Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Kres kararsizligi

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

Tavuk_suyu_

Nirvana
Pro Üye
Anneler Kulübü
12 Nisan 2015
12.939
50.840
798
35
Merhaba sevgili kk uyeleri,
Hemen konuya giriyorum. 3 yasinda bir oglum var. Evde cok cok yaramaz hareketli ve konuskan. Fakat disarda hoc oyle degil. Cok cekingen davraniyor. Parka , oyun evlerine goturuyorum . Hic arkadas edinmiyor. Kendi tek basina oynuyor. Birlikte oynayan cocuklara bakiyor hic onlara katilmaya niyetlenmiyor bile.
Esimle dun krese mi gondersek diye dusunduk. Yarim gun gondermeye niyetlenmistik ki esim sabah fikrini degistirdi. " Cok sessiz oglumuz derdini tam anlatamiyor. Tv neler goruyoriz gondermeyelim" diyor.

Sizlerde durum nasil. Kreste bu cekingenligi gecer mi yoksa normal bi durum mu
?

kesinlikle iyi bir kres arastir gönder. bakicilarida iyi egitilmis olsun. bende seneye 10. aya yollicam oglusumu. misal cat kapi simdiden gidip izliyorum bugun napiyorlar cocuklara nasil davraniyorlar. ne ögretiyorlar diye. eger iyi yer secersen oglusun icin mükemmel olur.

="NMB24, post: 54058109, member: 861502"]kesinlikle iyi bir kres arastir gönder. bakicilarida iyi egitilmis olsun. bende seneye 10. aya yollicam oglusumu. misal cat kapi simdiden gidip izliyorum bugun napiyorlar cocuklara nasil davraniyorlar. ne ögretiyorlar diye. eger iyi yer secersen oglusun icin mükemmel olur.
nerden izliyorsunuz anlamadım. Bi de çocuğunuzu daha göndermediğiniz ama göndermeyi düşündüğünüz kreşi mi izliyorsunuz?

nerden izliyorsunuz anlamadım. Bi de çocuğunuzu daha göndermediğiniz ama göndermeyi düşündüğünüz kreşi mi izliyorsunuz?

evet daha baslamadi 10/2018 de baslicak. kayit ettigim yere cat kapi zile basiyorum 5 dk izliyorum geri gidiyorum. ve kayit ettirirken en ince detayina kadar anlattirdim. neyi nasil yapiyorlar. vs. va. cocuklari gruba nasil integre ediyorlar. egitimciler hangi okuldan mezun. vs. abartiyor ola bilirim ama evladimin güvenli oldugu yerde olduguna yüze 1000 emin olmam gerek. böyle bi zamanda. Allah korusun neler oluyor

Oyun grubuna gönderebilirsiniz ama şöyle birşey var ki kreş e başlayan çocuk hastalıktan kurtulamıyor... İsterseniz en azından baharı bekleyin hem 5-6 ayda konuşması da epey ilerler.

3 yas beraber oyun oynamak icin cok erken bir yas , bunu kistas almayin kendinize
krese haftada 3 yarim gun gonderebilirsiniz , baslangic olur , onun icin degisiklik olur
ama disarda cekingen olmasina cok takilmayin zamanla degisiyorlar

="NMB24, post: 54058409, member: 861502"]evet daha baslamadi 10/2018 de baslicak. kayit ettigim yere cat kapi zile basiyorum 5 dk izliyorum geri gidiyorum. ve kayit ettirirken en ince detayina kadar anlattirdim. neyi nasil yapiyorlar. vs. va. cocuklari gruba nasil integre ediyorlar. egitimciler hangi okuldan mezun. vs. abartiyor ola bilirim ama evladimin güvenli oldugu yerde olduguna yüze 1000 emin olmam gerek. böyle bi zamanda. Allah korusun neler oluyor
onları ben de sordum yiyecekleri nerden aldıklarına kadar ama bu izleme işi kapıda içeriyi gösteren bir bölme var içeridekiler dışarıyı göremiyor falan öyle bişey mi? Orasını anlamadım.

