Merhaba, benim de ara ara sürekli tekrar eden idrar yolları iltihabım vardı. Ne yaptıysam çözemiyordum. Allah düşman başına vermesin öyle bir sancı yok. Verilen tedaviler iyi hoş ama doktorlar tedavi sonrası neye dikkat edeceğimizi söylemiyor maalesef. Evlilikten kaynaklı olabilir demişti son gittiğim doktor, yani eşinizde olan bir bakteri sizde hastalığa yol açıyo olabilir demişti. Hemen ilişki sonrasında tuvalete gitmeyi önerdi, bir de tabi kondom kullanmayı. Bir de genitalin ph'ı önemli. İç yıkama yapmayın, nemli kalmasın, günlük ped yerine sık çamaşır değiştirin, çamaşırınız pamuklu olsun.
Onun haricinde her ne için antibiyotik kullanırsanız kullanın sonrasında probiyotik alımına dikkat edin. Ben birçok sağlık sıkıntımı bu şekilde çözdüm. Atak zamanlarında asitli içecek ve gıdalardan uzak durun(portakal domates gibi) . Düzenli c vitamini alın hatta sırf sistit için c vitaminleri var diye biliyorum. Cranberry diye bir meyve var. Günde bir avuç kurusundan alın yiyin paketli de olabilir, açık da büyük marketlerde oluyor. Bir de su çok önemli. İçebildiğiniz kadar çok su içip sık tuvalete gidin. Tuvalete gitmeyi ertelemeyin