• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kreşte İlk Gün

lilipit

Bitkin
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2013
13.030
14.808
298
Merhaba,
Oğlum 3 yaşında. Mecburi durumlardan kreşe yazdırdım. Dün alışması için, arkadaşları ve öğretmeni ile vakit geçirmes için 1-2 saat kadar orada vakit geçirdi. Öğretmenin ve kreş sahibi çocuk psikologunun gozlemlerı olmuş. Ben daha önce farketmedim bunları.
Dikkat sorunu varmış
Göz teması kurmuyormuş
Rengarenk değişik metaryallerin oldğu bir sınıfta cocugun oturup diğer cocuklarla aynı seyı hemen yapması bekleneme gıbı gelıyor. Dıkkatı etrafı ıncceledıgı ıcın dagılmıs olabılır dıye dusunuyrm
Goztemasından kacınmada ılk kez gırdıgı bır ortam olabılkr dıye dusundum
Onlarda bu kadar surede tabıkı tam anlamıyla bır degerlendırme yapılamaz, bu ılk ızlenım dıyorlar.

Benım yıne de kafama takıldı. Ismıne cevap veren, akıcı konusan, evde cok uzun surelı olmasa da goz teması kuran bır cocuk.
Bu konuda sızın goruslerınız nelerdır
Cocukne kadar sureyle goz teması kurmalı
Nelere dıkkat etmelıyım
Kres ılk ghn tecrubelerını nasıldı vs
Teşekkurler

çocuğunuzu en iyi siz tanırsınız ama bazı rahatsızlıklar güvenli ev ortamında ortaya çıkmayabilir.en iyisi bir süre daha kreşe gitsin, hocaların dedikleri devam ederse bir uzmana götürmek...

çocuğunuzu en iyi siz tanırsınız ama bazı rahatsızlıklar güvenli ev ortamında ortaya çıkmayabilir.en iyisi bir süre daha kreşe gitsin, hocaların dedikleri devam ederse bir uzmana götürmek...
Teşekkür ederım. Mutlaka öyle ve o yolu izleyeceğiz zaten
Kafama takıldığı için benzer durumda şeyleri yaşayanlarla konuşmak istedim aslında. Biliyorum bu zamanla ve pdikologun takibi ile netleşecek, ona göre seyir izlenecek

Kreste ilk gun ortaligi ayaga kaldirip aglama krizine girmediyse sukredin.
Goz temasi kurmamasi buyuk ihtimal kortugu icindir.
Etrafi incelerken de odaklanma sorunu yasayabilir.
Daha cok yeni hersey.
Dusunun sizi hic tanimadiginiz insanlarin arasina koyup hadi isini yap diyorlar.
Goz temasi kurup sensakrak mi olursunuz yoksa tedirgin mi?
El kadar yavru, anneden ayri herkes yabanci ve kreste ki ilk gunu..
Iyi bile basa cikmis kuzu.
O yorumu yapanin da profesyonelliginden siphe ederim.
Dakikada dikkat daginikligi demisler, oldu suyundan da koysunlar.
Bu arada oglum 4,5yasinda, 2 senesir krese gidiyor.

Kreste ilk gun ortaligi ayaga kaldirip aglama krizine girmediyse sukredin.
Goz temasi kurmamasi buyuk ihtimal kortugu icindir.
Etrafi incelerken de odaklanma sorunu yasayabilir.
Daha cok yeni hersey.
Dusunun sizi hic tanimadiginiz insanlarin arasina koyup hadi isini yap diyorlar.
Goz temasi kurup sensakrak mi olursunuz yoksa tedirgin mi?
El kadar yavru, anneden ayri herkes yabanci ve kreste ki ilk gunu..
Iyi bile basa cikmis kuzu.
O yorumu yapanin da profesyonelliginden siphe ederim.
Dakikada dikkat daginikligi demisler, oldu suyundan da koysunlar.
Bu arada oglum 4,5yasinda, 2 senesir krese gidiyor.
Tesekkur ederimm
Kendileride cok kisa surede bunu demek erken ama boyle izlenimlerimiz var diyor. Ancak insanin icine kurt dusuyor
Hayatinda tanimadi insanlarla ve farkli ortama ilk kez yalniz giden bir cocuktan ne bekliyorlar ki degil mi