Benim kızım da çekingendi. 26.ayda başladı ben işe başlayacağım için. Kreşi çok araştırdım hatta burada konu bile açtım nelere dikkat edeyim diye. Yaşadığım yerde anneler kulübüne üye oldum facebookta. Oradaki annelerden fikir aldım kreşe çocuklarını gönderenler memnun mu diye. Sonunda hiç bilmediğim bir kreş duydum bir hanımefendiden. Allah razı olsun ondan kreşten çok memnun kaldım. Artık konuşuyor derdini anlatıyor. Arkadaşlarını bile şikayet ediyor yeri gelince :-)

Yalnız arkadaşlar haklı şu an tam hastalıkların zirve yaptığı dönem. Bizim doktor nisanı bekleyin demişti mesela.

Merhaba sevgili kk uyeleri,
Hemen konuya giriyorum. 3 yasinda bir oglum var. Evde cok cok yaramaz hareketli ve konuskan. Fakat disarda hoc oyle degil. Cok cekingen davraniyor. Parka , oyun evlerine goturuyorum . Hic arkadas edinmiyor. Kendi tek basina oynuyor. Birlikte oynayan cocuklara bakiyor hic onlara katilmaya niyetlenmiyor bile.
Esimle dun krese mi gondersek diye dusunduk. Yarim gun gondermeye niyetlenmistik ki esim sabah fikrini degistirdi. " Cok sessiz oglumuz derdini tam anlatamiyor. Tv neler goruyoriz gondermeyelim" diyor.

Sizlerde durum nasil. Kreste bu cekingenligi gecer mi yoksa normal bi durum mu
?

benim oğlum şubatta 3 yaşına girecek. geçtiğimiz eylülde tuvalet eğitimi bitince kreşe başlattık inan çok memnunuz. gerçi biz şanslı azınlıktanız kurum kreşine verdik güvenlik ve yemek konusunda sıkıntı çekmiyoruz o oranda da fiyatları özele göre daha makul. benim oğlum sosyal panda doğduğundan beri insanlardan hiç kaçmaz çok kolay iletişim kurar ve kendini de çok güzel anlatarak ifade eder. 1 yaşında konuşmaya başladı zaten. kreşte de tüm hayatı düzene girdi. kendi kendine daha güzel yemek yiyor, kendi kendine uyumayı öğrendi ve evde 3 öğün düzenli yemezken şimdi arkadaşları ile birlikte evde yemediği sebzeleri yiyor ben tabi şok oluyorum duydukça.
bence 3 yaş kreşe başlatmak için uygun. eğitim açısından da önemli. siz evde gerekli eğitimi sağlayamazsınız. hastalıksa evde bile hasta oluyorlar ona yapacak bir şey yok. hasta olduğunda birkaç gün göndermezsiniz olur biter. bağışıklıkları da güçleniyor böylece doktorlar bile bağışıklık sistemi açısından çocukların evde olmasındansa kreşte olmasını yeğ tutuyorlar.

maddi durumunuz da uygunsa iyi bir kreş araştırıp çok da uzatmadan başlatın derim. dili de çabuk çözülür.

Oyun grubuna gönderebilirsiniz ama şöyle birşey var ki kreş e başlayan çocuk hastalıktan kurtulamıyor... İsterseniz en azından baharı bekleyin hem 5-6 ayda konuşması da epey ilerler.
Aynen gecen yil gonderdik 2 hafta gitti so ra silurekli hastalandi. Geri alma nedenlerimizden biri oldu.

3 yas beraber oyun oynamak icin cok erken bir yas , bunu kistas almayin kendinize
krese haftada 3 yarim gun gonderebilirsiniz , baslangic olur , onun icin degisiklik olur
ama disarda cekingen olmasina cok takilmayin zamanla degisiyorlar
Biraz once gecen yil gittigi kresten geldik. Ogretmenine sarildi tanidi orayi. Hemen oyun odalarina girdi. 3 yarim gun almiyorlar da hafta ici sabah 8 bucuk 9 oglen 2 gibi alabiliriz dediler.

