Küçük Bil Bilgi

sevdicegim

Narsist'im :)
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2011
1.019
18
358
İstanbul
Merhaba Kızlar.

İnternetten araştırma yapıyordum , zamanında da takip etmediğim için pek sağlıklı bilgi bulamadım. Sizden yardımlarınızı bekliyorum.

Öncelikle formasyonla ilgili sorum olacak. Kaldırıldığını duymuştum ancak nete baktığımda, danıştay kararı iptal etmiş, kaldırılmamış olarak yazıyor . Bunun aslı nedir?

Öbür sorum da, Türk dili ve edebiyatı bölümü hakkında olacak. Bu bölümün artıları eksileri nedir? Bölümü okuduktan sonra formasyon alınabiliyor mu? Alınamazsa meslek nereye kadar ilerleyebiliyor, nerelerde çalışılabiliyor?

4
MAY/12

YÖK, 5 nisanda formasyonu kaldırdığını açıklamıştı. Ardından gelen tepkiler üzerine tekrar görüşmeye alınacağı belirtilmişti. Bugün itibariyle durum karar bağlandı ve formasyon tekrar geri getirildi.

Şu anda lisans öğrenimine devam edenler formasyondan faydalanabilecek. Önümüzdeki yıl üniversiteye girecek öğrenciler için ise net olarak açıklama yapılmadı. Kaldırıp kaldırmayacaklarına daha sonra karar vereceklerdir.

Aşağıdaki açıklama açıköğretim öğrencileri dahil tüm öğrencileri kapsamaktadır. Açıköğretim öğrencileride normal şekilde formasyona başvurabilecek.

İşte detaylar:

YÖK’ten, alan fakülteleri mezunları için açılan öğretmenlik sertifika programlarına ilişkin yapılan açıklamada, “açılacak pedagojik formasyon programlarına başvurma hakları bulunmaktadır” ifadesine yer verildi.

Alıntı

Bu yazıyı buldum arkadaşım.

Son düzenleme:
eskiden formasyon almak için ales puanı gerekiyordu çünkü formasyon tezsiz yüksek lisans olarak geçiyordu.
artık sadece pedagojik formasyon sertifikası alabiliyoruz.
şu anda marmara üni. ve sakarya üni. açtı diye biliyorum ama bana çok pahalı geldiği için başvurmadım açıkçası.

Canım kaldırılmadığı doğru. Bizim üniversite de başvuru dönemi şu an. Başvurunun yapıldığı fakülte binası tıklım tıklım formasyon için gelenlerle dolu. :)

Kızlar çok teşekkür ederim . Net bir bilgi bulamamıştım. İyi ki yazmışım buraya. Yoksa kaldırıldı diye bilecektim :ssz:

bu bölumden uzak durmanı tavsıye edreim. çunku okadar yıl kaskalın kıtaplarla çaışacak kafa yoracaksın. formasyon kalkmadıysa 2 sene formasyon alacaksın. ama atanman için 90 a yakın puan alman gerektiği için mezun olup atanamayan buyuk çoğunluk arasına gireceksin
gerçekci davranıp yazdım çok yakınımın mezun olalı 5 yıl oldu hala işsiz. aman uzak dur

Back
X