- 30 Nisan 2008
- 45.779
- 24.642
- 398
- Konu Sahibi EliFFKeReMM
Oyun gruplarına goturun , krese bırakmayın ve kesınlıkle o krese bır daha gıtmeyın
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bırakırken ağlaması önemli değil, siz gittikten sonra hemen sakinleşip oyuna dalıyormu yoksa gün içinde de ağliyormu bence önemli olan o. Büyük kızımda ilk zamanlar çok ağladı. Benden ayrılırken ağlardı ama hemen 5 dk sonra öğretmeni resim atardı çok mutlu oynuyorken. Ama o daha küçükdü 2,5 yaşında başlamıştı kreşe. Küçük kızımda 2,5 yaşında başladı ama bikere bile ağlamadı. Tam tersi haftasonu kreş neden yok diye ağlardıkizlar simdiden buda dertmi dediginizi duyar gibiyim, vallahi dert anacim bitmiyorr hic bitmiyorr, neyse tum guleryuzumle iyii geceler geceniz mutlu olsun diyim ve konuya gireyim,
3yasini 3 gun once bitirmis bi cocuk dusunun, ismi yagiz, yaklasik 4 aydir krese gidiyor, yani zorla aglaya aglaya hickira hickira sabah kres var diye uyanmak istemiyor, her sabah dedeee mem (irem) halasi yani diyerek tuttuyor tabi yine gittigi yer ayni, kress..
4 aydir hep hasta, hastanede yattik, lenf benzlerimiz sisti. Burun akintisi hapsrik? Biz artik bunlari hastaliktan saymaz olduk neredeyse, alisir dediler en gec 1 ay dediler, 4ay bitti hala hickirarak gidiyor krese. Hic kapida veda filmi yazmadim ogretmenlerine teslim ettim ciktim gittim.
birde su bilgiyi vermeden gecmiyim, daha cumle konusamiyor kelime var ama cumle yok. Cumleden sayarmisiniz bilmem ama, anne bak anne at anne tak felan da diyebiliyor.
Biz krese konusmasi ve sosyellesmesi acisindan verdik ama, konusmasi biraz daha duzeldi inkar edemem. Ama alisamamasi ve hastalik sureci mafetti. Ya cocuk aralik ayinda basladi krese nisan dahil her ay mutlaka ilac alinmiss, 2 ayda hastanede kalinmis. Doktorumuz artik birakin kresi cocukta okul fobisi olusacak yapmayin dedi. Bizde esimle konustuk acaba alsak mi diye birde sizlere sorayim fikir alayim dedim. Annneler lutfen yardim. Bekliyorum tecrubeli fikirlerinizi..
Maaile yatsakydik hastanede 4 aydir hep hastayiz, hastanede yattik tüm aile yazardim4 aydir hep hasta, hastanede yattik ailecek mi şişti maaile mi yattınız hastanede?
Şimdi durum biraz daha net anlaşıldı.Kizlar calisiyorum, firsat buldukca yazmaya calisiyorum kusura bakmayin simdi yagizi uyutuyorum oyle aldim telefonu elime.
Ilk once soyle sorularinizi cevap vereyim, cogunuz 4 ay nasil dayandin demis, yaklasik yagiz 20 aylikken pedagoga goturduk birseyler hep eksikti. Otizmden bile suphelendim yalan yok. Doktor otizm veya zeka geriliginden suphe edilecek hicbir sey yok dedi. Krese yollayin 3.bucuk yasina kadar konusmazsa o zaman tekrar goruselim dedi.. o zamanlar calismiyordum ve maddi gucumuz yeterli olmadigi icin, krese gonderemedim. Sonra calismaya basladim krese gonderdim. En iyisi olsun istedim, özel bir krese basladik. 2yasmi 3 yasmi karar veremediler. Yagizi gorduler tanidilar hala BEBEK dediler. Evet hala bebek gibi. Boy pos 5 yasinda davranislari 2 yasinda. Babanne bakiyordu ben isteyken, le demeden leblebi cigneyip migdeye bile koyuluyordu yani.
Kres keyfii olmadi zorunlu oldu bizim icin, o yuzden 4 ay bu sekilde gonderdik.
Neyse birde sunu soyliyim biz birakirken 5 de alacaz oglumdeyip cikiyoruz babasiyla kresten. 2dk sonra susuyormus oyle soyluyolar. Resim atiyolar, yagiz etkinliklere katiliyor, defneyle oynuyolar, diger arkadaslari ilede oynuyorlar.
Kres bizle konustu yagizin durumu ile ilgili. Hep ogretmeni olsun istiyormus yaninda boyama yaparken kitap okurken felan. Yani yasitlarindan baya geride bir cocuk kendi gozlemlerimce. Yagiz derim bakar, eliyle gosterir birseyler karalar anne bak der. Suan sadece gelisimi geri iste. O yuzden 4 ay dayandim. Yoksa normal 3 yas bir cocuk olsa zaten alip karsina konusursun kres guzel bak arkadaslarinnvar diye. Ama yagiz henuz bebek gibi. Upuzun bi cumle konussan bile yarisina kadar dinler bu kadar.
Kreşi sevmemiş, öğretmene bağlanamamış, arkadaş edinememiş vs siz gün içerinde gidip kameradan izliyor musunuz öğretmenin davranışı, çocuğunuzun çocuklarla ilişkisi bunların gidip izlemeniz lazımdı, çalışmıyorsanız yarım gün olarak devam etseydiniz, ilk yıl herkes böyle Hastalık kapıyorToplam 2 ay hastanede yatmadi, krese basladi 2 ay sonra 2gun hastanede kaldik, okurken farkettim sizde yanlis anlamayin kizlar.
inanın çok da derdimdi bu konuya bakmadan uyuyamam şimdi ben. çocuğu bi uzuv yerine koyarsanız tek başına kreşe gitmeye alışamaz tabi buradan bile belli çocuğun bireyselliğini kabul etmediğiniz. siz kabul etmezseniz çocuk da ayrı bir birey gibi yaşayamaz çok ağlarsınız daha kreşe gitmiyo oraya buraya alışamadı diye.Maaile yatsakydik hastanede 4 aydir hep hastayiz, hastanede yattik tüm aile yazardim
Hani cocuk kucuk ya, tek basina kalamiyor tabi hani bende kaliyorum ya yaninda, oyuzden yattik dedim.. siz simdi koca konunun tek burasina takildiysaniz eger lutfen birakin takibi, akli basinda insanlar tum konuyu okuyup elestri de yapiyolar guzelde cevapta veriyolar. Onlar yeter bana..