Siz kreştekiler konuştunuz mu hiç? Müdürün oğlunuzu çağırıp konuşması kısmını anlamadım ben. Oğlunuza gerçekten baban sana bisiklet alsın dediyse çok tuhaf. Böyle bir şeyi, anne babayı çağırıp ona söylemesi gerekirdi bana kalırsa. Belki oğlunuz kendi dileğini bu şekilde ifade etmiştir size.
Öncelikle kreşteki öğretmen, müdür vs. ile konuşun siz. Çocuklar herşeyi tam ifade edemiyorlar ufak yaşlarda.
Öyle çok bayıla bayıla kreşe giden çocuk var mıdır bilmiyorum. Biz ilkokul öncesi 5 ay kadar yollamıştık. Bizimki sabah zor kalkardı, o açıdan sorun vardı biraz. Bir de benim kendi servisime yetişebilmem için onun 7 ye 20 kala falan servise binmesi gerekiyordu. Bu durumda da bindiği servis, yuva servisi değil, ilkokula giden çocukların bindiği bir servisti. Oğlum onlardan iyice ufak olduğu için, belki arada dalga falan da mı geçiyorlardı bilmiyorum, o servisten yana çok mutlu olmadığını anladık bir süre sonra. Ama dediğim gibi çocuklar doğru dürüst anlatamıyorlar dertlerini. ondan mı bundan mı diye araya araya anladık derdini. Biraz sorup soruşturmak lazım.
Sizin hamileliğinizi bilse de bunun tam olarak ne anlama geldiğini daha kardeşi doğmadan anlıyor mudur acaba? Evde bir faaliyet var mı doğumla ilgili, yeni alınan mobilya, kıyafet falan? Belki, öyle birşey varsa, gözle görülür, elle tutulur, ya da çevrede örnek verilen başka bebekler, o zaman birşeyler anlıyor olabilir, tabi.
Başka bir kreş deneseniz bir şey değişir mi acaba? Ya da bir yardımcı tutup, babaanne veya komşu da bakıcıyı denetlese? Kreşe yarım gün gidip, yarım gün de birileri bakabilir belki.
Çok zor oluyor bilmez miyim, ben ki çok şanslıydım, annem ve kayınvalidem dönüşümlü baktılar, yine de o kısa yuva ve bakıcı dönemi çok sıkıntılı geçmişti. Ben 2. ye cesaret edememiştim sırf bu nedenlerden. Gerçi en son bulduğum yardımcım o kadar iyi çıktı ki yaşım uygun olsa o zaman kalkışırdım belki bir 2. çocuğa.
Size kolaylıklar dilerim, çok canınızı sıkmamaya çalışın. En kısa zamanda uygun bir çözüm bulursunuz inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?