Merhaba hanimlar,
Benim daha bebegim karnimda ama simdiden icime dert dusuren bir konu oldu. Ozellikle tecrubeli annelerden fikir rica ediyorum. Ben 19 yasindan beri calisiyorum ve dogumdan sonra da calismak durumundayim. Ay yok calisma mis gibi ev hanimi ol cocuguna bak alternatifim malesef yok maddi olarak. Dogum izni yillik izin vs ile bebegimi max 5 ayliga kadar getirip ise donmek zorundayim. Malesef ne annem ne kayinvalidem cocuguma bakmak istemiyor. Bu durumda iki secenegim var. 1. Gunduzcu bir bakici bulup evi kamerayla donatmak 2. 0-2 yas kabul eden bir bebek bakim evine baslamak. Benimle ayni durumu yasamis anneler siz ne yaptiniz bu duruma nasil hazirlandiniz cevaplarinizi merakla bekliyorum.
Merhaba hanimlar,
Benim daha bebegim karnimda ama simdiden icime dert dusuren bir konu oldu. Ozellikle tecrubeli annelerden fikir rica ediyorum. Ben 19 yasindan beri calisiyorum ve dogumdan sonra da calismak durumundayim. Ay yok calisma mis gibi ev hanimi ol cocuguna bak alternatifim malesef yok maddi olarak. Dogum izni yillik izin vs ile bebegimi max 5 ayliga kadar getirip ise donmek zorundayim. Malesef ne annem ne kayinvalidem cocuguma bakmak istemiyor. Bu durumda iki secenegim var. 1. Gunduzcu bir bakici bulup evi kamerayla donatmak 2. 0-2 yas kabul eden bir bebek bakim evine baslamak. Benimle ayni durumu yasamis anneler siz ne yaptiniz bu duruma nasil hazirlandiniz cevaplarinizi merakla bekliyorum.
Oğlum 4 yaşında 8 aydan bu yana kreşte çok da iyi yapmışım , gelişimi ve psikolojisi son derece iyi ve evde bakılan yaşıtlarının üzerinde... Sadece iyi araştırın , iyi bir kreş bulun , ben kamerada olsa bakıcıya güvenmezdim.. Bilmiyorum bu benim fikrim...
Ben de çocuğumu 2 yaşındayken kreşe verdim ama hep aklımda acaba bakıcı olsa daha mı iyi olurdu sorusu duruyor. Kreşin daha mantıklı olduğunu düşünüyorum.Bakicinin evde ne kadar ilgilendiğini bilemiyoruz çünkü.
Ben de aynı ikilemdeyim. Gerçi benim kızım 2 yaşında. Ancak kreşlerde kar tatili, sömestr tatili 23 Nisan vs. Tatiller oluyor. (Benim 2. Çocuğum ilkinden talimliyim) Ayrıca küçük bebekler/çocuklar kalabalıkta sık sık hasta olabiliyorlar bu gibi durumlarda geçiçi de olda bana destek olacak bir yakınım yok. Evde bakıcı ile güven oluşması çok zor. O ideal bakıcıyı bulmak deveye hendek atlatmaktan zor. Birkaç bakıcı değiştirmek söz konusu olursa çocuk etkileyebiliyor. Velhasıl ben de ikilemdeyim.
Bie muddet izne ayrilirdim.ucretsiz izin mesela yaklasik 1 yil bebegim 1.5 yasina gelincede krese verirdim.ben olsam ama calismam lazim diyorsaniz mutalaka ilk 1 yil guvenilir bir bakici bulun 5/6 aylik bebek icin kres cok erken
Çok zor bir karar inanın bu. Daha önce bebek grubu olan bir kreşte çalışmıştım iki bebeğimle birlikte :) İstediğim de görebiliyordum kızlarımı. Eğer güvenebileceğiniz bir yer bulabilirseniz ve bizzat tanıdığınız bir bakıcınız yoksa kreş derim
Merhaba hanimlar,
Merhaba ben kreşte staj yapmıştım ve bence özel güvenilir bir bakıcıya verin bukadar gkucuk bir bebek tecrübesiz ellerde kreşlerde büyümesin orada cok fazla çocuk var ve inanın kokudan gürültüden duramamıştım hangi bebekle ilgileneceksin ki biri ağlar biri uyumak ister oradakilerde cok yoruluyor ve ister istemez ihmaller olabiliyor oyuzden birebir bakıcı tutmanızı tavsiye ederim ve kesinlikle kamerayla donatım evinizi
Merhaba ben kreşte staj yapmıştım ve bence özel güvenilir bir bakıcıya verin bukadar gkucuk bir bebek tecrübesiz ellerde kreşlerde büyümesin orada cok fazla çocuk var ve inanın kokudan gürültüden duramamıştım hangi bebekle ilgileneceksin ki biri ağlar biri uyumak ister oradakilerde cok yoruluyor ve ister istemez ihmaller olabiliyor oyuzden birebir bakıcı tutmanızı tavsiye ederim ve kesinlikle kamerayla donatım evinizi
Benim bu meslekte yedinci yılım ve bu dediğiniz çok acı bir şey. Hiç bir öğretmenin ne olursa olsun bir çocuğu ihmal etmesi söz konusu olamaz. Öyle olanlar varsa da lütfen bu mesleği bıraksın. Eğer öğretmenler işini hakkıyla yapar ve en başta yaptıkları işin büyük bir vebal olduğunu bilirlerse böyle bir sıkıntı olmaz. Konu sahibi için bizzat tanıdığı bakıcıyı ben de önerdim çünkü kendim yaşadım ve biliyorum sabahın 7sinde uyuyan iki bebekle dışarı çıkmak çok zor oluyor...
benim gördüğüm kreşlerde bebeklerle öğretmenler değilde daha çok cocuk gelişimi okulundan yeni mezun olmuş lise yada universite mezunu kişilerin ilgilenmesiydi .öğretmenler daha cok 4 5 6 yaslara giriyorlardı bilmiyorum ben gördüğümü söylüyorum kucuk bir oda da 7 8 tane bebek 1 2 3 yasa kadar hepsi birarada ve oksijensiz bir ortamdı bebekler doğal olarak altına yaptıkları için koku içerde hapsolmuştu falan bilemiyorum diğer kresler nasıldır ben 1 kreste staj yaptım ve gördüklerim buydu ha eğitimleri kesinlikle güzel oluyor özelllikle 4 5 6 yaslarla hersey cok guzel ama ben bebekler ve 1 2 yasların krese verilmesine karsıyım