emin olun cocukar yetişkinlerden daha iyi anlıyolar dini ... büyükler bilir ama uygulamaz ama çocuklar harikadır bu konuda ne verirseniz alırlar sadece ögrenmezler egitilirlerde ayrıca... üniversite aklı başına geldiginde ..sizin tabirinizle verilen dini eğitimde tamamen hüsrana ugrarsınız... ama küçük bi cocuga ayakta su içmek şu şu sebeblerden zararlıdır peygam bere fendimiz asla ayakta su içmezdi ve içmemesini önerirdi derseiz o cocuk asla ayakta su içmez ve içirtmez... erkekler ayakta tuvaletini yapmaz ,sağ elle yenir,yemege tuzla başlanır tuzla bitirilir,yemkten önce dua edilir yemekten sonra verilen nimetlere şükredilir... çocuklara dini kurallarla hadislerle eğitmek peygamber efendimizin ahlakıyla ahlaklandırmak neden kötü olsun ben cocuk gelişimi öğretmeniyim hem eğiminden hemde dinimizib cocuk gelişimi hakkındaki önerilerini ve tavsiyelerini biliyorum sizin dediğiniz bilim adı altındaki piaget,freud kanunlarına açıklamalarına bakarsanız incelerseniz aslında onalrda peygamberimizin asırlar önce davrandığı onun cocuk yetiştirikiş hakkındaki tavsiyelerini söylüyolar ama dinimiz önerince cocukalrın psikolojisi bozulur yabancılar sölerse bilim olur kanun olur.... özentiden başka bişey değil bu dini yaşamaktan kokulmamalı yanlış olan dinden sogutmak ve korkutmak eve küçük yaşta şu kelimeler kullanılmamalı şeytan,cehennem,ateşte yanmak gb... ama cocuga yalan sölememk,iyilik yapmak ,zekat vermek,yetim korumak ,fakirleri gözetmek hasta ziyareti,büyüklere saygı sevgi hoşgörü dini cerceve altında öğretilmeli peygam ber efendimiz rol model olarak cocuklara sevdirilmeli cocuklar sevdigi kişileri örnek olarak alırlar hiçbirimiz peygamberimiz kadar mükemmel insan olamdıgımıza göre onun hayatıyla ona örnek oluşturmalıyız... allahtan dinden korkan değik seven cocuklar yetiştirmeliyiz....
ve cocuklar anlamaz sanmayın yok olmayan elle tutamadıgı şeyleri anlamaz diye düşünmeyin cocuklar allahın varlıgını cok güzel anlıyolarcenneti hayal etmeyi seviyolar.. bu dünyada yaptıkları güzel şeylerin bi mükafatı olacagnı düşünmek onları mutlu ediyo... o kadar cok şey varki yazılacak ama tercih tabiki siz istediginiz şekilde eğitebilirsiniz cocukalrınızı herkez özgürdür bu konuda ama korkmayın cocuklar 5-6 yaşlarında onlarca sure ezberleyebilirler, din tarihini onların yaşına uygun şekilde anlayarak ögrenebilirleraraça öğrenebilirler ve bu gelecekteki ilk okul hayatını olumlu yönde etkiler aynı anda hem türkçe hem ingilizce hemde kuranı kerim okumayı ögrenebilen bi çocuk ilk okula başaldıgında yaşıtlarından daha hızlı okumayı yazmayı cöqzer sol beyinini daha aktif kullanır matamatik derslerinde daha becerikli olur problem çözme yetenegide gelişmiştir...
tecrübeyle sabittir ben cocuk gelişimi eğitimi aldım 6 senede dinimizin güzellikleriyle cocuk gelimi eğitimini birleştirmeyi öğrendim düşündügünüz gb degil herşey oyunla marşlarla ögretiliyo cocuklar cok mutlular dua ezberleyemeyen cocuklar flaka ya yatırılmıyo bu kadar katı olmayın böyl4e okulları ziyaret edebilirsiniz tabiki kötü kurumlarda olabilir bunları asla savunmuyorum cocuların mutlu olması eglenerek ögrenmeleri herşeyden önce gelir
,
sizde böyle egitim vermeyen kurumları tercih edebilirsiniz cok şükür herkez özgür türkiyede
çocuk gelişimi kitaplarını ve dinimizi düşünerek okursanız o kadar aynılarki sadece birilerini piaget söylüyo birilerini peygamber efendimiz ...
6 yaşındaki bi cocugun bütün gelişimi tamamlanmıştır cocuk gelişimi kitaplarında yazar bu... 4 yaştan sonra cocuk eğitim başlama
sı önerilir peygamber efendimizde 4yaş 4 ay 4günlük cocugun bütün algılarının açıldıgını her egitime uygun oldugunu söylemiştir yani tamamen bakış açısı objektif olarak incelerseniz farkedebilirsiniz cocuklar dogmadan eğitime başlarlar annenin sevgisiyle güveni ögrenirler bebegim var 2 aaylık emzirmem ona neler katıyomuş neler dün akşam okudugumda inanamadım ... cocuklar boş bi cd gibidirler herzamanda kayıttadırlar...