Ben yarım gün kreşe başlatın derim.
Benim kızımda sosyal bir çocuktu,arkadaş istiyordu,çocuk kovalıyordu parkta bahcede gel oynayalım diye. 29 aylıkken yarım gün başladı.
Kendi adıma önem verdiğim kriterler vardı.
En basitinden siz kapıdan bırakın biraz ağlar ama arkadaşlarıyla oyuna dalınca unutur diyen kurumlardan uzak durdum. Zira o yaşta bir cocuk için empatiden aşırı yoksun bir kafa yapısıydı bu.
Sonunda ilk günler benimle okula girmesini kabul eden bir okulla anlaştım. Tabiki sınıfa inmedim ama oyun odasında öğretmeni ben ve kızım birlikte vakit geçirdik. Alıştı 1 saat bıraktım,beni isterse hemen gittim,bu sayede korkuda yaşamadı. Kısa zamanda alıştı. Ama asla kapıdan ağlatarak hic tanımadığı birilerine bırakıp gitmezdim. En azından o yaşta. Sizde oryantasyon sürecini güzel geçirebileceğiniz bir yer bulursanız değerlendirin derim.

Oyun salonuna goturdum bugun. 20 den fazla yasiti cocuk var onlarla oynamak istemiyor beni cagiriyor iceri. Surekli beni gormek istiyor. Ilk kres sureci nasil olacak nasil ayrilacak benden hic bilmiyorum.

Peki kresin nelerine dikkat etmek gerekir ?

Ben yarım gün kreşe başlatın derim.
Benim kızımda sosyal bir çocuktu,arkadaş istiyordu,çocuk kovalıyordu parkta bahcede gel oynayalım diye. 29 aylıkken yarım gün başladı.
Kendi adıma önem verdiğim kriterler vardı.
En basitinden siz kapıdan bırakın biraz ağlar ama arkadaşlarıyla oyuna dalınca unutur diyen kurumlardan uzak durdum. Zira o yaşta bir cocuk için empatiden aşırı yoksun bir kafa yapısıydı bu.
Sonunda ilk günler benimle okula girmesini kabul eden bir okulla anlaştım. Tabiki sınıfa inmedim ama oyun odasında öğretmeni ben ve kızım birlikte vakit geçirdik. Alıştı 1 saat bıraktım,beni isterse hemen gittim,bu sayede korkuda yaşamadı. Kısa zamanda alıştı. Ama asla kapıdan ağlatarak hic tanımadığı birilerine bırakıp gitmezdim. En azından o yaşta. Sizde oryantasyon sürecini güzel geçirebileceğiniz bir yer bulursanız değerlendirin derim.
Gecen yil ki kresle gorustum. Acilir , bezimi de birakir bize tamamen guvenince, ilk zamanlar zaman zaman da aglar. Sabirli olmak gerekir dediler.
Cok cok kararsizim inanin :(

benim oğlum şubatta 3 yaşına girecek. geçtiğimiz eylülde tuvalet eğitimi bitince kreşe başlattık inan çok memnunuz. gerçi biz şanslı azınlıktanız kurum kreşine verdik güvenlik ve yemek konusunda sıkıntı çekmiyoruz o oranda da fiyatları özele göre daha makul. benim oğlum sosyal panda doğduğundan beri insanlardan hiç kaçmaz çok kolay iletişim kurar ve kendini de çok güzel anlatarak ifade eder. 1 yaşında konuşmaya başladı zaten. kreşte de tüm hayatı düzene girdi. kendi kendine daha güzel yemek yiyor, kendi kendine uyumayı öğrendi ve evde 3 öğün düzenli yemezken şimdi arkadaşları ile birlikte evde yemediği sebzeleri yiyor ben tabi şok oluyorum duydukça.
bence 3 yaş kreşe başlatmak için uygun. eğitim açısından da önemli. siz evde gerekli eğitimi sağlayamazsınız. hastalıksa evde bile hasta oluyorlar ona yapacak bir şey yok. hasta olduğunda birkaç gün göndermezsiniz olur biter. bağışıklıkları da güçleniyor böylece doktorlar bile bağışıklık sistemi açısından çocukların evde olmasındansa kreşte olmasını yeğ tutuyorlar.

maddi durumunuz da uygunsa iyi bir kreş araştırıp çok da uzatmadan başlatın derim. dili de çabuk çözülür.
Kucuk bir yerde yasiyoruz cok fazla secenegimiz yok malesef ki :(
Yarim gun 600 tl , tum gun ise 700 tl olarak gorustuk.

