Kekler - Pastalar Kubbe Pasta-Resimli

• Konu Sahibi Konu Sahibi pembe_bal10cuk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
P

pembe_bal10cuk

Ziyaretçi
görüntüsü güzel lezzetli bi pasta

Dolgusu için: 1 Paket Kremşanti
İçi: 1 Kavanoz Reçel

4 Yumurta
4 Yemek Kaşığı Su (ılık)
6 Yemek Kaşığı Şeker
1 Paket Vanilya
5 Yemek Kaşığı Un
4 Yemek Kaşığı Nişasta
Yarım Paket Kabartma Tozu

Yumurtanın aklarını ayırın. Yumurtanın sarılarını, şeker ve vanilyayı 5 dakika çırpın.
Yumurtanın aklarını karbeyaz olana kadar ayrı çırpın.
Bu iki ayrı karışımları birleştirin ve suyu ilave edin.
En son olarak, un, nişasta ve kabartma tozunu ekleyin.
Fırın tepsisine Yağlı kağıt serip yayın, 170°derecelik fırında pişirin.
Pandispanya pişer pişmez, Reçeli içine sürüp sıkı bir rulo yapın.
Yine sıkıca strece sarın buzdolabına kaldırın, bir gece.
Ertesi gün Kremşantiyi hazırlayın. Pandispanyayı buzdolabından çıkarın. Strecinden ayırın. Yaklaşık yarım santim kalınlığında dilimleyin.
Derin bir kabın içine dilimlerden kenarlarına dizin.
Içine krem şantiyi doldurup, kalan dilimlerle üzerini kaplayın
Streçle üzerini kapatın, ağırlık yapması için üzerine bir tabak koyabilirsiniz.
Buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin, ama dilerseniz bir günde kalabilir
Servis edeceğiniz zaman, strecini kaldırıp servis tabağına ters çevirin.
Alıntıdır.

Son düzenleyen: Moderatör:
ALINTI...........

Son düzenleyen: Moderatör:
süper görünüyor,reçel olarak hangi reçeli kullanmalıyız,vişne veya çilek reçeli yakışabilir diye düşünüyorum,ekleme yaptığınız için teşekkürler hemen deneyeceğim :1hug:

hangi reçeli severseniz ama renk olarak pembe yakıştıgı için çilek yada vişne
afiyet olsun şimdiden

oy oy oy amanın ya tadından geçtim görünüşü yeter baya maharetlisiniz bakıyorum hiç çekemem güzel yemek yapanları en iyi ben olmalıyım:)))))

wowwwww bayildim harikaaaaaaaaa
bunu kessinlikle denicem canim
paylasimin icin cooooook tsklerrrrrrra.s.

çok güzel bi görüntü.ben bu pastanın içine kremşanti değil muhallebi yapıp koyuyorum.tadan herkez tarifini istedi.gerçekten çok güzel oluyor.ama böylede deneyecem.eline sağlık arkadaşım.a.s.

afiyet olsun arkadaşlar deneyin içine muahellebide çok güzel olur tabikidrobniyak

gerçekten görünüşü harika içine şöyle bi karışım yapsak krem şanti içimi bayarda benim:)
*1 su bardağı un( hatta 1 bardakdan 2 yemek kaşığı eksik un koyup,nişastayla tamamlayınca daha iyi
oluyo)
* 1 su bardağı şeker
* 1 paket vanilya
* 1 kilo süt
* 1 paket krem şanti
* 50 gram margarin

bildiğimiz tavuk göğsü aslında unu,şekeri,nişastayı,vanilyayı derin bi tencereye koyup karıştıralım üzerine sütü döküp orta ateşte pişirelim kaynadıktan sonra indirelim margarini koyup mikserle çırpalım daha sonra 1 paket krem şantiyi toz halinde döküp karıştıralım inanın bu pastanın içine süper olur bende buna benzer bi pasta yapıyodum pandispanyası kakaolu oluyodu içinede bu muhallebiyi koyuyodum süper oluyodu tavsiye ederim ellerine sağlık canım bu arada harika gözüküyo

Ben bunun daha basit yapılışını biliyorum.Sizlerle paylaşayım.Marketlerde satılan çilekli rulo pastalar var,Onu alıp dilimliyor ve aynen bu şekilde çukur bir kaba diziyorsunuz.İçini de biraz koyu bir şekilde hazırladığınız çilekli pudingle dolduruyorsunuz.İşte bu kadar...Acil misafirler için birebir..Afiyet olsun..:)

aynen tatlim bende yaparsam öyle denicem zaten bizim burda cileklisi,muzlusu,frambuazlisi ve cukulatalisi var aslinda yapmayida biliyorum ama haizirida evimde bulunur mutlaka her hafta ve acil bir durum icin daha pratik ve görsel acidanda daha lezzetli olur diye düsünüyoruma.s.

bildiğimiz tavuk göğsü aslında unu,şekeri,nişastayı,vanilyayı derin bi tencereye koyup karıştıralım üzerine sütü döküp orta ateşte pişirelim kaynadıktan sonra indirelim margarini koyup mikserle çırpalım daha sonra 1 paket krem şantiyi toz halinde döküp karıştıralım inanın bu pastanın içine süper olur bende buna benzer bi pasta yapıyodum pandispanyası kakaolu oluyodu içinede bu muhallebiyi koyuyodum süper oluyodu tavsiye ederim ellerine sağlık canım bu arada harika gözüküyo [/I][/B][/QUOTE]

içine ne konulursa olur farketmez tercih size baglı
görüntüsü fikir olsun diye ekledimyerimseniben

çok güzel bi fikir hemde pratik
her zaman vakit olmuyor bunu deniycem saol canımkaydirigubbakcemile5

Bayıldım harika görünüyo

2 haftalk yeni evliyim dün annemler ziyaretime geldi bu pastayı yaptım havada sıcak olduğu için çok tutuldu sağolun hanmlar :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…