Bu yazıyı belki birilerine umut olurum diye yazıyorum, bu yazdıklarımı yaşarken evladımı kucağıma aldığımda başlık açacağım diye içimden geçirmiştim. Her şey 2021 yılının Eylül ayında şiddetli adet ağrıları ile hastaneye gitmemle başladı. Doktor çikolata kistimin olduğunu ve bu yüzden belki bebeğimin olmayacağını söyledi, o ana kadar en az 2-3 sene çocuk istemiyordum zaten 2021 Nisan ayında evlenmiştim alışma süreci vs vermiştim kendime ama doktoru duyduktan sonra denemelere başlamaya karar verdik ve sonuç hüsran oldu. Aylarca gebelik testlerinde negatifi gördükten sonra farklı doktorlara gittim ve gittiğim tüm doktorlar beklemem gerektiğini, en az 1 sene dolmasını söyledi. En son gittiğim doktor rahim filminin çekilip çekilmediğini, amh testi yaptırıp yaptırmadığımı, eşimin test verip vermediğini sordu. Şimdiye kadar hiçbir doktor bunları istemedi dediğimde ise vakit kaybetmeden yaptırmam gerektiğini söyledi. Rahim filmim temizdi, eşimin değerleri normaldi ancak amh değerim düşüktü ve biran önce
tüp bebek merkezine gitmemi söyledi. O süreçlere çok girmeyeceğim zaten tüp bebek tedavisiyle ilgili yüzlerce başlık var, ilk denemede pozitifi gördük çok şükür derken 12.haftada doktorun ense kalınlığı çok fazla perinatolojiye gitmen lazım demesiyle tüm hayatımız biranda çıkmaza girmeye başladı, aynı gün Ankara’da bir doktora gittik ve o da cvs ile sıvı alınması gerektiğini söyledi aynı gün alındı, ön sonuçlar çıktığında dünyamız başımıza yıkıldı. Bebeğimin çok nadir görülen bir sendrom olan Trizomi 13 hastası olduğunu öğrendik, kesin sonuçlar için 1 ay bekledik ve maalesef sonuç değişmemişti. Gebelik sonlandırma için gün aldık yatışım yapıldı. Ağızda eriyen haplar verildi defalarca, ertesi gün öğlene doğru ise bebeğimle vedalaştık. Çok detay vererek kimseyi korkutmak istemiyorum. Sancılı bir süreçti ama her şey gibi bu da geçti. 5 ay kadar sonra 2.transferim gerçekleşti, pozitifi gördük. Şu an oğlum 6 aylık çok şükür. Belki birilerine bir umut olurum diye yazmak istedim. Her şey geçiyor ve her şey bir şekilde olacağına varıyor. Allah isteyen ve bakabilecek durumu olanlara tez zamanda sağlık hayırlı evlatlar versin inşallah.