Küçük bir dertlenme meselesi

Minnikelebek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Mart 2016
23
6
86
34
İyi akşamlar arkadaşlar. Biraz fikir alışverişi ve dertleşmeye ihtiyacım var. 2 çocuğum var biri 7 diğeri 1.5 yaşında. Eşim belirli aralıklarla arkadaşlarıyla görüşür bir yerlere veya arkadaşlarıyla şehir dışına gider. Biri giderken yanında çağırıyor ve eşimde gidiyor. Bugünde yine bir arkadasıyla bir kaç günlüğüne şehir dışına gideceğini söyledi. Bu arada görüştüğü arkadaşlari evli. Fakat yasantilarimiz farklı.Neyse bende gitmesini istemediğimi söyledim. Beni susturmaya çalışıp konuşursa ağır konuşacağını söyleyip konuyu kapattı.

Bir süre sonra geri yanıma gelip tekrar aynı konuyu kendisi yeniden açarak hangi tarihlerde gideceğini söyledi. Ben söyledim sana istemediğimi. Ben gitmenden razı değilim dedim. Her zaman genelde bana layık görmüyorsun. Ben sanki napiyorum. Sen adamına denk gelmemişsin gibi cümleler kurar ve sanki hiç arkadaşlarıyla görüşmüyormuş gibi davranır. Yine aynı sahneler yaşandı. Sonra sordu neden çünkü ben zorlanıyorum çocuklarla yalnız. Kendimi enayi gibi hissediyorum ben evde çocuklarla uğraşırken sen gez dedim. Aynı şekilde olsa küçük cocukla ben nasıl durayım yoksa sende git dedi. Klasik her zamanki gibi. Bende ben gitmem ki çocuklarıma bağlıyım. Aile bilincini ve sorumluluğunu biliyorum. Çocuklarım hersyden önce gelir. Arkadaşlarım ikinci plandadır dedim.

Gitti. Tekrar geri geldi. Bu sefer çaydanlığın üzerini itti tezgahın üzerine devirdi. Her yer çay oldu. Beni arkadaşımla düşman mı edeceksin dedi. Ne demek yaa arkadaş kim yaa eşinden daha mı önde geliyor ne demek yaa dedim. Ne diyim karım izin vermiyormu diyim. Ben geldim rizanla gideyim diye dedi. Bende bir yere gitmek istemediginde nasıl bahane uretiyorsan yine öyle yap dedim. Ben yaptım seni böyle sen dur bakalım ben artık nasıl olmam gerektiğini anladım senin yaptığın yemegide yemeyecegim dedi. Bağırdı çağırdı. Sofraya oturmadı. Git dedim yaa bu şekilde bu kadar çıldıracak kendini kontrol edemeyecek kadar onemliyse git zaten dedim. Gitmeyeceğim sana da göstereceğim artık nasıl olunur dedi.

Gitmek isteyene ne deseniz olmaz.

Bu adama 3. Bir çocuk asla vermeyin.

Arada sizde en azından ailenize gidin çocukları bırakın ona.

Ben nasıl davranacağımı şaşırdım. Normalde küs kalabilen biri değilim. Acayip içime oturdu. Büyük soruyor anne ne oldu. Eşim asla sakın konuşabilen birisi değildir. Hiç bir zamanda dengeli bir iliskimiz olmadı. Ben ne zaman dışarı çıksam arar yüz kere. Çocuksuz çıkmak istesem sorum çıkarır. Küçük çok hareketli bir kac kez onunla çıktım arkadasimla görüşmeye ama asla durmadı. Bir daha da çıkmadım. Sadece büyük oglumu kursa götürürken müsaitse bakıyor küçüğe. Onda da ben kendimi gezdiriyormusum gibi kavga anında söylüyor daha ne istiyorsun diye. Haa bide beni de gezdiyormus. Elimden geleni yapıyormuş tatillere götürüyormus. Bana bir lütufta bulunuyor sanki.

