Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası kreş konusunda endişelerim var! acil yardım lütfen...

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

nazzzzz35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2011
351
2
46
İzmir
oğlum hemen hemen 1 yıldan beri tam gün haftada 5 gün kreşe gidiyo. başlarda ağlayarakservise binip,oturnca camdan bakıyodu.öğretmenide servise binince unutuyo dedi. bi şekilde aştık ama hiç bi zaman tam manasıyla alışamadı. evdede gitmek istemiyorum diyo,sevisin önüne gelince kaçıyo. henüz çözmüş değilim. oğlum çok hareketli ve merkeziyetçi bi çocuk hep ben der. evdede bu böyledir,arkadaşlarının arasında da. 3 yaşına kadar evdeydim oğluma kendim baktım ve bana çok bağlıydı hala öyle. oğlumun naz yaptığını düşünüyorum ama biyandan da içimde şüpheler var. acaba kreşte istemediği bi şeyler mi oluyo diye. dün oğlumla konuşurken kreşin sahibinin oğlu var ve 6 yaşında bisikleti var. oğlum bana müdür benimle bi şey konuştu dedi. ve baban sana bisiklet alsın demiş. herhalde oğlum binmek istedi,ısrar etti. çok kafam karıştı böyle bi konuşma yapmalarına. bi yandan da oğlum çok hareketli biz de ilçede oturuyoruz. hemen hemen herkes birbirini tanır. albüm yapılmıştı fotorafçı eşime oğlumun çok hareketli olduğunu söylemiş.ben de 2 ay sonra foto çektirmeye gittim oğlumu hemen tanıdılar. neticede ilçe ama 5-6 tane kreş var. yani insanlarda bi etki bırakıyo. belki şımarıklık yapıyo belki çok hareketli olduğu için. çok uzattım ama kısacası konduramıyorum ama kreşte benim bilmediğim oğlumu üzen bi şeyler oluyomudur. fikirlerinize çok ihtiyacım var.

Siz kreştekiler konuştunuz mu hiç? Müdürün oğlunuzu çağırıp konuşması kısmını anlamadım ben. Oğlunuza gerçekten baban sana bisiklet alsın dediyse çok tuhaf. Böyle bir şeyi, anne babayı çağırıp ona söylemesi gerekirdi bana kalırsa. Belki oğlunuz kendi dileğini bu şekilde ifade etmiştir size.

Öncelikle kreşteki öğretmen, müdür vs. ile konuşun siz. Çocuklar herşeyi tam ifade edemiyorlar ufak yaşlarda.

Siz kreştekiler konuştunuz mu hiç? Müdürün oğlunuzu çağırıp konuşması kısmını anlamadım ben. Oğlunuza gerçekten baban sana bisiklet alsın dediyse çok tuhaf. Böyle bir şeyi, anne babayı çağırıp ona söylemesi gerekirdi bana kalırsa. Belki oğlunuz kendi dileğini bu şekilde ifade etmiştir size.

Öncelikle kreşteki öğretmen, müdür vs. ile konuşun siz. Çocuklar herşeyi tam ifade edemiyorlar ufak yaşlarda.

evet bana o şekilde aktardı. müdür'ün oğlunu zaten bisiklet. dün duydum bunu oğlumdan kreşi arayıp sorucam tabiki ama nasıl bi mizaçla ona karar veremedim. çocuğun sözüne güven olmaz derler ama oğlum bana kreşle ilgili hiç bi şeyi bu kadar net aktarmazdı ben de dün çok şaşırdım. çok kararsızım nasıl bi tavır almam gerekiyo bilemiyorum..

Aslında kreş ortamında bazı çocukların oynayabildiği, bazısının oynamasına izin olmayan tipte oyuncak olmaz diye düşünüyorum. Bisiklette de aynı durum var bana kalırsa. Eğitim amaçlı bir şey desem onu da tam oturtamadım kafamda. Hani denebilir ki bu oyuncakla şimdi işte, Ahmet, Mehmet oynayacak, sen sonra oynayacaksın, sıranı bekle falan, öyle de değil. Tabi gerçek hayatta bir çocuğun sahip olduğuna, başka bir çocuk sahip olamıyor, ama kreş sizin çocuğunuzla ilgilenilsin diye para ödediğiniz bir yer. Orada onu oyalasınlar, iyi zaman geçirsin diye yolluyorsunuz. Siz oğlunuza bisiklet alsanız bile her gün onu kreşe mi taşıyacaksınız, ya da her anne baba da mı alacak? Düşündükçe, düşündükçe Müdürün oğlunun sahip olduğu bisiklete o ortamda binmemesi gerektiği sonucuna geliyorum. Neticede sırf oğlunuz değil diğer çocuklar da özeniyordur.

