Bisküvi - Kurabiye Tarifi Kubbe kurabiyeler (Ramo sponsorluğunda :) <3 )

FusRam

24042016 ❤️
Pro Üye
Anneler Kulübü
25 Aralık 2013
5.592
4.756
448
Merhaba arkadaşlar :)

En başından beri kurabiyeler çıksın istiyordum ve oy oranını takip ettim :) baktım kurabiye oranı yüksek bende hem bizimkilere bayadır denemek istediğim tarifi yapıp ziyafet çekeyim hemde yaptığımı fotoğraflayıp yarışmaya katılayım :) aynı anda birkaç kuş vurayım dedim açıkçası :p birde şarkı ile oldu mu değmeyin keyfe :-)

Geçeyim artık tarife :)

Malzelemeler

Hamur için;

150 gr margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 Çay kaşığı kabartma tozu
1 adet yumurta
3,5 - 4 su bardağı un

İç malzemesi için

7 adet kuru Kayısı
1 çay bardağı damla çikolata
1 çay bardağı kuru üzüm
Isteğe bağlı ceviz ve fındıkta konulabilir :)

Yapılışı:

Un ve kabartma tozu Hariç bütün malzemeler karıştırılır. Yağ çok katı oldugu için benmişti usulü biraz erittim. Kabartma tozu konulur. Un azar azar ilave edilir. Kulak memesi kıvamında hamur elde edilir.

image.webp

image.webp

Kayısı Küp olarak kesilir. Üzümlerde aynı şekilde :) Iç malzemeleri karıştırılır.

image.webp

image.webp

Daha sonra limon sıkacağının ters tarafı biraz yağlanır. Streç film konulur.cevizden biraz büyük hamur alınır. Hamur içli köfte gibi açılır. Ve limon sıkacağı haznesine yerleştirilir. 1 tatlı kaşığı İç malzemesi konulur. Kapatılır. Yağlı kağıt tepsiye serilir.

image.webp

Önceden ısıtılmış fırına 175 c konulur. Pembeleşine kadar pişirilir :)

image.webp

Meleklerimde her daim yanımdaydı :KK19: Meleklerimle birlikte Afiyet olsun.. :oops::KK60:

Not: nevreste ablacım telefondan giriyorum. Resimler en sonda olacak problem olmaz umarım :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Ellerine sağlık.:KK9:Enerji bombası resmen.Limon
sıkacağı fikrine bayıldım.:rolleyes:Başarılar dilerim.:KK36:

Elinize sağlık, çok güzel görünüyor, yarışmada başarılar dilerim:KK37:
Çok teşekkür ederim canım:KK35: sanada yarışmada başarılar :)

Ellerine sağlık.:KK9:Enerji bombası resmen.Limon
sıkacağı fikrine bayıldım.:rolleyes:Başarılar dilerim.:KK36:

Çok teşekkür ederim tatlım :KK68: aynen banada çok farklı geldiği için yapıverdim hemen :KK73:

Eline sağlık, yarışmada başarılar:KK36:
Ellenaz la pişti olmuşsunuz birazcık ama sunumlarınız farklı:KK66:

ooo desene evde kalmicammm :KK48: bir düşüneyimm belki katılırım bendee :KK64::KK64:

Evet kuzu ahahaha:-) düşünme gellll hemen:)

Eline sağlık, yarışmada başarılar:KK36:
Ellenaz la pişti olmuşsunuz birazcık ama sunumlarınız farklı:KK66:

Cok tesekkur Ederim canim :) Evettt konuyu actiktan sonra gordum ne yazikki:( saglik Olsun ne diyelim hak Eden kazansin :KK51::KK22:

Harika olmuşlar ellerinize sağlık başarılar dikiyorum yarışmada
Cok tesekkur ederim canim :KK60: cok sağol :KK22:

Ellerine sağlık canım çok güzel olmuş:kk77::KK68:Yarışmada bol şans diliyorum:KK36:
Resimleri düzenledim eksik veya hata varsa tekrar düzeltebilirim:KK60:

Ellerine sağlık canım çok güzel olmuş:kk77::KK68:Yarışmada bol şans diliyorum:KK36:
Resimleri düzenledim eksik veya hata varsa tekrar düzeltebilirim:KK60:

Cok tesekkur ederim ablacim :) birtane var sanirim koymayi unuttum ben :( buraya ekliyim mi yoksa mesaja mi ekliyim?

Back
X