Oglum sadece benimle zaman gecirmek istiyor. Her yerde yaninda olayim istiyor uyurken bile :(
Zaman zaman ben de boguluyorum. Fakat tv de falan bazi kotu haberler geliyor aklima net bir karar veremedim

Gecen yil ki kresle gorustum. Acilir , bezimi de birakir bize tamamen guvenince, ilk zamanlar zaman zaman da aglar. Sabirli olmak gerekir dediler.
Cok cok kararsizim inanin :KK43:
Bakın geçen gün bir yerde yemek yiyorduk,yan tarafta kreşti. Bahçede bir çocuk,muhtemelen öğretmeninin kucağında biz orada oturduğumuz 1-1.5 saat boyunca aralıksız susmaksızın ağladı.
Bahçede gezdiriyorlar,salıncağa bindiriyorlar yok,o minik orda ağlaya ağlaya helak oldu.
Annesinin haberi bile yoktur eminim.
Arayıp çağırmadıklarını düşünüyorum.
Dayanamadım laf attım annesini çağırsanıza yazık değil mi vs diye. Kem küm ettiler,aradık gelmiyor diye kıvırdılar en son. İnanmadım şahsen.
Annesine de çok iyiydi,alışıyor demişlerdir eminim.
Çünkü çoğu yer ticarethane maalesef.
O çocuk tabiki alışacak zira 2 saatte ağlasa orada durmak zorunda,bunu kanıksayacak muhakkak ama doğru yok bu değil.
Ben bu sebeple size dikkat edin dedim. Ben kızımda en çok bunun olmasından korkardım,orda ağlaya ağlaya sızacak bana haber vermezlerse dedim. Bu sebeple kabul edenle yoluma devam ettim.
Ağlar aglar ama siz gidince unutur diyen zihniyetle asla olmaz dedim.
Sizinde önceliğiniz bu olsun. Zaten düzgün bir kurumsa bir kaygısı yoksa kendi işiyle ilgili,size o zamanı tanımalı. Tanımayan kurum için aksini düşünürüm.

Bakın geçen gün bir yerde yemek yiyorduk,yan tarafta kreşti. Bahçede bir çocuk,muhtemelen öğretmeninin kucağında biz orada oturduğumuz 1-1.5 saat boyunca aralıksız susmaksızın ağladı.
Bahçede gezdiriyorlar,salıncağa bindiriyorlar yok,o minik orda ağlaya ağlaya helak oldu.
Annesinin haberi bile yoktur eminim.
Arayıp çağırmadıklarını düşünüyorum.
Dayanamadım laf attım annesini çağırsanıza yazık değil mi vs diye. Kem küm ettiler,aradık gelmiyor diye kıvırdılar en son. İnanmadım şahsen.
Annesine de çok iyiydi,alışıyor demişlerdir eminim.
Çünkü çoğu yer ticarethane maalesef.
O çocuk tabiki alışacak zira 2 saatte ağlasa orada durmak zorunda,bunu kanıksayacak muhakkak ama doğru yok bu değil.
Ben bu sebeple size dikkat edin dedim. Ben kızımda en çok bunun olmasından korkardım,orda ağlaya ağlaya sızacak bana haber vermezlerse dedim. Bu sebeple kabul edenle yoluma devam ettim.
Ağlar aglar ama siz gidince unutur diyen zihniyetle asla olmaz dedim.
Sizinde önceliğiniz bu olsun. Zaten düzgün bir kurumsa bir kaygısı yoksa kendi işiyle ilgili,size o zamanı tanımalı. Tanımayan kurum için aksini düşünürüm.
Kalabilirsiniz alisana kadar dediler. Fakat kamera yokmus. Bu normal mi sizce ?

Back
X