Kronik mutsuzluk

azra_54

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2018
1.274
1.808
133
42
Evet galiba benim derdim bu. Mutlu olamıyorum artık. Mutlu hissettiğim zaman kendimi hemen arkasından büyük bir mutsuzluk geliyor. Koşullanma oldu bende galiba. Eski hayatımı çok ama çok özlüyorum. Bulunduğum şehirden ve işimden memnunum ama yine de eski hayatımı özlüyorum. Aslında yedi ay oldu hayatım değişeli alışamadım da değil ama adapte olamıyorum sanki buraya bu hayata ait değilmişim gibi geliyor. Sürekli gergin, kaygılı ve mutsuzum. Eşim de bunu özellikle yaptığımı sanıyor bu durum beni daha çok üzüyor. Ne zaman geçer nasıl geçer bilmiyorum. Aslında kabullensem şimdiki hayatımı sorun çözülecek ama kabullenmek istemiyorum galiba

Allah iyiliğinizi versin emi güldürdünüz beni bu teşhisi kendiniz mi koydunuz böyle birşey duymadım kronik hastalıklar var da o zaman bende de var bu kronik mutsuzluk genel halim mutsuzum 😔

Allah iyiliğinizi versin emi güldürdünüz beni bu teşhisi kendiniz mi koydunuz böyle birşey duymadım kronik hastalıklar var da o zaman bende de var bu kronik mutsuzluk genel halim mutsuzum 😔
Evet başka açıklaması yok çünkü. Enerji uzmanı çakralar psikolog herşeyi denedim yok gitmiyor bu mutsuzluk hali

Umduğunuzu bulamadinız belki evliliğinizde, itiraf edemiyorsunuz kendinize ama pişmanlık duyuyor olabilir misiniz?

7 aydır geçmediyse bu mutsuzluk hali, rahatsız olduğunuz birşeyler vardır bence.

Son düzenleme:
Yeni duruma alışmak en az 6 ay ama bu 6 ayda evde kilitliyiz yani civarı gezemedikten yeni insan tanıyamadıktan sonra alışamamak normal. Eve biraz yatırım yapın belki iyi gelir. Yeni bazı eşyalar ya da işte kahve makinesi vs gibi kullandıkça keyifleneceğiniz türden şeyler. Bir de çoğu insan bu ara böyle keyifsiz bunu düşünerek kendinizin de normal oldugunu bilirseniz rahatlamanıza yardımcı olur. Çoğumuz sıkıldık valla şu tempodan.

Umduğunuzu bulamadinız belki evliliğinde, itiraf edemiyorsunuz kendine ama pişmanlık duyuyorsunuz olabilir mi?

7 aydır geçmediyse bu mutsuzluk hali, rahatsız olduğunuz birşeyler vardır bence.
Belki de haklısınız. Pişmanlık mı hissettiğim henüz adını koyamamış olabilirim. Çünkü önceki hayatım çok güzel olmasa da güzeldi. Ama evliliğimde pandemiye denk geldi. Ekonomik sıkıntılar sürekli eve kapanma hali vs. Bu yüzden peşin hükümlü de olmak istemiyorum

Mutluluğunuzu neye ya da nelere bağlamıştınız ki eski hayat deyip duruyorsunuz?

Şehir vb değişiklik ise normaldir, çevre özlenir.
Ama başka şeyler ise bu yolu kendiniz seçiyorsunuz diyebilirim.

Yeni duruma alışmak en az 6 ay ama bu 6 ayda evde kilitliyiz yani civarı gezemedikten yeni insan tanıyamadıktan sonra alışamamak normal. Eve biraz yatırım yapın belki iyi gelir. Yeni bazı eşyalar ya da işte kahve makinesi vs gibi kullandıkça keyifleneceğiniz türden şeyler. Bir de çoğu insan bu ara böyle keyifsiz bunu düşünerek kendinizin de normal oldugunu bilirseniz rahatlamanıza yardımcı olur. Çoğumuz sıkıldık valla şu tempodan.
Hem Türk kahvesi hem filitre kahve makinesi aldım. Yanına kurabiye kek filan yapıp kitap kahve keyfi yapayım kafa dağıtayım diye ama önceden beni mutlu eden aktiviteler de mutlu etmiyor. Bu pandemi süreci yüzündendir umarım. Geçicidir inşallah

Belki de haklısınız. Pişmanlık mı hissettiğim henüz adını koyamamış olabilirim. Çünkü önceki hayatım çok güzel olmasa da güzeldi. Ama evliliğimde pandemiye denk geldi. Ekonomik sıkıntılar sürekli eve kapanma hali vs. Bu yüzden peşin hükümlü de olmak istemiyorum
Olmayın tabi.
Bir ihtimal olarak yazdim onları.
Pandemi sürecine denk gelmesi muhakkak etkilemiştir.
Çoğumuz bu süreçte olumsuz etkilendik psikojik olarak.