Ben bu yorumlarından hoşlanmadım

Çocuğunuzda gerçekten böyle bir durum olsa dahi bunu söylemek için çokkk erken

Düzenli olarak pedagog yardımı alan çocuğa bile alışması için süre tanınıyor

3 yaşında bir çocuk

Seni burada bırakacağız denilen bir sürü çocuk olan ve yabancı öğretmenler olan bir ortam

Çocuğun ne yapmasını bekliyorlarmış ki

Bir de bu yaşımda girdiğim ortamda herkesle göz teması kurmamaya çalışırım zira herkes bir şey sorar ya da konuşmak zorunda hisseder

Çocuğa da soru vs sordular ise gözünü kaçırmıştır konuşmasınlar diye

Oğlum 25 aylık kreşe başladı 3 yaşında başka kreşe geçti ilk okul çok küçüktü ikinci okulda oğlumun tespiti "tüm okul bizim sınıfta kalabalık ve gürültülü" idi

Ne oyuna dahil oluyor ne öğretmenden ayrılıyordu çünkü kalabalık baskısına uğramıştı bir süre sonra alıştı

kreşe bırakırken ağlamadı mı?
bilemedim 1-2 saatte gözlemlenip karar verilecek şey mi söyledikleri dikkat sorunu hele.
göz teması kurmuyor mu normalde?

3 yaşında bir çocuk

Seni burada bırakacağız denilen bir sürü çocuk olan ve yabancı öğretmenler olan bir ortam

Bir de bu yaşımda girdiğim ortamda herkesle göz teması kurmamaya çalışırım zira herkes bir şey sorar ya da konuşmak zorunda hisseder

Oğlum 25 aylık kreşe başladı 3 yaşında başka kreşe geçti ilk okul çok küçüktü ikinci okulda oğlumun tespiti "tüm okul bizim sınıfta kalabalık ve gürültülü" idi

Be oyuna dahil oluyor ne öğretmenden ayrılıyordu çünkü kalabalık baskısına uğramıştı bir süre sonra alıştı

ay bende iyi niyet sezmedim kesinliklede yazmıyım demiştim.

Çok enteresan.
Boyle bir seyi birkaç saat gördükleri çocuk için söylemek biraz cahil pervasizligi.
Yada siz çok iyimser bir annesiniz, çocuğunuz bariz işaretleri var ama gormek istemiyorsunuz, ama sanmıyorum.

Merhaba,
Oğlum 3 yaşında. Mecburi durumlardan kreşe yazdırdım. Dün alışması için, arkadaşları ve öğretmeni ile vakit geçirmes için 1-2 saat kadar orada vakit geçirdi. Öğretmenin ve kreş sahibi çocuk psikologunun gozlemlerı olmuş. Ben daha önce farketmedim bunları.
Dikkat sorunu varmış
Göz teması kurmuyormuş
Rengarenk değişik metaryallerin oldğu bir sınıfta cocugun oturup diğer cocuklarla aynı seyı hemen yapması bekleneme gıbı gelıyor. Dıkkatı etrafı ıncceledıgı ıcın dagılmıs olabılır dıye dusunuyrm
Onlarda bu kadar surede tabıkı tam anlamıyla bır degerlendırme yapılamaz, bu ılk ızlenım dıyorlar.

Benım yıne de kafama takıldı. Ismıne cevap veren, akıcı konusan, evde cok uzun surelı olmasa da goz teması kuran bır cocuk.
Nelere dıkkat etmelıyım
Teşekkurler

3 yaşında çocuğun ilk kez girdiği bir ortamda - kaldı ki çocuk için alışılmışın oldukça disinda- bir kaç saat içinde bunları demeleri garip geldi.

Dikkat sorunu var mı dediler olabilir mi dediler.

