Kreş'e alisAmayan çocuk ..

Oyun gruplarına goturun , krese bırakmayın ve kesınlıkle o krese bır daha gıtmeyın

Yurtdisindayim, 3 yasinda butun cocuklar krese basliyor . 4 ay gectiginde tek tuk hala aglayan cocuklar vardi. 6 aydan sonra onlar da bitti.
Yalniz kres 3 saat burada. Siz kac saat gonderiyorsunuz? 2-3 saat max gonderin. Ama tamamen birakmayin.

Çok yanlış bence yazık çocuğa bi şekilde sosyalleşilmez çocuk da sosyallik karşıtı travmalar oluşur.

Yetişkin bir kişide tutumumum her zaman bir ortamda mücadele etmesi, kaçmaması, insanlarla birlikle olmadı falandır. Ama çocukta bu iş çok farklı. İlerideki güzel özelliklerini OLUMLU DENEYİMLERden alacaktır.

Tabiki deneyin vs de bu kadar istemiyorsa travma yaratıp güvenini kırmaya gerek yok.Her insan kendini istediğiyle ve zamanında geliştirir ve o şekilde anlamlı olur merak etmeyin ve zorlamayın.Önemli yaşlar bunlar.

4 aydir hep hasta, hastanede yattik ailecek mi şişti maaile mi yattınız hastanede?

Dogru durust bir kres 4 aydir aglayan cocugun ailesiyle gorusur,psikolog yardimini sizden once alir,cozumu sizinle beraber arardi. Aile olarak siz de hatalisiniz,kres yonetimi de hatali. Boyle mahalle arasi yerlere vermeyin cocuklarinizi

Ben yaptığınızda absürd bir şey görmedim milletin aksine. Belki eylüle kadar, belki 1 ay kadar ara verilip o arada çocuğun okulu özlemesi için teşvik edilebilir. Yani bak Defne okulda boya yapmış, aaa Defne okulda nasıl da dans ediyor falan yapılabilir.

Başka okul şansınız var mı? Çünkü kreşin 4 ay bunun üstüne düşmesi gerekiyordu. Onların da hatalı olduğunu düşünüyorum.

Bizim kreşe alışma sürecimiz şöyle olmuştu. Kızım 24 aylık başladı. Başlamadan önceki hafta ne kadar okula başlayan çocuk temalı, kitap, çizgi film ne varsa kusana kadar izledik okuduk. Kızım da "okul heey" modu oluştu. İlk gün sınıfından içeri tabiri caizse hadi koş koş diye gazlayarak hafif iteledim. Yani mızıklanmaya fırsatı olmadı. Müdüriyette oturdum akşama kadar. Sonra ilk beş dk ağlaması geldi. İçeriden devamlı bilgi aldım. Oyuna falan katılmadı, yemeğe giderken kameradan izledim, kendine bir kurban seçmişti, öğretmeni. Onun kucağında takılıyordu, bu benim için iyi bir şeydi ve öğretmenine güvenmişti. Yemekhanede izledim, gayet yemek falan yiyordu boykot durumu olmadı hiç. O kurban seçtiği öğretmeni ile gayet güzel uyudu. Akşam da aldım. Tam Gün bıraktım. Ama ertesi gün tabi ki bingooo çocuk bahçeye girerken ağlıyor :D devamlı konuştum, bak dedim sen buraya arkadaşlarınla eğlen diye geliyorsun hatta çocuğa "bak sana oyun alanı aldık içinde arkadaş bile var" falan diye saçmaladım. Azalarak bitti mızıldanması. Kriz modu hiç olmadı. Yine de kreşin pedagogu çok da kolay alışmadığını söyledi, bana kolay geldi daha kötü bekliyordum bilmiyorum. Belki etkinliğe katılımı falan kast etmiştir, ilk haftadan sonra ağlamasa da dansa falan katılım süreci bir ayı bulmuştu.

