• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kronik idrar yolu enfeksiyonu

Cicek21

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2021
2
0
1
36
immmdattt!!! 31 yaşındayım ilk ağrıyı beşinci sınıfta hissettim antibiyotik kullandım gecti fakat seneler icinde sürekli devam etti kullanmadığım ilaç gitmediğim doktor kalmadı. Nefroloji üroloji kadin hastalıkları vs ne bölüm varsa gittim. Artik başladığında araliksız günlerce ağrı çekiyorum. Öyle ki böbrek ağrısı yapti en son 12 iğne 12 serum kullandım. Lütfen bana yardım edin deliricem.. en son civan perçemi ve aslan perçemi bitkilerinin iyi geldiğini okudum iki gündür kullanıyorum ama birsey değişmedi...

Diyet yapmanız gerek , gluten ve şekeri kesin, doğal beslenin. Bende de bazı sıkıntılar vardı çözümü bunda buldum. Dr. Balım vaktiniz olduğunda bu sitedeki makaleleri hastalığınızla ilgisi var mı diye bakmadan okuyun, genel bir kanı elde edersiniz. İlaçlar geçirmiyorsa vucudunuz bu enfeksiyona karşı savaşamıyor demektir. Vucudunuzun neden savaşamadığını bağışıklığınızın o konudaki zayıflığının sebebini bulmanız gerek diye düşünüyorum. En azından ben kendim öyle yapıyorum:KK15:

Meraba bende yillardir bu dertten muzdaribim. Ama artik son 1 yildir araliksiz bununla ugrasiyorum. Ürolojiye en son gittigimde son antibiyotigi yazdi ve buna ragmen gecmezse enfeksiyon hastaliklarina gidip antibiyotik serumu al denildi. Su an tekrar cipro kullaniyorum daha once de kullanmama ragmen gecmemisti ama bu sefer gecer ins.

Merhaba, benim de ara ara sürekli tekrar eden idrar yolları iltihabım vardı. Ne yaptıysam çözemiyordum. Allah düşman başına vermesin öyle bir sancı yok. Verilen tedaviler iyi hoş ama doktorlar tedavi sonrası neye dikkat edeceğimizi söylemiyor maalesef. Evlilikten kaynaklı olabilir demişti son gittiğim doktor, yani eşinizde olan bir bakteri sizde hastalığa yol açıyo olabilir demişti. Hemen ilişki sonrasında tuvalete gitmeyi önerdi, bir de tabi kondom kullanmayı. Bir de genitalin ph'ı önemli. İç yıkama yapmayın, nemli kalmasın, günlük ped yerine sık çamaşır değiştirin, çamaşırınız pamuklu olsun.
Onun haricinde her ne için antibiyotik kullanırsanız kullanın sonrasında probiyotik alımına dikkat edin. Ben birçok sağlık sıkıntımı bu şekilde çözdüm. Atak zamanlarında asitli içecek ve gıdalardan uzak durun(portakal domates gibi) . Düzenli c vitamini alın hatta sırf sistit için c vitaminleri var diye biliyorum. Cranberry diye bir meyve var. Günde bir avuç kurusundan alın yiyin paketli de olabilir, açık da büyük marketlerde oluyor. Bir de su çok önemli. İçebildiğiniz kadar çok su içip sık tuvalete gidin. Tuvalete gitmeyi ertelemeyin

Bulduğum tek çözüm günde 3 4 kupa çay sıcaklığında su içiyorum cok ciddi bir idrar sokumu yapiyor sancilarada iyi geliyor bunu da deneyin

Meraba bende yillardir bu dertten muzdaribim. Ama artik son 1 yildir araliksiz bununla ugrasiyorum. Ürolojiye en son gittigimde son antibiyotigi yazdi ve buna ragmen gecmezse enfeksiyon hastaliklarina gidip antibiyotik serumu al denildi. Su an tekrar cipro kullaniyorum daha once de kullanmama ragmen gecmemisti ama bu sefer gecer ins.
İdrarımda lökosit çıktı Enfeksiyon için kültür yaptırmam gerekıyor üroloji mi yapar yoksa enfeksiyon hastalıkları mı biliyor musunuz

Şuan aynı sıkıntıyı yaşıyorum mahvolmuş durumdayım bugün ikinci kez doktora gittim ve cipro dediğiniz hapı verdi ancak ilacın içini okuyunca ekstra fazla tehlikeli yan etkileri var ve internette de bazı ülkelerde yasaklandığını ve son çare bu ilacın kullanılması gerektiği yazıyor (ne kadar doğru bilemiyorum) siz ilacı ilk kez mi kullanıyorsunuz ve herhangi bir yan etkisi oldu mu merak ettim. Çünkü korkumdan ilacı içmedim eczacıya gidip muadili bir ilaç mı alsam dedim

İdrarımda lökosit çıktı Enfeksiyon için kültür yaptırmam gerekıyor üroloji mi yapar yoksa enfeksiyon hastalıkları mı biliyor musunuz
Dahiliyede yapar. Uroloji de. Enfoksiyon hastalujlari bolumu son care.

Şuan aynı sıkıntıyı yaşıyorum mahvolmuş durumdayım bugün ikinci kez doktora gittim ve cipro dediğiniz hapı verdi ancak ilacın içini okuyunca ekstra fazla tehlikeli yan etkileri var ve internette de bazı ülkelerde yasaklandığını ve son çare bu ilacın kullanılması gerektiği yazıyor (ne kadar doğru bilemiyorum) siz ilacı ilk kez mi kullanıyorsunuz ve herhangi bir yan etkisi oldu mu merak ettim. Çünkü korkumdan ilacı içmedim eczacıya gidip muadili bir ilaç mı alsam dedim
Ilacin herhangi bi yan etkisini gormedim. Ilaci kullanirken hergun 1 yemek kasigi dolusu yaban mersini yedim. Ic camasirimi gunluk olarak degistirdim. Ozellikle ag kismini her zaman utuledim. Taharet sonrasi yukaridan asagiya dogru selpakla temizlendim bu cok onemli yukardan assagi olmasi ve sonuc cok sukur kurtuldum ama tekrar etmemesi adina su an urinonvef adinda bitkisel bi ilac kullaniyorum. Yan etkisi yok. 2 paket kullanicam önlem amacli. Bu ilaci burdaki yorumlardan ve instagramdaki turuncu eczane sayfasinin onerisiyle aldim. Yorumlarda cok iyi. Bir de asla klozet kullanmayin ve ayaklarinizi her zaman sicak tutun. Havuz hamam deniz vb seyler enfeksiyon olmasina sebep biliyosunuz.

Back
X