Benim fazla kreş tecrübem olmadı. Bu konuda daha deneyimli arkadaşlar da bir şeyler yazarlar belki. Ya da çevrenizde çocuğunu kreşe yollayanlara bir sorun bakalım.

eşim müdürle görüşmüş.bahçeye bakan balkondaymış.indirmişler herkes sırayla binsin. çocuklarda 1 tane olunca başına üşüşmüş. onun için kaldırmışlar. oğluma gelince onunla ilgili hala davranşlarında ki şüphem azalmadı. ben hamileyim oda biliyo acaba ondan mı biraz huy değiştirdi hala çözemedim...:50:

Öyle çok bayıla bayıla kreşe giden çocuk var mıdır bilmiyorum. Biz ilkokul öncesi 5 ay kadar yollamıştık. Bizimki sabah zor kalkardı, o açıdan sorun vardı biraz. Bir de benim kendi servisime yetişebilmem için onun 7 ye 20 kala falan servise binmesi gerekiyordu. Bu durumda da bindiği servis, yuva servisi değil, ilkokula giden çocukların bindiği bir servisti. Oğlum onlardan iyice ufak olduğu için, belki arada dalga falan da mı geçiyorlardı bilmiyorum, o servisten yana çok mutlu olmadığını anladık bir süre sonra. Ama dediğim gibi çocuklar doğru dürüst anlatamıyorlar dertlerini. ondan mı bundan mı diye araya araya anladık derdini. Biraz sorup soruşturmak lazım.

Sizin hamileliğinizi bilse de bunun tam olarak ne anlama geldiğini daha kardeşi doğmadan anlıyor mudur acaba? Evde bir faaliyet var mı doğumla ilgili, yeni alınan mobilya, kıyafet falan? Belki, öyle birşey varsa, gözle görülür, elle tutulur, ya da çevrede örnek verilen başka bebekler, o zaman birşeyler anlıyor olabilir, tabi.

Öyle çok bayıla bayıla kreşe giden çocuk var mıdır bilmiyorum. Biz ilkokul öncesi 5 ay kadar yollamıştık. Bizimki sabah zor kalkardı, o açıdan sorun vardı biraz. Bir de benim kendi servisime yetişebilmem için onun 7 ye 20 kala falan servise binmesi gerekiyordu. Bu durumda da bindiği servis, yuva servisi değil, ilkokula giden çocukların bindiği bir servisti. Oğlum onlardan iyice ufak olduğu için, belki arada dalga falan da mı geçiyorlardı bilmiyorum, o servisten yana çok mutlu olmadığını anladık bir süre sonra. Ama dediğim gibi çocuklar doğru dürüst anlatamıyorlar dertlerini. ondan mı bundan mı diye araya araya anladık derdini. Biraz sorup soruşturmak lazım.

Sizin hamileliğinizi bilse de bunun tam olarak ne anlama geldiğini daha kardeşi doğmadan anlıyor mudur acaba? Evde bir faaliyet var mı doğumla ilgili, yeni alınan mobilya, kıyafet falan? Belki, öyle birşey varsa, gözle görülür, elle tutulur, ya da çevrede örnek verilen başka bebekler, o zaman birşeyler anlıyor olabilir, tabi.

evde herhagibi hazırlık yok ama öğretmeninin karnını elliyomuş. ben de karnımda elimi gezdiririm ama artık yanında onu da yapmıycam.bi kere bana bebeğin yatağında yatayım dedi. daha almadık bebeğe bişey, oğlum senin ve bizim yatağımız var başka yok dedim,karnıma yattı. eşim de diyo kardeşi hep senin yanında okendini gönderiliyo olarak mı düşünüyo acaba...
bu sabah servise 10 dk geç bindi 3 kere aradılar çocuk evden çıkmak istemiyor. babanende kal diyorum tmm diyo onlara düşkün ama babenemiz sürekli bakmaz bakamaz. eski bi komşum var o baksın diyorum hayır diyor. neden gitmek istemiyosun diyorum sevmiyorum diyo,kötü bi şey varsa söyle diyorum bağırıyolar mı;yok,kızıyolarmı diyorum arkadaşları ile olanı anlatıyo bana çok şaşırdım artık ama böyle devam ederse haziranda göndermicem.sabahları ne eşimde nede bende sabır kalmadı,her gün sabah dil döküyorum gitsin diye...

Başka bir kreş deneseniz bir şey değişir mi acaba? Ya da bir yardımcı tutup, babaanne veya komşu da bakıcıyı denetlese? Kreşe yarım gün gidip, yarım gün de birileri bakabilir belki.

Çok zor oluyor bilmez miyim, ben ki çok şanslıydım, annem ve kayınvalidem dönüşümlü baktılar, yine de o kısa yuva ve bakıcı dönemi çok sıkıntılı geçmişti. Ben 2. ye cesaret edememiştim sırf bu nedenlerden. Gerçi en son bulduğum yardımcım o kadar iyi çıktı ki yaşım uygun olsa o zaman kalkışırdım belki bir 2. çocuğa.

Size kolaylıklar dilerim, çok canınızı sıkmamaya çalışın. En kısa zamanda uygun bir çözüm bulursunuz inşallah.

Başka bir kreş deneseniz bir şey değişir mi acaba? Ya da bir yardımcı tutup, babaanne veya komşu da bakıcıyı denetlese? Kreşe yarım gün gidip, yarım gün de birileri bakabilir belki.

Çok zor oluyor bilmez miyim, ben ki çok şanslıydım, annem ve kayınvalidem dönüşümlü baktılar, yine de o kısa yuva ve bakıcı dönemi çok sıkıntılı geçmişti. Ben 2. ye cesaret edememiştim sırf bu nedenlerden. Gerçi en son bulduğum yardımcım o kadar iyi çıktı ki yaşım uygun olsa o zaman kalkışırdım belki bir 2. çocuğa.

Size kolaylıklar dilerim, çok canınızı sıkmamaya çalışın. En kısa zamanda uygun bir çözüm bulursunuz inşallah.

amin saol canım... en son çare ben de evde baktırmayı düşünüyorum..

Back
X