Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Kreşin ilk günler içeri anne almaması

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

sonsy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2012
2.889
48
163
Kreşimiz ilk günler dahil tanıtım dışında bizi kreşe almadı
Kızım dört gün oldu başlayalı
Ağlıyor
Almaya gittiğimde bahçede Ağlayarak beni içeri sokmaya Çalışıyor
Ilk günler beni içeri alsalardı daha kolay alışmaz mıydı?
Bir arkadaşım da aynı dönem yazdırdı onu ilk 4 gün içeri almışlar
Birinci gün Sınıfa diğer günler sınıf Kapısında beklemiş
5. Gün dışarıda beklemiş
Ama bizim kreş içeri girersek diğer çocuklar etkilenir ve kızım da hep beni arar diye düşünüyor
Sizce doğru olan nedir?

İlk hafta müdürün odasında oturup kameradan izletmislerdi. Mutlaka 1 hafta burada olmalısınız demişlerdi. Sonra alışverişe gidecegimi söyleyip ayrilmami ve elimde posetle gelmemi rica ettiler. Anne gelecek duygusu oluşturmak için. Ama bu süre bitince içeri girmemek önemli artık alismasi için. Çocuk daha mı zor alısır bu şekilde belki ama çocuğumu ilk gün bırakıp gitmemin onun için iyi olacağını sanmıyorum. Ogrenilmis çaresizlik ile kabullenmek ile gerçekten alışmak sevmek farklı şeyler çocuğu iyi gözlemlemek gerekiyor.

Bizde pazartesi başlıyoruz ve aynı stress bende de var. Çok korkuyorum bu süreçte inşallah ruhu yara almaz. 3.5 yaşında benimkisi elbette alışacaklar ama tecrübe etmiş olacağız. İnşallah herkez için hayırlısı olur

İçeri girdiğiniz de iş daha zor oluyor emin olun ...hatta diğerleri de annesini istiyor .siz ayrilirken muhakkak guven verin .alinacagini bilsin cocuk.aglama ben gelcem demeyin mesela...sanki aglanmasi gereken bir durum varmis gibi algilamasin.siz ayrilirken tedirgin de olmayin bunu hisseder.okulumuz var ve 4 yaşında kızım var deneyimimle yardimci olmaya çalıştım. Benim kızım 1 haftada alismisti. Bu yıl arkasına bakmadi koşarak giriyor sinifa

Geçen hafta izinimi oglum için aldım.Alışma süresi hergün 1 saat gittik.İlk gün velilerle diger günler tek girdi ebn bahçede bekledim.Son gün aglayarak çıktı.Ögretmenine annemi özledim bir bakabilirmiyim bahçede bekliyordu demiş.Ögretmeni izin vermemiş:KK43:Şimdi ögretmeni sevmiyorum snei görmem izin vermedi diyor ve bu hafta aglayarak servise biniyor orda da aglıyormuş.Bu sabah çok agladı servise bindiremedik.Psikolojisi bozulsun istemiyroum 2011 dogumlu oglum.Ve okulda üç kişi böyle hepsi el sallıyor annelerine nasıl içim parçalanıyor işe giderkende ben aglıyorum .Güçlü görünüp gidiceksin ben çalışıyorum annecim diyorum hep izah hep izah:cry:Ama dün servis hostesi serviste aglayıp susuyor mecbru ama aileden birini görünce girmez tabi aglasada servise bindirin biz susturucaz güvenin dedi.Çok zor annelik har dönemi:cry:

Arkadaşım özele verdi kamerayla izledi yanına girdi alıştı.Bizim devlet daha katı kurallar var ama okul çok güzel ve daha önce çok giden tanıdıklar memnun.Ama içeri almak izlemek yasak alışamazlar diyorlar.Allah yardımcımız olsun

Back
X