Öncelikle 4 aydir alismayan cocuga kresin yaklasimi nasil ondan bahsetmemissiniz o krese gondermeyin benim buyuk oglum 5 yasinda anaokuluna gitti uc ayda bir cok sorunumuz oldu hastalandi derken aldim okuldan bir sene sonra gitti iyiki de almisim simdi 13 yasinda basarili ve cok sosyal bi cocuk kreste bi problem olabilir mi bu yil alin bence artik havalarda isinmaya basliyor parka goturun birlikte oyun oynayin seneye de iyi bi kres arastirip oyle verin 4 ay nasil aglaya aglaya goturdunuz benim icim parcalandi burdan

kizlar simdiden buda dertmi dediginizi duyar gibiyim, vallahi dert anacim bitmiyorr hic bitmiyorr, neyse tum guleryuzumle iyii geceler geceniz mutlu olsun diyim ve konuya gireyim,
3yasini 3 gun once bitirmis bi cocuk dusunun, ismi yagiz, yaklasik 4 aydir krese gidiyor, yani zorla aglaya aglaya hickira hickira sabah kres var diye uyanmak istemiyor, her sabah dedeee mem (irem) halasi yani diyerek tuttuyor tabi yine gittigi yer ayni, kress..
4 aydir hep hasta, hastanede yattik, lenf benzlerimiz sisti. Burun akintisi hapsrik? Biz artik bunlari hastaliktan saymaz olduk neredeyse, alisir dediler en gec 1 ay dediler, 4ay bitti hala hickirarak gidiyor krese. Hic kapida veda filmi yazmadim ogretmenlerine teslim ettim ciktim gittim.
birde su bilgiyi vermeden gecmiyim, daha cumle konusamiyor kelime var ama cumle yok. Cumleden sayarmisiniz bilmem ama, anne bak anne at anne tak felan da diyebiliyor.

Biz krese konusmasi ve sosyellesmesi acisindan verdik ama, konusmasi biraz daha duzeldi inkar edemem. Ama alisamamasi ve hastalik sureci mafetti. Ya cocuk aralik ayinda basladi krese nisan dahil her ay mutlaka ilac alinmiss, 2 ayda hastanede kalinmis. Doktorumuz artik birakin kresi cocukta okul fobisi olusacak yapmayin dedi. Bizde esimle konustuk acaba alsak mi diye birde sizlere sorayim fikir alayim dedim. Annneler lutfen yardim. Bekliyorum tecrubeli fikirlerinizi..
Bırakırken ağlaması önemli değil, siz gittikten sonra hemen sakinleşip oyuna dalıyormu yoksa gün içinde de ağliyormu bence önemli olan o. Büyük kızımda ilk zamanlar çok ağladı. Benden ayrılırken ağlardı ama hemen 5 dk sonra öğretmeni resim atardı çok mutlu oynuyorken. Ama o daha küçükdü 2,5 yaşında başlamıştı kreşe. Küçük kızımda 2,5 yaşında başladı ama bikere bile ağlamadı. Tam tersi haftasonu kreş neden yok diye ağlardı :KK57:Çocuktan çocuğa, kreşten kreşe çok fark var. Ben büyük kızımın kreşini değiştim bi süre sonra ve çok mutlu oldu mesela. Yani demem o ki kreşini sevmiyor olabilir,öğretmenlerini sevmiyordur belki, onu orda mutsuz eden bişey veya birileri
olabilir, veya konuşma gecikmesinden dolayı kendini ifade edemediği için ortamda mutsuz olabilir yani bir çok sebebi olabilir. Asıl problemi bulup ona göre çözüm arayın derim. Kreşden almak sadece anı kurtaracak elbet birgün anasınıfına en kötü ihtimalle okula gidecek bu çocuk

4 aydir hep hasta, hastanede yattik ailecek mi şişti maaile mi yattınız hastanede?
Maaile yatsakydik hastanede 4 aydir hep hastayiz, hastanede yattik tüm aile yazardim
Hani cocuk kucuk ya, tek basina kalamiyor tabi hani bende kaliyorum ya yaninda, oyuzden yattik dedim.. siz simdi koca konunun tek burasina takildiysaniz eger lutfen birakin takibi, akli basinda insanlar tum konuyu okuyup elestri de yapiyolar guzelde cevapta veriyolar. Onlar yeter bana..

