Hamur İşleri Kruvasan

xxDerinxx

♥♥ Aşkım ♥♥
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2010
8.713
23
158
Batman
Alıntıdır...

500 gr un (4,5 su bardağı)
Yarım paket yaş maya (21 gramın yarısı)
50 gr margarin (1/5 paket)
2 tatlı kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
1 su bardağı ılık süt
2 adet yumurta
Yarım paket margarin (hamur arasına sürmek için),
1 adet yumurta sarısı (kruvasanların üzerine sürmek için)

1- Öncelikle sütü ısıtın. (Kaynatmayın, serçe parmağınızın içine girebileceği ölçüde ısıtmak yeterli.)
2- Sütü ısıttığınız kabın içine ufaladığınız mayayı ve şekeri ilave ederek eriyene kadar karıştırın.
3- Unun tamamını geniş bir yoğurma kabına alın. Ortasını çukır olacak şekilde açın ve hazırladığınız mayayı ilave ederek 10 dakika kadar ön mayalanma için bekleyin.
4- Ön mayalanma işlemi bitince geri kalan tüm hamur malzemesini yoğurma kabına ekleyerek, kaba yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
5- Kabın üzerini streç film ile kapatarak ılık bir yerde yaklaşık yarım saat dinlendirin. (bulunduğu ortam ne kadar sıcaksa o kadar çabuk kabarır)
6- Hamur iki katına çıktıysa mayalama işleminiz başarılı demektir.

Kruvasan hastasıyım hıc kendım yapmayı denemedım

hep dısardan aldım...

acaba seklı nasıl vercegız dıye sorsam cok mu komık olur:26:

Kruvasan hastasıyım hıc kendım yapmayı denemedım

hep dısardan aldım...

acaba seklı nasıl vercegız dıye sorsam cok mu komık olur:26:

Canım sigara böreği için yufkayı dilimlediğimiz gibi üçgen bir şekilde dilimleyip direkt rulo halinde sar. Basit yani. Ben de dışardan alıyorum ama evde yapıcam artık. Malum dışarda içine ne koyuyorlar, kimyasallar var mı belli değil. Evde yapmak gibisi yok...

Çok teşekkür ederim canım:)

evet evde yapmak gibisi yok en azından hijyenden ve sağlık acısından emın oluruz.

Bunu da yapmıştım ama beğenmedim ben olmadı tam yağ miktarı çok fazla geldiği için yarıya düşürmüştüm ondan olmadı belki de.

devamınıda yazsaydın bari yarım bırakmışsın.nasıl o şekili vericez.hamuru tepsiye döküp öylemi pişircez

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…