve öğrenmeye hakkınız var.

Herkesin annesi öğlen arası gitmek istese orası curcuna olur. Hem çocuğun alışma süresini uzatmış olursunuz. Hepimiz geçtik bu yollardan.

Vurma işini söyleyin tabi. Siz söylediniz diye oğlunuza niye ilgi azalsın. Daha çok dikkat ederler. Suçlayarak değil güzellikle anlatın. Kreşlerde hep yaşanır bu durumlar.

aslında çekincem şu, beğenmiyorsan al çocuğunu git deseler ki henüz ödemeyi de yapmadık, uyum süreci tamamlanacakmış bundan bahsedildi, ondan sonra ödeme alacaklar.şu an çocuğu al başka kreşe ver deseler başka bir şansımız yok, çünkü burada 2 tane özel kreş var ve diğerinin konumu hem eve uzak hem de beğnemedim.dolayısıyla çekincem bu, başka kreşe gitse yine arkadaşlar arası itiş kakış olacak gibime geliyo.bir yandan da söyliyim diyorum daha çok dikkat etsinler.bilemedim ki

İlgi azalmaz

Burada da çok yazdım

Oğlum 26 aylıktı ve doğru düzgün konuşmuyordu

Bir çocuk diğerinin dudağını kanatmış

Oğlum anlattı vs

Ben de ertesi gün müdüreye geçmiş
Olsun X in dudağı kanamış dedim

Müdüre de öğretmen de çocuğun eve gelip bir şeyleri anlattığını öğrendiler hatta müdüre ben anlatırlar demiştim bak anlatmışlar dedi öğretmene de

Profesyonel bir öğretmen ise tabi ki böyle bir durum söz konusu olamaz. Çocuklar arasında böyle şeyler olabilir. Siz öğretmene bunu belirtirken cümleye bu şekilde başlarsanız zaten aksi bir davranış sergilemez. Sizi tenzih ederek söylüyorum bazı veliler adeta hesap sorar gibi yaklaştığı için öğretmenler de savunma mekanizması geliştiriyor. Siz, "böyle şeyler elbette olabilir ama bir anne olarak olayı merak ettim sadece" diyebilirsiniz. Tabi ki sormaya ve öğrenmeye hakkınız var.
öğretmen genç en fazla 27,28 belki daha küçük.ne kadar profesyonel bilmiyorum

Back
X