Gitti. Tekrar geri geldi. Bu sefer çaydanlığın üzerini itti tezgahın üzerine devirdi. Her yer çay oldu. Beni arkadaşımla düşman mı edeceksin dedi. Ne demek yaa arkadaş kim yaa eşinden daha mı önde geliyor ne demek yaa dedim. Ne diyim karım izin vermiyormu diyim. Ben geldim rizanla gideyim diye dedi. Bende bir yere gitmek istemediginde nasıl bahane uretiyorsan yine öyle yap dedim. Ben yaptım seni böyle sen dur bakalım ben artık nasıl olmam gerektiğini anladım senin yaptığın yemegide yemeyecegim dedi. Bağırdı çağırdı. Sofraya oturmadı. Git dedim yaa bu şekilde bu kadar çıldıracak kendini kontrol edemeyecek kadar onemliyse git zaten dedim. Gitmeyeceğim sana da göstereceğim artık nasıl olunur dedi.
Bu ne igrenç tavirlar ya🙄
Olmasi gerektigi gibi olucakmiṣ napicak dövucekmi sizi?Arkadaşlarinin karindan izin aliyorsun demesi erkeklik gururuna yedirmiyor ama şiddet yapmayi erkeklikden saniyor hödük.Bir kerede tamam deseler ölürler zaten.Göstersin ne gösterecekse şiddet kavga dovuş olursa boşarsiniz artik arkadaşlariyla yaşar onlarin mutlu evliligin seyr eder.🙄

Kucugu yaniniza alip buyugu babasina birakarak sizde biryerlere gidebilirsiniz yada ikisinide birakip aksamlari gezmeye gidebilirsiniz arkadaşlarla vakit gecirmek gerekli aile bilinciyle alakasi yok sadece ailemizle olamayiz ama sizin ailenizde denge yok
Küçük bebeğim çok hareketli bir kac kez denedim Arkadaşımla buluşmayı fakat asla rahat edemedim. Evet eşim arkadasiyla tiyatro konser gider. Ama bana gelince olmuyor

Gitmek isteyene ne deseniz olmaz.

Bu adama 3. Bir çocuk asla vermeyin.

Arada sizde en azından ailenize gidin çocukları bırakın ona.
Ahh keske ailemle aynı şehirde olsaydım ama çok çok uzağız. Bu adama ikinci çocukta vermeyecektim ama 8. Ay boyunca geldi gitti istedi. Agresif bir adamdır çok ilgilenip oynamaz çocuğuyla. Ona göre ses tonu yüksek agresif değil. Ben iyiysem çok iyiyiz ama benim onun istediği bir şeye itirazım olursa işte o zaman çok kötü hersey

çok şımarmış kocanız. koca değil ergen oğlan çocuğu. bu çocukları tek başınıza büyütmek zorunda mısınız? yapmasaymış çocuk evlenmeseymiş o zaman bekar gibi gezip tozmak istiyorsa

Bu ne igrenç tavirlar ya🙄
Olmasi gerektigi gibi olucakmiṣ napicak dövucekmi sizi?Arkadaşlarinin karindan izin aliyorsun demesi erkeklik gururuna yedirmiyor ama şiddet yapmayi erkeklikden saniyor hödük.Bir kerede tamam deseler ölürler zaten.Göstersin ne gösterecekse şiddet kavga dovuş olursa boşarsiniz artik arkadaşlariyla yaşar onlarin mutlu evliligin seyr eder.🙄
O kadar olmaz yapmaz diye düşünüyorum. İlk evlendigim yıllarda da sürekli bir çatışma halindeydik. Aşırı sinirlenir duvarları yumruklardı. Ama şimdi çocuklarım var ve kavga veya şiddet görsünler istemiyorum. Tabi tek taraflı düşünce olmuyor.

Ben nasıl davranacağımı şaşırdım. Normalde küs kalabilen biri değilim. Acayip içime oturdu. Büyük soruyor anne ne oldu. Eşim asla sakın konuşabilen birisi değildir. Hiç bir zamanda dengeli bir iliskimiz olmadı. Ben ne zaman dışarı çıksam arar yüz kere. Çocuksuz çıkmak istesem sorum çıkarır. Küçük çok hareketli bir kac kez onunla çıktım arkadasimla görüşmeye ama asla durmadı. Bir daha da çıkmadım. Sadece büyük oglumu kursa götürürken müsaitse bakıyor küçüğe. Onda da ben kendimi gezdiriyormusum gibi kavga anında söylüyor daha ne istiyorsun diye. Haa bide beni de gezdiyormus. Elimden geleni yapıyormuş tatillere götürüyormus. Bana bir lütufta bulunuyor sanki.
siz evli değilsiniz sizin eşiniz yok malesef. siz iki çocuk ve bir de hizmetçiliğini yaptığınız bir adama ile aynı çatı altındasınız sadece

çok şımarmış kocanız. koca değil ergen oğlan çocuğu. bu çocukları tek başınıza büyütmek zorunda mısınız? yapmasaymış çocuk evlenmeseymiş o zaman bekar gibi gezip tozmak istiyorsa
Kesinlikle hep söylediğim bir söz ergen gibi davranıyor sürekli. Hep baskilanarak büyümüş şiddet görerek büyümüş. Şimdi sanki acısını cikartircasına davranıyor. Yapamadığı ne varsa yapmak istiyor gibi. Benim bu çocuklar ortak tek başıma fazla yük almak istemedigim için gitme demem. Onu dizginliyormusum bastırmaya çalışıyormuşum gibi hissettiryormus.