Var dedilerse bir teşhistir ve hiç profesyonel değil, bunun için bir takım testler gerekli diye biliyorum.

kreşe bırakırken ağlamadı mı?
bilemedim 1-2 saatte gözlemlenip karar verilecek şey mi söyledikleri dikkat sorunu hele.
göz teması kurmuyor mu normalde?
Babasi ile gitti babasi disarida bekledi
Agladiginda babasinin yanina getirip sinifa gitmem istediginde sinifa getirmisler
Normalde goz temasi kuruyor ama soyle kisa sureli
Mesela birsey anlatiyor saga sola arada gozlerime bakarak anlatiyor sureklibakmiyor

3 yaşında çocuğun ilk kez girdiği bir ortamda - kaldı ki çocuk için alışılmışın oldukça disinda- bir kaç saat içinde bunları demeleri garip geldi.

Dikkat sorunu var mı dediler olabilir mi dediler.

Var dedilerse bir teşhistir ve hiç profesyonel değil, bunun için bir takım testler gerekli diye biliyorum.
Bir iki saatlik gozlemlerimiz su sekilde diye anlattilar,sunu da vurgulayarak tabiki bu kadar bir surede bunu demek icin erken ancak boyle bir durum var. evde siz onunla goz temasini kuruyor musunuz vs bazi sorular sordular

Ne de çok şeyler bekler olduk 3 yaşındaki bir çocuktan? Ne yapmalıydı? Çocuk yeni, yabancı bir ortama girmiş. Bir sürü çocuk var. Hangi çocuk nasıl davranır bu öğretmenler nasıldır nereden bilsin? Gözlemliyor. Ki bana göre böyle girdiği ortamda hemen kaynaşmayıp etrafı gözlemleyen çocuklar karakter olarak daha güçlü geliyor. Balıklama atlamıyor. Önce tanıyor, gözlem yapıyor, adapte etmeye çalışıyor kendini ortama. Garantici, temkinli bir çocuk diye düşünüyorum. Bana göre böylesi makbul.

3 yaşında bir çocuk

Ne oyuna dahil oluyor ne öğretmenden ayrılıyordu çünkü kalabalık baskısına uğramıştı bir süre sonra alıştı
Evet zaman icerisinde sekillenmesi lazim
Ben ilk konustugumda normal oldugunu duusndum ama insan ister istemez kafasina takiyor. Gece dusundum takildim bu sekilde konusmalarina. Cocugumu inceler oldum.
Pazartesi bir daha konusacagim
Mesela su an oturmayip masaya kalkip araba falab oynamak istiyyormus
Ceza degil asla ama yaptirim olarak uygulamamiz var. iste siniftan disari alip ikna ediyorlar. Uymasi gerektigini yoksa o etkinligi yapamayacagini falan anlatip uygun gorduklerinde sinifa aliyorlarmis
Bu uygulama da hosuma gitmedi
Kres yoneticisi psikolog ile konuscam bu konuyu

Ne de çok şeyler bekler olduk 3 yaşındaki bir çocuktan? Ne yapmalıydı? Çocuk yeni, yabancı bir ortama girmiş. Bir sürü çocuk var. Hangi çocuk nasıl davranır bu öğretmenler nasıldır nereden bilsin? Gözlemliyor. Ki bana göre böyle girdiği ortamda hemen kaynaşmayıp etrafı gözlemleyen çocuklar karakter olarak daha güçlü geliyor. Balıklama atlamıyor. Önce tanıyor, gözlem yapıyor, adapte etmeye çalışıyor kendini ortama. Garantici, temkinli bir çocuk diye düşünüyorum. Bana göre böylesi makbul.

Oğlum Kocaman çocukken bile bir yere gidince parka vs Dalmaz

Önce bakar hangi çocuk Nasıl oynuyor kim birbirini önceden tanıyor kim can acıtıcı tarzda kim kontrolsüz vs

Sonra gider oyun parkına hoşlanmadığı tarzı olan çocuktan uzak yerde oynamaya başlar

Bir dönem ay çok çekingen, ama hiç koşturmuyor vs diyor

Çocuk tartıyor gücü yetmeyen gözü yemeyen ile neden muhatap olsun ki

Okulda da öyle çok durgun diyorlardı çünkü önce hem çocukları hem öğretmeni gözlemledi kim neden hoşlanmaz öğrendi

