hanimlar cok aci tecrubeler sonunda artik ben su yontemi benimsedim. saclarimi kestirdigim zaman veya iki renkli renklerdigim zaman- golge, balyaj, rofle gibi-- mutlaka dumduz fon cektiriyorum. uclari disa kendisi ice, uclari dalgali veya arkalar disa vs degil. pirasa gibi dumduz. bu sayede ozellikle golgeli saclarda kesim hatalari, golge hatalari, renk hatalari pat diye ortaya cikiyor. ne zaman boyle yaptirsam ve dumduz fon istesem kuaforler yanasmiyor. cunku biliyorlar kotu iscilikleri ortaya cikacak.
dugunum icin sacima golge attirdim. ve ertesi gun memeleketime gittim. 2 gun sonra dugun var. Memleketimdeki kuafor dedi ki saclarin ne bicim olmus. onemsemedim. kusfor kouafore atar ya. goremiyorum altta kalan yerleri, renkleri. megerse tepem cig sari olmus, on taraflar bal rengi. topuzda falan belli olmadi ama gidince tekrar gittim oraya para almadan dukkanin sahibi hem kesimini hem rengini duzeltti. bir daha oraya gitmedim.
baska yerde duz fon cektireyim dedim. dumduz.arkadasimin dugunu vardi. kuafor dedi ki bak yaopmayalim sacinin arkasi cok kotu duruyor. yok dedim. ne kadar kotu olabilecegini dusunmedim. bir cekti. renklendirmeden dolayi katlar pat diye ortaya cikti. o kadar mi kotu bir kesim olur. bana ders oldu.
sacimi mecburen sehrazat modeli toplamistim. cunku igrencti.