O kadar olmaz yapmaz diye düşünüyorum. İlk evlendigim yıllarda da sürekli bir çatışma halindeydik. Aşırı sinirlenir duvarları yumruklardı. Ama şimdi çocuklarım var ve kavga veya şiddet görsünler istemiyorum. Tabi tek taraflı düşünce olmuyor.
Umarim yapmaz ama söylediklerine bakilirsa hiç iyi gozukmuyor olacaklar.

Ben aynen bu cümleleri kurdugumda da bana zaten yardımcı olduğunu herşeyden elini ayağını bir çekerse asıl o zaman göreceğimi söylüyor. Ben büyük Sabri olan bir insanım çok küslüğe gelemeyen yalnızlıktan hoşlanmayan biriyim. Sık sık kendi içimde yaşadığımız olayların muhakemesini yaparım. Keşke tam tersi umursamaz biri olabilsem

İyi akşamlar arkadaşlar. Biraz fikir alışverişi ve dertleşmeye ihtiyacım var. 2 çocuğum var biri 7 diğeri 1.5 yaşında. Eşim belirli aralıklarla arkadaşlarıyla görüşür bir yerlere veya arkadaşlarıyla şehir dışına gider. Biri giderken yanında çağırıyor ve eşimde gidiyor. Bugünde yine bir arkadasıyla bir kaç günlüğüne şehir dışına gideceğini söyledi. Bu arada görüştüğü arkadaşlari evli. Fakat yasantilarimiz farklı.Neyse bende gitmesini istemediğimi söyledim. Beni susturmaya çalışıp konuşursa ağır konuşacağını söyleyip konuyu kapattı.

Arkadaşlarıyla görüşsün de şehir dışı neden onu anlamadım. Hani yaz olsa deniz tatili diyeceğim de.
De ki aynı şehirde gez akşam eve gel başka şehir ne oluyor gece çocuk hastalansa napacağım tek başıma.

Ben aynen bu cümleleri kurdugumda da bana zaten yardımcı olduğunu herşeyden elini ayağını bir çekerse asıl o zaman göreceğimi söylüyor. Ben büyük Sabri olan bir insanım çok küslüğe gelemeyen yalnızlıktan hoşlanmayan biriyim. Sık sık kendi içimde yaşadığımız olayların muhakemesini yaparım. Keşke tam tersi umursamaz biri olabilsem
size tavsiyem asıl siz elinizi ayağınızı bir çekin de o görsün. yemek yemezmiş bunu mu size koz olarak kullanıyor o öyle diyince yemeği kendinize kadar yapın bitirin yıkayın kaldırın yemeği, aç kalsın. çamaşırlarını yıkamayın ütülemeyin etrafı toplamayın görsün bakalım kim asıl elini çekince neler oluyor

Gitmesi mi tek sorun? Siz bu adama cidden guveniyor musunuz?
Zirt pirt nerede kaliyor arkadaslariyla sehir disinda kalip ne yapiyor sizin disari cocuksuz cikmaniz bile sorun oluyorken.
Güzel uyuyorsunuz.

Arkadaşlarıyla görüşsün de şehir dışı neden onu anlamadım. Hani yaz olsa deniz tatili diyeceğim de.
De ki aynı şehirde gez akşam eve gel başka şehir ne oluyor gece çocuk hastalansa napacağım tek başıma.
Arkadaşının işi oluyor. Onu da çağırıyorlar. Bizim ki gider ya zaten biliyor onlarda işini.

Gitmesi mi tek sorun? Siz bu adama cidden guveniyor musunuz?
Zirt pirt nerede kaliyor arkadaslariyla sehir disinda kalip ne yapiyor sizin disari cocuksuz cikmaniz bile sorun oluyorken.
Güzel uyuyorsunuz.
Kiminle nereye gittiğini biliyorum. Şehir dışına sürekli çıkmıyor. Arkadaşları arabaya almaya gidiyor. O da gidiyor. Fuara gidiyor. O da gidiyor gibi gibi. Sorun gitmesi benimde iki çocukla ödev yemek küçüğü zapdetme zorlanıyor olmam. Ben kendimi bu kadar paralarken. Onun gezip tozmasi arkadaş sevdalısı olması beni sinir ediyor.

Back
X