Hangi öğretmen nelere toleranslı biliyor ve ona göre hareket ediyor

Keesinlikle katiliyrm

Ben ilk konustugumda normal oldugunu duusndum ama insan ister istemez kafasina takiyor. Gece dusundum takildim bu sekilde konusmalarina. Cocugumu inceler oldum.
Ceza degil asla ama yaptirim olarak uygulamamiz var. iste siniftan disari alip ikna ediyorlar. Uymasi gerektigini yoksa o etkinligi yapamayacagini falan anlatip uygun gorduklerinde sinifa aliyorlarmis
Bence de kesinlikle konuşun. Çok saçma bir uygulama. 6 yaşındaki okul öncesi çocuktan bahsetmiyoruz. Kuralları anlama, anlamlandırma ve uygulama yaşı olarak 4 yaşını doldurması lazim. Yoksa çocuğun karakterine büyük bir baskı olur bu.

Ya şimdi insanlara işini öğretmeye kalkmak gibi geliyor ama bana çok ilginç geldiler

Zira sonuçta onlar düzenli bir sınıf iken bu çocuk sonradan geldi anında onlar gibi olamaz ki

Anlatılacak şimdi bu saati araban şurada durup seni bekleyecek oyun saatinde yine oynayacaksın denilecek ve o saatte de söz verildiği gibi araba ona verilecek

Çocuk henüz kurallar olduğunu hemen öğrenemez ki bir süreç lazım

Arkadaşlarına zarar verse anlarım da dışarı çıkarmayı o bile istenmiyorsun mesajı içerip çocuğu gerebilir daha dışlanmışlık duygusu getirir

İlk günden masada düzgün durmadı diye yaptırım mı olurmuş

Merhaba,
Dikkat sorunu varmış
Göz teması kurmuyormuş

Nelere dıkkat etmelıyım
Teşekkurler

Okul öncesi öğretmeniyim. Bir çocuğa böyle şeyler söyleyebilmek için 1 dönem geçirmesi gerekiyor Benimle ve sınıfla. Aileler sınıfa çocuğu bırakır hemen arkadaş olmasını, herkesin ismini öğrenmesini .. Eve gelince hepsini saymasını bekler. Buda yanlış. Zamanla çocuğunuzun davranışları ortama uyumu değişecektir . Diğerleri bir dönem boyunca kurt olmuş sİzin çocuk hala kuzu .

Oğlum Kocaman çocukken bile bir yere gidince parka vs Dalmaz

Önce bakar hangi çocuk Nasıl oynuyor kim birbirini önceden tanıyor kim can acıtıcı tarzda kim kontrolsüz vs

Sonra gider oyun parkına hoşlanmadığı tarzı olan çocuktan uzak yerde oynamaya başlar

Bir dönem ay çok çekingen, ama hiç koşturmuyor vs diyor

Çocuk tartıyor gücü yetmeyen gözü yemeyen ile neden muhatap olsun ki

Okulda da öyle çok durgun diyorlardı çünkü önce hem çocukları hem öğretmeni gözlemledi kim neden hoşlanmaz öğrendi

Hangi öğretmen nelere toleranslı biliyor ve ona göre hareket ediyor
Aynen. Benim büyük de öyleydi. Hatta bazen pencereden parka bakar sonra da anne şu çocuk var parkta. Çok hızlı hareket ediyor bazen canımı yakıyor iyisi mi şimdi gitmeyelim derdi. 4 yaşındaydı o zamanlar. İlk zamanlar üzüldüm. Çünkü ev ortamında da önce çocukları gözlemler sonra oyuna dahil olurdu. Hatta zarar verici biri varsa oynamazdı. Sonra baktım ki bu karakter meselesi. Bir psikoloğun da bu yöndeki açıklamasını okuyunca rahatladim. Küçük öyle değil mesela. Tamamen tercih bu yani. Okulda da öyleydi hep büyüğü. Bu ilk başta dezavantaj gibi görünuyor ama bazı durumlarda büyük bir avantaj oldu kendisi için.

Back
X