Maddi anlamda da bekarken olduğu kadar rahat değilseniz o da etkiler.

Yürüyüş yapın fırsat buldukça, bana şu süreçte en iyi gelen yürümek oldu.

İnşallah geçicidir bu durum.

Mutluluğunuzu neye ya da nelere bağlamıştınız ki eski hayat deyip duruyorsunuz?

Şehir vb değişiklik ise normaldir, çevre özlenir.
Ama başka şeyler ise bu yolu kendiniz seçiyorsunuz diyebilirim.
Aslında bir şeylere bağlamamıştım. Eski hayatımda tabi ki o zaman ortalık normaldi sürekli bir yerlere giderdim gezerdim. Evlenince de eşimle beraber yaparız gezeriz diye konuşmuştuk ama balayı bile yapamadık. Bundan sonrada maddi sebepler yüzünden yapamayacağız. En başta bu etkiledi beni sonrası domino taşı gibi geldi

Kız niye kızdın mesajıma panikataktan be kuzum ama bugün düşündüm koca bir leğende yorganı ayaklarımla çiğneye çiğneye yıkarsam mutlu olurum belki :KK70:
Genel anlamda mutsuzummuş 😏😏😏😏
Kızarım tabi,
Ben çok pozitif bi insanım öyle sürekli mutsuz olunması beni rahatsız ediyor lütfen mutlu olun ufacık şeylerle dahi mutlu olmauı öğrenelim 😍😍

Peki bunun değişmesi için çaba harcıyor musunuz?

Sahip olduklarınızı gözünüzde güzel kılacak olan sizsiniz. Mesela Ankara'yı kimi çok sever kimi çok sevmez. Gezilecek çok yerdir yoktur ama siz onu arkadaşlarınızla sevdiklerinizle güzel hale getirirsiniz.

Siz alışmak için neler yapıyorsunuz. Tanıştığınız yeni insanlarla şans verin. Çevrenizi tanımaya çalışın. Mükemmel mutluluk diye bir şey yok zaten. Her sabah ışıklar saçarak uyanmak zorunda da değilsiniz.

Genel olarak sağlıklıysanız,işiniz sizi tatmin ediyorsa, duygusal anlamda yalnız değilseniz, eşiniz destekçiyse mutlusunuzdur. Bir de kaybettiğimiz şeyler sonradan güzel görünüyor. İnsan sadece iyi olan şeyleri hatırlıyor ama geçmiş adı üstünde geçti. Siz şimdiye bakın:KK49:

Peki bunun değişmesi için çaba harcıyor musunuz?

Sahip olduklarınızı gözünüzde güzel kılacak olan sizsiniz. Mesela Ankara'yı kimi çok sever kimi çok sevmez. Gezilecek çok yerdir yoktur ama siz onu arkadaşlarınızla sevdiklerinizle güzel hale getirirsiniz.

Siz alışmak için neler yapıyorsunuz. Tanıştığınız yeni insanlarla şans verin. Çevrenizi tanımaya çalışın. Mükemmel mutluluk diye bir şey yok zaten. Her sabah ışıklar saçarak uyanmak zorunda da değilsiniz.

Genel olarak sağlıklıysanız,işiniz sizi tatmin ediyorsa, duygusal anlamda yalnız değilseniz, eşiniz destekçiyse mutlusunuzdur. Bir de kaybettiğimiz şeyler sonradan güzel görünüyor. İnsan sadece iyi olan şeyleri hatırlıyor ama geçmiş adı üstünde geçti. Siz şimdiye bakın:KK49:
Kendimce birşeyler yapıyorum tabi. Evi düzenli tutmaya çalışmak. Giymediğim kıyafetleri ayırıp yeniden değerlendirmek. Bu aralar örgü örmeye başladım YouTube video larını takip edip battaniye örmeye çalışıyorum kışa hazırlık. Başka neler yapabilirim bilmiyorum. Dışarı çıkıp bi kahve içeceğim Arkadaşım hiç yok bu şehirde. Çok yalnızım

Genel anlamda mutsuzummuş 😏😏😏😏
Kızarım tabi,
Ben çok pozitif bi insanım öyle sürekli mutsuz olunması beni rahatsız ediyor lütfen mutlu olun ufacık şeylerle dahi mutlu olmauı öğrenelim 😍😍
Ah ben sana diyorum sen aynı benim eski halimsin diye yaşlandım be canım ben :KK70:

Back
X