Küçük bir pembe yalanınıza ihtıyacım var

Semra ak00

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2022
42
2
36
24
Merhaba size acil bir soru somam gerekiyor kücuk bir pembe yalanınıza ihtıyacım var benim oğlum kalp hastası aşırı ilgi ve hijyen istiyor kendi evimiz var ama kendi evimizde kalamıyoruz kaynanam ve nenemizin yanında kaliyoruz kendi evimize her niyetlenio gittiğimizde ne fazla 1 hafta kalabiliyoruz kayımbabam olsun bir başkası olsun sürekli bir şeyleri bahane edip eşimin nenesinin evine çağirıyor bu arada kaynanamla kayımbabam ayrılar ama elini eşimin üzerinden çekmiyor ne zaman yanlatına geçsek benim oğlum hasta oluyor 1 haftadır hastanede yatıyoruz brinşit oldu oğlum yarın çıkacağız inşallah eşimle onra öyle birşey söylememiz gerekiyorki bizi çağırmasınlar çağırdıklarında oğlumun hasta oldunu anlasınlar o sebepden yardımınıza ihtiyacım var yarına kadar.

Önceden hiçbişeyin farkında değildim sesizdim sonradan ileriki zamanlarda gözüm açıldı şimdikde bir laf edim üstüme geliyor görümcem eşime atıp tutuyor sözde bizi düşünüyor kendi ailesinin yanına gidince sesini çıkarmıyor ben kendi ailemin yanina gitsem birsürü laf söz gitmeyin sizin çocuğunuz hasta giderseniz hava değişikligi olur gibi sözlerle eşimi dolduruyor ve 3 yıldır ki sadece 14 günlüğüne gitmiştim pandemide 4 bayramdır ben kendi ailemin yanina gidemiyorum ben yidirdim oğlumun hasta olduğunu ama onlar benim yüzüme vurmaktan sıkılmadılar
O zaman eşini alıp karşına konuşacaksın.
Evladınızdan daha kıymetli ne var bu hayatta diyeceksiniz.
İlla gidecekse kendi gitsin.
Sessiz kalmayın, sessiz kaldıkça üstünüze daha da gelirler.
Maalesef bazı insanlar , sessiz sakinliği güçsüzlük olarak görüyorlar.

Canım farkında mısın evladın grip nezle degil kalp hastası.
Kim küsmek istiyorsa küsebilir. Canları cehenneme diyeceksin ve evladım hasta evimizde kalacağız diyeceksin. Bunu eşinde böyle soylemeli öncelik evladınız olmalı

Aynı seyleri zamaninda ben de yasadim.Kırmamak incitmemek icin ödün verdikce hastanelerde cocugumla süründüm aylarca.Baska yontemi yok emin ol cunku ne dersen de anlamayacaklar, islerine gelmiyor belki anlamak? Uslup cok önemli güzel bir uslupla net sekilde söylemek gerek.Kaldı ki oglunun kalp rahatsizligi varmis bak? Kendi torununu düsünmüyor alınmaya yer arıyorlarsa varsin alinsinlar.
👏 brovo gerçekten böyle kadınlara hep özenmişimdir ama cevapıniz çok faydalı oluyor çok teşekkür ederim iyiki varsiniz
Yalana gerek yok.Gerçeği yani çocuğunuzun rahatsızlığı sebebiyle gelemeyeceğinizi belirtin.

O zaman eşini alıp karşına konuşacaksın.
Evladınızdan daha kıymetli ne var bu hayatta diyeceksiniz.
İlla gidecekse kendi gitsin.
Sessiz kalmayın, sessiz kaldıkça üstünüze daha da gelirler.
Maalesef bazı insanlar , sessiz sakinliği güçsüzlük olarak görüyorlar.
Malesef öyle daha anlatmadığım taraflarımda var ama en kısa zamanda konusunu açacağım eşimin tek kardeşi olduğu için herkese laf söylese ona söylemiyor

Çok teşekkür ederim cevabınız için ama inanın bunları çok kez söyledik kalp kırmayı hiç sevmem ama bunu anlamıyorlar

O zaman kalp kiracaksiniz. Gerekirse esinzin de. Baslarim anasinada nenesinede. Cocugumun sagligindan kimse önemli degil. Esiniz illaha gideyim diyorsa siz oglunuzla evde kalin

Eşimde hiç gitmek istemiyor biz eğer çağırdıklarında gitmezsek aile ilişkimizi bozuyorlar

Onu sadece siz izin verdikce yapabilirler. Telefona bakmayin. Kapinizi kapatin. Sizi fazla sindirmisler. Madem görümceniz de cok biliyor o gidip bi zahmet ilgilensin. Ikiniz de fazla pasif kaliyorsunuz.

