Kreş'e alisAmayan çocuk ..

EliFFKeReMM

~ Çünkü Her bir Zerrem aşık, Her bir Zerrene ~
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2017
2.092
4.307
53
30
kizlar simdiden buda dertmi dediginizi duyar gibiyim, vallahi dert anacim bitmiyorr hic bitmiyorr, neyse tum guleryuzumle iyii geceler geceniz mutlu olsun diyim ve konuya gireyim,
3yasini 3 gun once bitirmis bi cocuk dusunun, ismi yagiz, yaklasik 4 aydir krese gidiyor, yani zorla aglaya aglaya hickira hickira sabah kres var diye uyanmak istemiyor, her sabah dedeee mem (irem) halasi yani diyerek tuttuyor tabi yine gittigi yer ayni, kress..
4 aydir hep hasta, hastanede yattik, lenf benzlerimiz sisti. Burun akintisi hapsrik? Biz artik bunlari hastaliktan saymaz olduk neredeyse, alisir dediler en gec 1 ay dediler, 4ay bitti hala hickirarak gidiyor krese. Hic kapida veda filmi yazmadim ogretmenlerine teslim ettim ciktim gittim.
birde su bilgiyi vermeden gecmiyim, daha cumle konusamiyor kelime var ama cumle yok. Cumleden sayarmisiniz bilmem ama, anne bak anne at anne tak felan da diyebiliyor.

Biz krese konusmasi ve sosyellesmesi acisindan verdik ama, konusmasi biraz daha duzeldi inkar edemem. Ama alisamamasi ve hastalik sureci mafetti. Ya cocuk aralik ayinda basladi krese nisan dahil her ay mutlaka ilac alinmiss, 2 ayda hastanede kalinmis. Doktorumuz artik birakin kresi cocukta okul fobisi olusacak yapmayin dedi. Bizde esimle konustuk acaba alsak mi diye birde sizlere sorayim fikir alayim dedim. Annneler lutfen yardim. Bekliyorum tecrubeli fikirlerinizi..

Toplam 2 ay hastanede yatmadi, krese basladi 2 ay sonra 2gun hastanede kaldik, okurken farkettim sizde yanlis anlamayin kizlar.

Kıyamam yavrum ya... Bu yaşta kreşi bu kadar stres haline getirmesi çok üzücü... Çevremde örneği var. Arkadaşımın kızı hiç istemezdi aynı yaşlarda. “Anne ben yarın hasta olucam” derdi kreşe gitmemek için.

Daha çok ufaklar. Muhtemelen her gün onu tekrar almayacaksınız sanıyor. Doktorunuz göndermeyin diyorsa bence dinlemekte fayda var...

kizlar simdiden buda dertmi dediginizi duyar gibiyim, vallahi dert anacim bitmiyorr hic bitmiyorr, neyse tum guleryuzumle iyii geceler geceniz mutlu olsun diyim ve konuya gireyim,
3yasini 3 gun once bitirmis bi cocuk dusunun, ismi yagiz, yaklasik 4 aydir krese gidiyor, yani zorla aglaya aglaya hickira hickira sabah kres var diye uyanmak istemiyor, her sabah dedeee mem (irem) halasi yani diyerek tuttuyor tabi yine gittigi yer ayni, kress..
4 aydir hep hasta, hastanede yattik, lenf benzlerimiz sisti. Burun akintisi hapsrik? Biz artik bunlari hastaliktan saymaz olduk neredeyse, alisir dediler en gec 1 ay dediler, 4ay bitti hala hickirarak gidiyor krese. Hic kapida veda filmi yazmadim ogretmenlerine teslim ettim ciktim gittim.
birde su bilgiyi vermeden gecmiyim, daha cumle konusamiyor kelime var ama cumle yok. Cumleden sayarmisiniz bilmem ama, anne bak anne at anne tak felan da diyebiliyor.

Biz krese konusmasi ve sosyellesmesi acisindan verdik ama, konusmasi biraz daha duzeldi inkar edemem. Ama alisamamasi ve hastalik sureci mafetti. Ya cocuk aralik ayinda basladi krese nisan dahil her ay mutlaka ilac alinmiss, 2 ayda hastanede kalinmis. Doktorumuz artik birakin kresi cocukta okul fobisi olusacak yapmayin dedi. Bizde esimle konustuk acaba alsak mi diye birde sizlere sorayim fikir alayim dedim. Annneler lutfen yardim. Bekliyorum tecrubeli fikirlerinizi..

Hazır değil çocuk zorlamayın bence. Bir yıl sonra gönderirsiniz ne olacak ki? Kreşe gitmesi için çok elzem bir durum mu var, başka seçenek mi yok? Bu kadar zorlamanız mantığı nedir?

Doktorunuz haklı okul fobisi olacak hatta olmuş bile.

Hazır değil çocuk zorlamayın bence. Bir yıl sonra gönderirsiniz ne olacak ki? Kreşe gitmesi için çok elzem bir durum mu var, başka seçenek mi yok? Bu kadar zorlamanız mantığı nedir?

