• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçücük kırgınlıklardan kocaman dargınlıklara.......

15 lira da olsa 250 lira da olsa, siz o igne oyasi yazmaya takmissiniz. Asil sorun bu. 250 lira olduguna inanip kendinizi gulunc dusurmeniz onlarin sucu degil. Sevgilinizin annesi isini biliyor, uzaktan size zarf atmis sizde kanmissiniz. Sinirlenmeniz gereken biri varsa o da kendinizsiniz.

zaten hiçbir muhabbetiniz olamayan bir kadına size "istediğiniz" tülbenti vermedi diye niye alınıyorsunuz ki? zaten ne konuşmak istiyorsunuz onunla, ne haz ediyorsunuz, ama olay bir şeyi istemek olunca neden vermedi diyorsunuz.

oğlu için verecekti ne demek zaten, oğluna değil onunla hiçbir ilişkisi olmayan, muhtemelen sevmediğini de hissettiren bir kadına dolabından 15 tl olsa dahi sevdiği bir tülbenti çıkarıp verecek. vermemesi bana garip gelmedi. ben olsam ben de vermem. bir şeylerin değeri 15 tl 250 tl ile ölçülmüyor. onun için manevi değeri yüksek ve seviyor demek ki, siz de bakın o alt tarafı 15 tl olan şeyi nasıl beğenmişsiniz ki peşindesiniz. bu kadar memleket meselesi olacak bir şey değilmiş. saydırmışsınız bir de telefonda, ne hırs böyle ben anlayamadım. madem bu kadar ucuz bu kadar değersiz bir şey arkadaşlarınız size dizi dizi yaptırsın bırakın kadının tülbentini.

bir de burada dert anlatanı stres topu yapmaktan bahseden bir yorum gördüm, sahibi lütfen alınmasın tamamını da okuyamadım göz gezdiriyordum sadece; buraya gelen derdini anlatana haksız olduğu düşünülüyorsa farklı bakış açısı sunmak da gerekli bir şey ne yazık ki. hatalıyı pohpohlamak için oturmuyor burada insanlar. hata yüze vurulduğunda da tansiyonu yükseltene karşı haliyle buradakiler de yükseltiyor. anlamamakta ısrar edene de yükseltiyor.

hiç hal hatır bile sormadığı sevgilisinin annesi ona tülbent vermedi diye kadına telefonda saydıran birisinin arkasını kollamadığı için buradakilerin streslerini boşalttığını pek sanmıyorum.

Siz en ufak 15 liralık bir tülbent için bu kadar kendinizi kaybedebiliyorsanız düğün hazırlıkları sırasında düşünemiyorum bile...
Allah sevgilinize kolaylık versin.
O kadın ki henüz hiç bir şeyiniz değil. Elbette vermek zorunda değil tülbenti.
Çok büyütmüşsünüz olayı.

arkadaşlar aslında aklımdakileri hep yazmışlar. çeyizimde bazı tülbentler vs var onu şimdi annem istese de vermem çünkü çok beğeniyorum:))

1. sevgiline diyene kadar annene bir sorsaymışsın iğne oyaları nerede satılıyor vs.
2. annesi sizinle dalga bile geçse dahi telefonda onun da duyacağını bilerek nasıl o sözleri sarf edeviliyorsunuz? nasıl sevdiceğinizi mahcup edebiliyorsunuz?
3. zaten muhattap olmadığuın kadınla bir şey nasıl isteyebiliyorsunuz?
4. son olarak ufacık bir şeyde sevgilinizi, annesini ve kendiniz ne hale getirdiniz? nasıl kzıdınız sizce bu normal mi? öfkenizi törpüleyin bence.

sonuç %100 haksızsınız, bence annesinin gönlünü alın ne de olsa artık yüz göz olmuşsunz?

yaşadığınız durum sizi kırmış ancak kırılmış olmanızı bu denli ağır şekilde ifade etmiş olmanız maalesef sizin için çok kötü olmuş...bu kırgınlığınızı annesi öğrenmeden, sevgilinize daha usturuplu anlatabilirdiniz..
annesi kendince haklı olabilir, ne kadar değer verip ne kadar önemseyip ve ilk evlenene vereceğim niyetini taşıyarak yaptırmış..bu niyetle yaptırılınca kendi için çok değerli olduğunu düşündüğünü tutup size vermesi olmazdı ki bazı niyetlerle yapılanlar isterse kürdan olsun paha biçilemez olur.
Ayrıca fiyatı ne kadar olursa olsun bunu sizinle değil oğluyla paylaşmış ve oğlunun gelip size ne kadar olduğunu söyleyeceğini tahmin etmemiştir... İnşallah kv adayınızın kırgınlığı,sizin kırgınlığınız ve sevgilinizin arada kalmışlılığının kırgınlığını çok çabuk unutulur,huzuru mutuluğu tekrar yakalarsınız..
Şimdiden hazırlıklı olun hemen hemen her evleneceklerde olduğu gibi sizde evlilik sürecinde istemeyeceğiniz bir çok durumla karşılaşabilirsiniz...
evlenmeden önce ailelerle tanışma konusunda herkes yaşadığı kadarını bilir...illaki tanışmak demek yüz göz olmak demek değildir.. ifadelerde sanırım yanlış anlaşılmalara mahal verildiği için anlaşmazlıklar oldu..bir arkadaşım evlenmeden önce ailesiyle tanıştı ve evliliğe daha çabuk adapte ve mutlu oldu..başka bir arkadaşım yine evlenmeden önce tanıştı ve tanıştığına bin pişman oldu sürekli evlenmeden önceki olan olayları gün yüzüne çıkarıp çıkarıp kızı mutsuz edecek noktalar buldular...ben yüzyüze tanışmadım ama telefonla bir-iki kere konuştum..yeni gelin adayıda tanışmadı lakin oda telefonla konuşuyor ve kızcağız aradıktan sonra ki yapılan şakalı konuşulanlar yüzünden bazen bende onu bile konuşmasaymışım diye içimden geçiriyorum...