Doktor oğlumun kaldığı odanın hijyeni çok önemli dedi. Günde 2-3 kere süpürüp silinmesi gerekiyor. Tozlara da alerjisi var. Kalabalıkta ben temizliği sağlayamam kendi evimizde kalacağız.
Bu zaten bir gerçek 7 ay oldu açık kalp ameliyatı olalı ama dediğiniz gibi kalabalıkta sağlayamıyorum temizliği ama mantıklı tekrardan dile getirebilirim bunu teşekkür ederim

Çok teşekkür ederim cevabınız için ama inanın bunları çok kez söyledik kalp kırmayı hiç sevmem ama bunu anlamıyorlar
Çocuğunuz sağlığı söz konusuysa kimin kalbi kırılıyorsa kırılsın. Bu kadar pasif olmayın. Oğlum için orası müsait değil gelmiyorum, kalmıyorum diyeceksiniz bu kadar basit.

Böyle geçerli bir sebebiniz olmasa bile bahaneye ihtiyacınızı yok. Kimse kolunuzda tutup zorla götürmüyor herhalde sizi.

Bu zaten bir gerçek 7 ay oldu açık kalp ameliyatı olalı ama dediğiniz gibi kalabalıkta sağlayamıyorum temizliği ama mantıklı tekrardan dile getirebilirim bunu teşekkür ederim
Kusura bakmayın ama çocuğunuz bu kadar önemli bir ameliyat olup, sağlık sorunu yaşıyorken yemişim aile ilişkisini, kırılan kalplerini. Çocuğunuzun hakkına giriyorsunuz, yazıktır.

Ben de yazarken zaten çocuğun böyle bir ortamda bulunması gerektiğini düşündüm ilk aklıma temizlik geldi yani kalp diyorsunuz önemli bir durum.
İster anlasınlar ister anlamasınlar çocuktan ilk derece sorumlu sizsiniz. Söyleyin ve ikna etmeye çalışmayın gitmeyin.

Ben de yazarken zaten çocuğun böyle bir ortamda bulunması gerektiğini düşündüm ilk aklıma temizlik geldi yani kalp diyorsunuz önemli bir durum.
İster anlasınlar ister anlamasınlar çocuktan ilk derece sorumlu sizsiniz. Söyleyin ve ikna etmeye çalışmayın gitmeyin.
Teşekkür ederim

Ooo hayir demezsen cok üzülürsün. Hayir demeyi öğren kimse aga paşa degil cocuguniz hasta bide onlar anlayisli olsan evi olan birini cagirmaz surekli siz hastayim uzanmak istiyurm diyin orda rahat değilim gitmeyin zorlami bindiriyorlar arabaya

yalana ihtiyacınız yok, mesafeye ihtiyacınız var. Benim kızım da kalp hastası 1 yaşına kadar ne doğru dürüst insan geldi eve ne de biz gittik. Kimse de darılmadı. Darılacak bir şey yok tavrınızı koyun, ziyaretler kısa sürsün ve mümkünse maske taksınlar, zor bir şey değil. Yavrunuzun sağlığı herşeyden önemli

Kusura bakmayın ama çocuğunuz bu kadar önemli bir ameliyat olup, sağlık sorunu yaşıyorken yemişim aile ilişkisini, kırılan kalplerini. Çocuğunuzun hakkına giriyorsunuz, yazıktır.
İnşallah işe yara
👏 brovo gerçekten böyle kadınlara hep özenmişimdir ama cevapıniz çok faydalı oluyor çok teşekkür ederim iyiki varsiniz
Teşekkür ederim

Back
X