Küçük bir dert

sassygirll

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2010
2.379
2.164
333
Selamlar K.K'nın güzel hanımları

Belki çoğunuz dert olarak görmeyebilir ancak benim için çok büyük bir dert

İlk önce kendimi tanıtıyım ; 32 yaşındayım ,1.5 yıllık evliyim Ünv.mezunuyum ve işsizim.Başkentte yaşıyorum ve yaklaşık olarak Ünv'den mezun olduğumdan beri çalışıyorum (Ünv hayatım boyunca da part-time çalıştım)
Çalışma hayatına ve kendi paramı kazanmaya alışkınım.En son çalıştığım iş yerinden de yol durumu dolayısıyla ayrılmak zorunda kaldım.Büyük bir firma olmasına rağmen (3 Büyük firmadan birisi )MHM'si şehir dışında olduğu için her gün toplam 5 saatim yollarda geçiyordu,mecbur çıkmak zorunda kaldım.
Onun dışında okul hayatım boyunca da sürekli kurslara gittiğim için (Bilgisayardı,İngilizceydi) çok sıkıldım.
Ben günümü zaten evde sıkıldığımdan sürekli iş yaparak geçiriyorum.Çamaşır suyundan ellerim mahvoldu.Kitap okuyorum,tv izliyorum ama bir müddet sonra tekrar temizliğe sarıyorum.
Tabiki de ailemle de vakit geçiriyorum,arkadaşlarımla da ama genel olarak günüm evde temizlik yaparak geçiyor ve kendimi işe yaramaz hissediyorum.Bir bayan için çalışmak çok önemli.(Bu arada eşim en büyük desteğim )
şimdi neler yapabilirim?'Akıl,akıldan üstündür 'Nacizane fikirlerinize ihtiyacım var

Bir çok kariyer sitelerinde cv'm var,her gün düzenli olarak cv'mi mail atıyorum.
Aklıma yatan iş ilanlarına ,cvmi mail olarak gönderiyorum
Özgeçmişimi inceleyen firmaları arıyorum

Görüşmelerim nedense hep olumlu geçiyor.Sanki yarın gel başla diyeceklermiş gibi ama hiç haber gelmiyor
En son görüşme yaptığım yer çok olumlu geçti.Servis güzergahına kadar herşey konuşuldu.Ama tam kapıdan çıkarken birkaç kişi ile daha görüşme yapacağız,biz sizi ararız dediler.1 hafta geçti,aramalı mıyım?
Nacizane fikirleriniz için çok teşekkürler

Ben ücretsiz izin donemlerimde evde kısır,börek gibi çalışırken fazla vakit ayiramadigim ama eşimin de sevdiği tatları denemeye,farklı tatlılar yapmaya başladım.Koca tepsiyi ,tatlıyı kendimiz bitiremeyecegimiz için de güler yüzlü gördüğüm komsularima ya goturdum ya da onu kahveye çağırdım.(ben tek cagirmayi severim)Şimdi canım sıkıldı desem kapısını tiklatabilecegim ama benim müsaitlik durumuma saygı gösteren birkaç komşu edindim.Guzel birsey pisirseler tabak yapıp bana da gonderiyorlar. Konunu hatirliyorum (başka birinin konusunda deginmiştin) umarim herşey gönlünce gelişir.

Çok teşekkür ederim,güzel dileklerin için Pasta yönünde uzmanlaştım diyebilirim.Binam da hep yaşlılar var o yüzden kapı önünde Merhaba,merhaba diyebiliyorum

Belki de cuma günü ararlar iş görüşmesi yaptigin yerden.Ararlarsa Cuma günü olur gibi geliyor bana

calışmayan kadın ışe yaramaz dıye bır fıkre kapılmanız yanlış....calışan bayanlarda bır ışe yaradıkları ıcın cok mutlu degiller...bırkere o dusunceyı bır kenara bırakın..yogun tempoya alışmıs bırı olarak rahatlık garıp gelmıs size...bugunlerın tadını cıkarın...ış konusuna gelelım bence arayın...bazen arayıp sormak ışe yarıyabılıyor....bazen ısrarcı olmak lazım...kaybedecek birşeyınız yok ...nasılsa.

Aman derdiniz is olsun tecrubeniz de varmış. Yakın zamanda bulursunuz. Bu süreci en iyi şekilde değerlendirin. Kendinize bişeyler daha katın. Tamamdir

Teşekkür ederim ben de arama taraftarıydım

Zaten mesleginiz var, bu sureci kendinize sikinti haline getirmek yerine firsata cevirin. Ben de sizin gibi universiteden beri calisiyorum. Turkiyenin en iyi universitelerinden birini bitirdim, universitede ise basladim, ardindan koklu bi firmada ise girdim derken bir donem cok sacma bir sekilde issiz kaldim ve aynen sizin gibi bi turlu bir sey bulamadim. İssizlik ulke gercegi. Ardindan uzun suredir ilgilenmek isteyip yapamadigim birkac seyle ilgilenmeye basladim, harika vakit gecirdim. O donem spora basladim ve hala yapiyorum duzenli, dikise merakim vardi etekler diktim susledim, bol bol dizi izledim harikaydi yani. Ardindan tekrar ise basladim. Bu donemi iyi degerlendirin, firsat olarak gorun. Cok fazla cikmayacak boyle firsatlar karsiniza. Bu arada ayni sehirdeymisiz, hobi malzemeleri satan cok guzel dukkanlar var insan kendini kaybediyor, bi gidip gezin :)

Çok teşekkür ederim güzel dileklerin için ben de 4 tane yabancı dizi bitirdim.Örgü örmeyi çok seviyorum bana terapi gibi geliyor o kadar çok Bebek örgüsü yaptım ki bununla ilgili instgram hesabı açtım.Evet çok güzel hobi merkezleri var bende onların sayesinde amigrumiye başladım

Yaa baya da bir sey yapiyorsunuz aslinda ne guzel istee? Takilmayin ise. Ben takildigima cok pismanim, eninde sonunda cikiyor is mesleginiz olduktan sonra. Aradaki bos vakitleri stresle harcamayin bosuna.

Kızlar Merhaba ;
Ben şimdi işverenle görüştüm (telefon ettim ) ve “Sizin olumsuz gibi “dedi ben de teşekkür edip kapattım
Gerçekten çok moralim bozuldu,bu süreç içerisinde kapıların hep kapanması çok canımı sıkıyor.
Hep yaptığım iş görüşmelerinde “çocuk düşünüyormusunuz “sorusu karşıma geliyor.Ben de şu an için kariyerim ön planda diyordum.Evli olmak ya da çocuk sahibi olmak iş aramak için suç mu?Şaştım kaldım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…