Kuzenimin oğluda tıpkı sizin ufaklık gibiydi biz korktuk hiç gitmek istemeyecek diye 2 yıl göndermedi okula ve çocuğa ailesi baktı. Sonra normal anaokuluna güle oynaya gitti şimdi ilkokulda da sıkıntı yaşamıyor. Oda sanırım sizinki gibiydi ilk göndermeye çalıştıklarında ve kelimeler bile çıkmıyordu ağzından. Geç konuştu ama sonra hiç susmadı maşallah. Bence sizde zorlamayın. Gerçekten sonra hiç gitmek istemeyebilir.

Kizlar calisiyorum, firsat buldukca yazmaya calisiyorum kusura bakmayin simdi yagizi uyutuyorum oyle aldim telefonu elime.
Ilk once soyle sorularinizi cevap vereyim, cogunuz 4 ay nasil dayandin demis, yaklasik yagiz 20 aylikken pedagoga goturduk birseyler hep eksikti. Otizmden bile suphelendim yalan yok. Doktor otizm veya zeka geriliginden suphe edilecek hicbir sey yok dedi. Krese yollayin 3.bucuk yasina kadar konusmazsa o zaman tekrar goruselim dedi.. o zamanlar calismiyordum ve maddi gucumuz yeterli olmadigi icin, krese gonderemedim. Sonra calismaya basladim krese gonderdim. En iyisi olsun istedim, özel bir krese basladik. 2yasmi 3 yasmi karar veremediler. Yagizi gorduler tanidilar hala BEBEK dediler. Evet hala bebek gibi. Boy pos 5 yasinda davranislari 2 yasinda. Babanne bakiyordu ben isteyken, le demeden leblebi cigneyip migdeye bile koyuluyordu yani.
Kres keyfii olmadi zorunlu oldu bizim icin, o yuzden 4 ay bu sekilde gonderdik.
Neyse birde sunu soyliyim biz birakirken 5 de alacaz oglumdeyip cikiyoruz babasiyla kresten. 2dk sonra susuyormus oyle soyluyolar. Resim atiyolar, yagiz etkinliklere katiliyor, defneyle oynuyolar, diger arkadaslari ilede oynuyorlar.
Kres bizle konustu yagizin durumu ile ilgili. Hep ogretmeni olsun istiyormus yaninda boyama yaparken kitap okurken felan. Yani yasitlarindan baya geride bir cocuk kendi gozlemlerimce. Yagiz derim bakar, eliyle gosterir birseyler karalar anne bak der. Suan sadece gelisimi geri iste. O yuzden 4 ay dayandim. Yoksa normal 3 yas bir cocuk olsa zaten alip karsina konusursun kres guzel bak arkadaslarinnvar diye. Ama yagiz henuz bebek gibi. Upuzun bi cumle konussan bile yarisina kadar dinler bu kadar.

