Kreşte verilen tuvalet eğitimi

Merhaba hanımlar,
Oğlumu kışın kreşe vermek istiyoruz şuan 32 aylık. Tavalet alışkanlığı için birkaç deneme oldu fakat hüsran oldu. Birçok kreşte bu eğitimi verdiğini belirtmiş varmı aranızda cocugu kreşte öğrenen? Büyük anne babaanne sakın diyor döverler falan diyor wc eğitimi sırasında..
Bir diğer sorum da kreşte kriterlerim ne olmalı? Tam gün istemiyorum o kesin. Ama yani görüşmelerde ne sormalıyım?
Bence kendiniz verin olmadı diyip pes etmeyin bezini geceli gündüzlü çıkarın su verince ilk 10 dak.birtuvalete götürün geceleri ilk tuer 2 saat arayla kalkın tuvalete götürün zaten 2hafta sonra kolay olur kimsebir anne gibi yaklasamaz tuvalete her cis ve kaka yapinca odullendirin sadece once siz rahat olun kendinizi germeyin bende 33 aylikken biraktirdim

Ha yani formasyon alınca herşey bitiyor. Öğretmenler lisans mezunu formasyonda alıyorlar ancak tv de kaç haber gördüm hemde videolu öğrencilerine şiddet uygulayan. Lakin her öğretmenide aynı kefeye koyamam

Bu iş sabır ve kişinin kendini geliştirmiş olmasına bakar
Bu iş eğitim işidir. .Sabri evde annesi de gösteriyor o zaman çocuklar evinde kalsın.

Formasyonun ne olduğunu bilseydiniz bu kadar küçümsemezdiniz..

Neyse konuyu dağitmayalim.

Kizim31 aylik gecen ay tuvalet egitimini problemsiz cozduk. Arkadaslarim vardi calistiklari icin kres ogretmenleri ile birlikte cozmusler tuvalet egitimini.ben calissam dahi izin alip cozmeyi disinuyordum ki annemin vermesini daha dogru buluyorum. Bununla birlikte ben de bu donem kres arayisindayim 3kres gezdim yarin bir daha gezecegim
36 aydan once Kabul eden kresler meb e degil aile ve sosyal politikalar bak. Bagli oluyor.oncelikle meb e mi sosyal hizmetlere mi bagli oldugunu sorun. Eger meb e bagliyiz ve ornegin 33aylik cocugunuzu kaydederiz ama meb e 36 aylik olunca bildiririz diyorlarsa kacin cunku yasal degil
Ikincisi randevusuz gidin Kabul etmezlerse bir daha gitmeyin
Ucuncusu ogretmenlerin ve kurucularinin mezuniyetlerini sorun sonra kresi gezin dolap kapaklarina kadar inceleyin esinizle dostunuzla gidin forumlardan takip edin kayitlari kac gun sakladiklarini sorun ilk aklima gelsinler bunlar
Merhaba, biraz açar mısınız? Kayıtları kaç gün sakladıklarını niye sormak lazım? Birkaç yıl tutulmaz mı kayıtlar? Mezuniyet konusunda da hiç üniversite mezunu çalıştıran bulamamıştım ve sorduğum yerler de ucuz değildi. En az 2000 lira istiyorlar.

Merhaba, biraz açar mısınız? Kayıtları kaç gün sakladıklarını niye sormak lazım? Birkaç yıl tutulmaz mı kayıtlar? Mezuniyet konusunda da hiç üniversite mezunu çalıştıran bulamamıştım ve sorduğum yerler de ucuz değildi. En az 2000 lira istiyorlar.
Herhangi olumsuz bir durumda cocgun basina birsey gelmesi durumunda siniflardaki kameralardan durum ispati aciisndan kac gun kayit altina aldiklarini sordum. Meb e bagli iki kres 3 gun dedi. 3gun sonra yeni kayit icin siliyorum dedi. Sosyal hizmetlere bagli olan 10 gun dedi. Mezuniyet olarak da kresin kurucusu/sahibi lisans mezunu oldiginu soyledi ogretmeninin de kiz meslek lisesi sonrasi iki yillik mezun oldugunu soyledi ankara yenimahalle icin aylik 1300 lira ucret soylediler.

Neden böyle düşünüyorsunuz? Önlisans mezunu olunca vicdansız mı oluyor?
Vicdanla ilgili bir şey yazdığımı hatırlamıyorum ben. Öğretmen en az dört yıl eğitim almalı.

Hazır galiba yani bizden saklanarak tuvalet yapıyor bitince öff anne pis koktum diyor..çiş yapalım mı diyor bezini çıkartıyor ama canı isrerse wc yada lazımlığa oturuyor oyuna cevirdi.. Mühitimiz güzel bir mühit pendikde eve yakın yer tercih edicem tabi ama mesela gezilere veli katılamaz yazıyor bircok yerde sonra bazı yerlerde serbest zamanda kendi hallerine bırakıldığını öğrendim. Yemek listelerinde genelde okulda hazırlanır diyor fakat menüde pilav corba, makarna çorba arada ekmek arası helva vs deniyor.. Ücret konusu ise zaten kapkarışık. 1500₺+krtasiye diyende var 1000 tl diyen de fark ne derseniz birinde rehber öğretmen hergün cocukları görüyor diğeri haftada bir sınıflar ise 15-20 kişilik.. Yani, bunlar her yerde böylemidir ki
Yemek listesini size aylık verebilen bir kreş olsun bence. Ankara'da var böyle yerler. İmkansız değil yani. Fiyat olarak 1000 lira civarı normal. Sınıflar kalabalık geldi bana. Hepsinde mi bu şekilde?

Ve evet çocuk tuvalet eğitimine hazır. Olayı eğlenceli hale getirmeniz lazım sanırım. Ve hemen pes etmeyin. Elbette bir günde ogrenmeyecek. Altında bez olmadığını unutuyor bile olabilir.

Merhaba hanımlar,
Oğlumu kışın kreşe vermek istiyoruz şuan 32 aylık. Tavalet alışkanlığı için birkaç deneme oldu fakat hüsran oldu. Birçok kreşte bu eğitimi verdiğini belirtmiş varmı aranızda cocugu kreşte öğrenen? Büyük anne babaanne sakın diyor döverler falan diyor wc eğitimi sırasında..
Bir diğer sorum da kreşte kriterlerim ne olmalı? Tam gün istemiyorum o kesin. Ama yani görüşmelerde ne sormalıyım?
Benim oglum tuvalet egitimini kreste aldi. 1 haftada ogrendi. Gayette ilgiliydiler. 2 bucuk yasindaydi tuvalet egitimini alirken.

Back
X