mıllet resmen yorumlarda savaşmışlar :))) ona göre ilşkisi sevıyelı ...digerleri üstlerine alınmış görüşünce sevıyesızlık olur dememişki ...neden bu kadar üstüne gittinizki kızın bende anlamadım okudukça şaşırdım kaldım

bence siz şundan dolayı tepki vermişsiniz bu kadar ucuz bir şeyı bıle size vermeye kıyamadı ben olsam öle düşünürdüm empati yaptımda ...yanı size hiçççç deger vermemiş annesi bence ..ondan alınmışsınız sanırım.......

kendınızı degersiz hissetmişsiniz bu kadar sinirlenmenız normaldir . ben olsam bende öle hissederdim

derdimki bu aile bana uygun degıl derdım ....senın aile ve yakın çevrende bence bu aileye uygun degıl canım öle görünüyor burdan

bakınca iyi düşün derim

Sizin de konu içerisinde defalarca belirttiğiniz gibi, "alt tarafı 15 liralık bir tülbent" için bu kadar yaygara koparmak ve o denli sevdiğiniz erkek arkadaşınızın en değerli varlığı olan annesini kırmak ne kadar haklı bir davranış? Kesinlikle özür dilemesi gereken taraf sizsiniz ve kusura bakmayın ama sizde ciddi anlamda gurur var ve ilerde daha büyük sorunlar yaşandığında evliliğinizi yada birlikteliğinizi gururunuza yem etmeniz büyük olasılık. Bu davranışlarınızla aynı zamanda sevdiğiniz adamı da arada bırakırsınız.

Bir özür arada ki tüm soğukluğu kaldırır, erkek arkadaşınızın size daha çok bağlanmasını ve saygı duymasını sağlar, kayınvalideniz tarafında onun tüm olanları sineye çekip sizinle sıcak bir ilişki kurmasına vesile olur. Fakat hala gururuma yediremem diyorsanız, bu dünya etme bulma dünyasıdır, mutlu olmak için fedakarlık yapmak şart.

anadolulu yada dogulu guneydogulu teyzelerim
esirgemezler genelde oyali tulbentlerini
fakat onlarinda kendilerine has dusunceleri adetleri
kendilerince prensipleri vardir biraz tatli sert kucuk oyunlari

yeri gelince cifter cifter verirler yeri gelince esirgerle

boncuklu vermis oyali vermemis ben olsam elimi opmemis uzaktan
gordugum kiza igne oyali vermem
pembe boncuklu genc isi diye vermistir
igne oyalilari sayilidir onuda daha ozel zamanlar icin saklioyrdur
kendiside demis zatn bunu
igne oyalisi 15 lira dahi olsa kiymetlidir ve oglu basit gormesin diye
fiyatini yukseltmistir bilgi verirken
oglu gidip kiz arkadasina 250 lira diyecegini
kiz arkadasinin gidip bunu hararetli hararetli arastiracagini
kestirememistir o an ! dusuncesizligi diyelim hic kizilacak bir durum yok ortada
sonucta igne oyalilar sayili degil turkiyede

fakat siz ayip ettiniz gercekten
seviyeli mesafeli bir iliskiden yanaysaniz anlamadiginiz yerde
yada ufak tefek yanlis anlasilmalarda hatta yapilan sakalari gormemezlikten geleceksiniz
siz yuz goz olmus kayinvalide gelinler gibi laflar soylediniz
simdi o kadin
"daha elimi opmeden bu kadar sorun yaratiyor oglumla arama girip beni ogluma kotuluyor" diye dusunecek
bu arada
elitimsi takilan genc aydin uni mezunu siz
tanismadan nasil annesini sevgilinize kotulersiniz?
sevgiliniz gardini almistir size karsi cunku
"bizim gozumuz gonlumuz genis senin annen paraci"derken o icine islemis ve
annesini cok daha fazla koruyacaktir zamanla

umarim gonullerini alabilirsiniz bir sekilde

bu arada 15 liraya mutevazi bir rakama igne oyasi yapiyorlar
bence daha fazla istemeleri lazim
igne oyasi bir sanat isidir el emegi goz nurudur

bendede var yirmi bes tane tulbent on tanesinden fazla
cok guzel islenmis oyalardir onlarida kitaplarim gibi hediye edemem herkese
hemen hemen hic kullanmiyorum belki fular niyetine bir kac kez

sızın soyledıklerınız gercekten cok abartı olmus :S
kadın saka yapmıs olabilir ne olacakkı belkı 1 tane vardı yada 2 tane suanda vermek ıstemedı
15 tl aslında benımde 2 paket sıgara param ancak benım annem bana ceyız hazırlarken mutfak masraflarından kısa kısa yaptıgı ıcın ona kıymetlıdır ..
keske hıc bulasmayıp dısarıdan alsaydınız kadının yuzune nasıl bakarsınız onuda bılemedım

Back
X