Kizlar calisiyorum, firsat buldukca yazmaya calisiyorum kusura bakmayin simdi yagizi uyutuyorum oyle aldim telefonu elime.
Ilk once soyle sorularinizi cevap vereyim, cogunuz 4 ay nasil dayandin demis, yaklasik yagiz 20 aylikken pedagoga goturduk birseyler hep eksikti. Otizmden bile suphelendim yalan yok. Doktor otizm veya zeka geriliginden suphe edilecek hicbir sey yok dedi. Krese yollayin 3.bucuk yasina kadar konusmazsa o zaman tekrar goruselim dedi.. o zamanlar calismiyordum ve maddi gucumuz yeterli olmadigi icin, krese gonderemedim. Sonra calismaya basladim krese gonderdim. En iyisi olsun istedim, özel bir krese basladik. 2yasmi 3 yasmi karar veremediler. Yagizi gorduler tanidilar hala BEBEK dediler. Evet hala bebek gibi. Boy pos 5 yasinda davranislari 2 yasinda. Babanne bakiyordu ben isteyken, le demeden leblebi cigneyip migdeye bile koyuluyordu yani.
Kres keyfii olmadi zorunlu oldu bizim icin, o yuzden 4 ay bu sekilde gonderdik.
Neyse birde sunu soyliyim biz birakirken 5 de alacaz oglumdeyip cikiyoruz babasiyla kresten. 2dk sonra susuyormus oyle soyluyolar. Resim atiyolar, yagiz etkinliklere katiliyor, defneyle oynuyolar, diger arkadaslari ilede oynuyorlar.
Kres bizle konustu yagizin durumu ile ilgili. Hep ogretmeni olsun istiyormus yaninda boyama yaparken kitap okurken felan. Yani yasitlarindan baya geride bir cocuk kendi gozlemlerimce. Yagiz derim bakar, eliyle gosterir birseyler karalar anne bak der. Suan sadece gelisimi geri iste. O yuzden 4 ay dayandim. Yoksa normal 3 yas bir cocuk olsa zaten alip karsina konusursun kres guzel bak arkadaslarinnvar diye. Ama yagiz henuz bebek gibi. Upuzun bi cumle konussan bile yarisina kadar dinler bu kadar.
Şimdi durum biraz daha net anlaşıldı.
Ağlaması nazlanma şeklindeyse,
öfke krizine girmiyor ve kendini yerlere atmıyorsa,
siz ayrıldıktan sonra,en geç 10 dakika içinde sakinleşip rutinlere dahil oluyorsa sorun yok.
Akşam aldığınızda mutluysa yine sorun yok.
Öğretmeni ile ilişkisi olumluysa,
onunla fiziksel yakınlık ve diyalog kuruyorsa onun da desteğiyle biraz daha direnin derim.
Havalar ısınınca bahçeye daha fazla çıkılacaktır ve kreş Yağız için daha keyifli hale gelebilir.
Not:Uzun yıllardır özel okul öncesi eğitim kurumlarında çalışan bir eğitimciyim.

Toplam 2 ay hastanede yatmadi, krese basladi 2 ay sonra 2gun hastanede kaldik, okurken farkettim sizde yanlis anlamayin kizlar.
Kreşi sevmemiş, öğretmene bağlanamamış, arkadaş edinememiş vs siz gün içerinde gidip kameradan izliyor musunuz öğretmenin davranışı, çocuğunuzun çocuklarla ilişkisi bunların gidip izlemeniz lazımdı, çalışmıyorsanız yarım gün olarak devam etseydiniz, ilk yıl herkes böyle Hastalık kapıyor

Biz de ilk sene aldık.zaten hastalıklardan çok ara veriyordu.istekli gitmiyordu
Okulda pek mutlu değildi.ogretmenin yanlış tutumları vardı.iyiki almışız. Olumsuz bir tutum geliştirmedi.bir sene sonra hemen alıştı.

Maaile yatsakydik hastanede 4 aydir hep hastayiz, hastanede yattik tüm aile yazardim
Hani cocuk kucuk ya, tek basina kalamiyor tabi hani bende kaliyorum ya yaninda, oyuzden yattik dedim.. siz simdi koca konunun tek burasina takildiysaniz eger lutfen birakin takibi, akli basinda insanlar tum konuyu okuyup elestri de yapiyolar guzelde cevapta veriyolar. Onlar yeter bana..
inanın çok da derdimdi bu konuya bakmadan uyuyamam şimdi ben. çocuğu bi uzuv yerine koyarsanız tek başına kreşe gitmeye alışamaz tabi buradan bile belli çocuğun bireyselliğini kabul etmediğiniz. siz kabul etmezseniz çocuk da ayrı bir birey gibi yaşayamaz çok ağlarsınız daha kreşe gitmiyo oraya buraya alışamadı diye.

Back
X