Kreşte bu normal mi ?

Komodo ejderi

yaprak döker bir yanımız ,bir yanımız bahar bahçe
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2022
620
772
53
Merhaba hanımlar kızım kreşe başladı öğretmen diyorki etkinliklere gayet güzel katılıyor ama yemek saati gelince yemek istemiyor yemekhaneye bile gelmek istemiyor diyor normal mi bu durum 3 gün oluyor başlayalı

Yemek seçiyor mu? Yeğenim de beni yemeksiz okula verin diye ağlıyordu, çok yemek seçiyordu çünkü. Tadına baktırınca zorla nefret ediyordu.

Acaba zorla mı yedirdiler ondan mı istemiyor?
Benim kızım yemek seçen bir çocuktu,en başında söylemiştim öğretmenine,hatta kurum yöneticisine zorlamayın,ne istiyorsa ne kadar istiyorsa o kadar yesin diye. Uzun süre makarna pilav yedi hatta. Okula,arkadaşlarına öğretmenine alışıp sevince öğretmeni herşeyin tadına bakmasını ama sevmezse 4 kaşık yiyip bırakabileceğini söyleyip herşeyden tattırmıştı sağolsun. Evde yemeyen çocuk okuldan gelince şunu yedim pişirirmisin diyordu. İsmini bile bilmediği şeylerdi çoğu zaman isimlerini hatırlamıyordu. Ama dediğim gibi süreç içerisinde zamana yayarak oldu bunlar. Belki ilk günden ısrar edilseydi farklı bir sonuç olurdu. Biraz zaman tanıyın ısrar etmesinler rica edin.

Benim yeğenim de çok ayırt ediyor yemekleri. Yemekhanede çıkan yemekleri yemediği için de annesi evden hazırlıyor mecbur. Peynir, zeytin, domates bile denemiyor düşünün. Kokusunu sevmiyorum dedi sorduğumuzda.
Belki kızınız da yemek yemeyi çok sevmeyen ya da ayırt eden bir çocuktur. Normal geldi bana

Kullanıcı adınız çok hoşuma gidiyor ya görünce geldim yine konuya K Komodo ejderi
Bence istememesi normal, ben kreş yaşında değilim ama bir süredir ben de annemin zorlamasıyla yemek yiyorum. Kimse dürtmese kesinlikle canım istemiyor.

Benim oğlum da kreşe başladığında yemekhaneye gittiğinde korkuyodu yemek istemiyodu. Yemek saati tüm çocuklar sınıf sınıf ayrı masada ama aynı alanda yedikleri için oğlum kalabalıktan rahatsız oluyordu. Zamanla alıştı.

Haftaya 3 yaşında olacak
Bence sadece yemek konusu böyleyle iyi bile daha 3 gün olmuş, yeme düzeni ortamı değişti bence çok normal. Benim kızımda başlayacak eylülde 3 yaş olarak zaten bu yaş grubu tam çocukluğa geçtikleri zor bi dönem, huy değişiyolar. Orada mutluysa bence alışır arkadaşlarıyla yemeğe

İnşallah ilk defa yaşıyorum ya böyle şeyleri hemen kafaya takıyorum

İnşallah ilk defa yaşıyorum ya böyle şeyleri hemen kafaya takıyorum
Bende ilk yaşıyacam ama buna takılmazdım pek, önemli olan içerde mutlu ve keyifli vakit geçirmesi zaten düzen oturunca yerler. Bazı çocukta etkinliklere katılmıyor sonradan düzene alışıyor. Benimki kurallara uyup nasıl oturcak yerinde bende merak ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…