Kreşi değiştirmeli miyim

anneyim83

Baş 69,guncel66.5,ilk hedef 65,son hedef 60
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2012
1.509
2.458
133
Arkadaşlar merhaba,bu konuda tecrübeli annelerden ya da çocuk gelişimi alanında çalışanların fikrine ihtiyacım var.
Çocuklarım üç yıldır krese gidiyor. Az önce onları okuldan alırken okul müdürüne mezuniyet vs olacak mı dedim.bilemiyorum ki çocukları toparlayamadim,tatile gidecek olanlar var hem kepli fltolari var vs dedi. Ben de oğlumun fotosu yokki dedim şaşırdı. Toplu foto çekiminde diğer sınıf kepli foto çektirmiş ama oğlumun sınıfında cektirilmemis. Oğlum ay olarak sınıfın en büyüğü ve seneye ilkokula başlayacak. Neyse dedim fotosu yok sonuçta. Kepez çok takılmam ama ihmal edilmesi canımı sıktı. Sonra yaz okulunu sordum spor yüzme vs planları belli mı diye o ara yandaki veli lafa girdi kadını rehin aldı 3 çocukla birkaç dakika bekledim sonra ii akşamlar dedim çıktım. Ama benim canım çok sıkıldı 3 senedir aynı okula gidiyoruz artık değişim vakti mı gelmiş sizce

Eğer eğitiminden memnunsanız değiştirmeyin sadece bunlarsa sorunlar. Eğitim dışında her şey süs bence. Aktiviteler de önemli tabii. Ama yabancı dil, spor, dans gibi gerçek aktiviteler önemli.

Artık kreşler, anaokulları, ilkokullar, ortaokullar,liseler, doğal olarak üniversiteler kep töreni yapıyor. Üniversite neyse de geçenlerde gordum 3 yaşında cocukcagizlara kep töreni yapmışlar. Herşeyin bir zamani var çok çabuk tüketiliyor bazi şeyler.
Siz de heves etmissiniz belli ki sakin bi anında sorun kıyafet varsa cektirin kendiniz. Bir sürü öğrenci içinde belki dikkat etmemişlerdir dediklerinize. Eğitim sistemi iyiyse değiştirmeye düzen bozmaya değmez şahsi fikrim.

Yıl sonuna değil yıl içinde yaşadıklarınızı düşünerek karar verin
Bizim yıl sonu gösterimiz olacak kep törenimiz olacak ama yıl içindeki hiçbirşeyden memnun değilim oyüzden çocuğu alacağım kreşten

Orda biraz pasif kalmışsınız
.benim konuşmam bitsin siz de konuşırsunuz demeliydiniz. Onun dışında bişey yoksa almayın bence.

Eğitimden öğretmenlerinden yana ciddi bir problemim olmadı aslında, dediğim gibi sadece Kepe takilmadim çocuk farkında bile değil unutulmasına canım sıkıldı,bı de diğer veli araya girip fısır fısır bir şey anlatınca ve konu uzayinca kucağımda bir bebek iki elimde çocuk çok bekleyemedim.

Öğretmenleri daha ilgili ,bir problem olunca çözmeye çalışıyorlar en azından fikir sunuyorlar.ama okul sahibi gecistiriyor,konuyu dağıtıp kapatiyor

Yeni nesilde kreşte/anaokulunda/ilkokulda/ortaokulda kepli fotoğraf çektirilmesi o kadar absürd geliyor ki.

Anlamlandıramıyorum.

Bir de mezuniyet adı altında geçmesi.

Kep'in olayı üniversitede/lisede atılmasıdır.
:KK9:Kesinlikle
Eskiden de sadece belirli fen liseleri ve anadolu liselerinde olurdu kep atma. Simdi her yerde, neredeyse bakkal acip oturana da kep attiracaklar

Egitimden ogretmenlerinden , cocuklara yaklasimlarindan , egitim politikalarindan memnunsaniz degistirmeyin bence
Kreste kep toreni cok sacma geliyor bana , b3nim oglumun kresinde de olmustu evet o an mutlu oluyorsunuz cocugunuz mutlu diyr ama olmasa da neden olmadi demezdim hayatta

Yıl sonuna gösterisi olmayacak dediler gerçekten çok sevindim geçen seneden biliyorum çünkü çok yoruluyorlar.

:KK9:Kesinlikle
Eskiden de sadece belirli fen liseleri ve anadolu liselerinde olurdu kep atma. Simdi her yerde, neredeyse bakkal acip oturana da kep attiracaklar

:D :D

Evet ben de iyi bir anadolu lisesinden mezunum, atmıştım

Lisede bile garip aslında.

Üniversitede olur yani o.

Gülüyorum bir de istemsiz. Komik görünüyor 5 yaşında çocuklar kepli falan. Sdfghj.

Konu sahibine de bir şey diyemiyorum gerçi sonuçta diğer çocuklara yapıp onun çocuğunu dışarıda bırakmışlar. Haklı.

Benim saçma bulduğum böyle bir konseptin olması genel olarak.

:KK70: :KK70:

Gülüyorum bir de istemsiz. Komik görünüyor 5 yaşında çocuklar kepli falan. Sdfghj.

Konu sahibine de bir şey diyemiyorum gerçi sonuçta diğer çocuklara yapıp onun çocuğunu dışarıda bırakmışlar. Haklı.

Evet,elbette herkese yaptirip da konu sahibinin cocuklarini teget gecmek ayip olmus. Baska konularda da sorun varsa kresi degistirmek gerek. Ama genel olarak memnuniyet varsa ofkeyle kalkmamali. Subyan mekteplerinin oldugu bir cagda yasiyoruz ne yazik ki,cocuklarimizin egitim kalitesi ve cagdasligi onemli

:KK70: :KK70:

Benim de takildigim tek konu bu aslında.gecen sene neden kendi yaşına yakın çocuklarla aynı sınıfta değil,neden sınıfın en büyüğü diye sorduk net cevap alamadık bir türlü.esim oğlumuz minyon o yüzden mı küçük sınıfa verdiler dedi açıkça sordum yok olur mı öyle şey dedi. Ogkum sınıfta uyumlu arkadaşlarıyla ii gecindigi için çok ısrar etmedim

3 yıl oldu şimdi bı 3 4 yıl da en küçüğüm gidecek.kres için ev taşıdım.bunu bildiğinden garanti veli durumuna mı girdim acaba

Ben kreşi degiştirmeyi düşünüyorum diye bi çıtlatı verin müdüre hnma sen gör ozaman ilgiyi. Sorumsuzca davranmış.

Ben kreşi degiştirmeyi düşünüyorum diye bi çıtlatı verin müdüre hnma sen gör ozaman ilgiyi. Sorumsuzca davranmış.
İyi fikir aslında, en azından yaz okulu için başka alternatif düşünüyorum diyeyim. Evimin karşısı sıra sıra kreş .çocukların düzeni degismesjn diyorum ama canım sıkılıyor böyle şeylere

Kreş degişikligi enson çaredir. Çocuklar yeni ortama zor adepte olabilirler, bide ögretmenlerini seviyor iseler. Benim öğrencim vardı. Oda sizin gibi müdürle sorun yaşayıp kreş degişikligi yapmışlardı. Çocuk adepte sorunu yaşayınca tekrar bize gelmişti

Back
X