Doktorunuz haklı okul fobisi olacak hatta olmuş bile.
Bakan kisi vardi ama konusamiyordu ve gelisimi birazcik gerideydi. O yuzden verdik

Peki neden istemiyor

Sınıf kalabalık kendini ifade edemediği işin sıkıntı mı yaşıyor

Muhtemelen hala dede ile büyümüş ve konuşmasına ihtiyaç duyulmadan her istediği olmuş

Konuşma sürecinde uyaranlar önemli ama birebir ilgi de önemli

Sınıf kalabalık biraz da büyükler çoksa kendini eksik ezik hissedebilir

Arkadaşı var mı mesela birlikte oynadığı

Eğer parka çıkarabilirler diyorsanız eylül e kadar dinlenebilir

Bir de tekrar kreş deneyiminiz butik az öğrencili bir yer olursa daha kolay olabilir

Bir de naçizane konuşma terapisti öneririm

Bir sıkıntı olup olmadığına bakar yardımcı olur sesler küçükken düzgün çıkarsa sonrası daha kolay oturur

Peki neden istemiyor

Sınıf kalabalık kendini ifade edemediği işin sıkıntı mı yaşıyor

Muhtemelen hala dede ile büyümüş ve konuşmasına ihtiyaç duyulmadan yer istediği olmuş

Konuşma sürecinde uyaranlar önemli ama birebir ilgi de önemli

Sınıf kalabalık biraz da büyükler çoksa kendini eksik ezik hissedebilir

Arkadaşı var mı mesela birlikte oynadığı

Eğer parka çıkarabilirler diyorsanız eylül e kadar dinlenebilir

Bir de tekrar kreş deneyiminiz butik az öğrencili bir yer olursa daha kolay olabilir

Bir de naçizane konuşma terapisti öneririm

Bir sıkıntı olup olmadığına bakar yardımcı olur sesler küçükken düzgün çıkarsa sonrası daha kolay oturur
Bir defne'miz var yagizin bayildiği. En iyi arkadasi o, 3 yaş grubunda oglum siniflarinda 13 kisi var, dednee diyor baska arkadas saymiyor.sanki kresde defneden bska arkadas yok. Bilemiyorum valla birakicaz o kesinde, parka tabiki cikartirim gecen yaz hergun cikiyorduk, insallh konusma terapistinide bi gozukmek lazm h

Bakan kisi vardi ama konusamiyordu ve gelisimi birazcik gerideydi. O yuzden verdik
Televizyon izliyorsa,konusulmuyorsa,kitap vs.okumuyorsaniz bu da etken konusmamasina. Kreşe ne zaman verirseniz verin hastalık olacak o normal ama yaş itibariyle erken,alisamamis kıyamam ya...

Değil dört ay, bir hafta hadi taş catlasa on gün bu şekilde ağlasam göndermem, kıyamam ya yazık..
İstemiyor demek ki..
Konuşamasa da bir şekilde ifade ediyor istemediğini..
Kendinizi düşünsenize istemediğiniz yere her gün zorla gittiginizi 😞

Acaba sorun vedalaşmıyor olmanız mı? Bırakırken ona gün içinde yaşayacağı şeyleri, saat kaçta gelip alacağınızı anlatmayı denediniz mi? Siz terk ediyorsunuz gibi mi algılıyor acaba? Bu kadar ağlama krizine gelene kadar nasıl devam edildi onu da anlamadım. Daha erken yardım alsaydınız keşke. Kreşin de işine geliyor sanki ağlasın, etsin aman paramız eksilmesin...

Çalışmıyorsanız neden bu kadar israrcisiniz 3 yaşındaki çocuğu krese göndermekte. Simdiki annelrin cogu da çocuğu okula doğuracak direk nerdeyse. Her şeyin bı zamanı var. 3 yaşında çocuğun annesine ihtiyacı vardir. hiç tanımadığı kreş öğretmenine degil. Amaçç sosyallesmesiyse eğer 2 sene sonra zaten anasınıfına gidecek. Ne bu acele anlamıyorum. Bazı çocuklar geç konuşur. Bu genelde çok TV izleyen çocuklarda oluyor. Her ne kadar aileler biz TV izletmiyoruz desenlerde çocukların elinden telefon tablet düşmüyor yemek yerken video aç izlet yaramazlık yapınca video aç önüne koy çocuğu sürekli susturma mantığıyla eline telefon tablet TV verildiği zaman çocukta konuşma gecikiyor.

Kendini ifade edemeyen çocugu neden aglayarak gittigi yere gönderiyorsunuz. Kötü bi muamele görse anlatamicak bile size. Yaşadıgım yerde oyun grubu var oraya götürdük kızımı orda bir kız çoçugu kızımın kafasına barbie bebekle vurmuş kızım yanımıza aglayarak geldi ve orda durmak istemedi alıp çıktık bir daha da gitmedi zaman vermek lazım çocuklara da

Maalesef kreşten acilen almalısınız. Ama bu kadar şiddetlenmeden önce bazı alıştırmalar yapabilirdiniz, kreşte beraber vakit geçirebilirdiniz, bi kaç gün sınıfın dışında bekleyebilirdiniz, yavaş yavaş ayrılmayı deneyebilirdiniz. Daha büyük yaş grubunda kararlı davranıp okula bırakıp çıkmayı daha uygun buluyorum ama küçük yaş grubunda bunu yapmak maalesef çözüm değil.

4 ay çocuk ağladı ama yine de götürdünüz yani
Daha küçük zaten ne sosyalliği olacak onun
Yaz geliyor parka falan çıkarsınız beraber
Sizin yanınızda olmalı o

3 yaş bu kadar ısrarcı olmanız için erken. Alın bence kreşten. Anneli oyun grubu falan bakın. Ya da önümüz yaz bol bol park gezme yaparsınız eylülde tekrar denersiniz.

Back
X