küçük bri sorun

esrasy

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2010
451
1
0
Eskişehir
kızlar bnm ev arkadaşımın annesiyle ilgili bi sorunum var gerçi sorun mu değil mi bilmiyorum fikirlerinizi almak istiyorum... şimdi bu teyze her gün çamaşır makinesini çalıştırıyor hatta günde 2 3 kez bile oluyor ama ben söyleyemiyorum tasarrufa karşı hassasım ama kaç yaş büyük benden söyleyemiyorum işte.. bilmiyorum abartıyor muyum ama benim annem çok tasarrufludur makineye fln dikkat eder çamaşırları biriktirip daha sonra yıkar ama bu teyze iki giysi için koca makinayı çalıştırıyor bazen çok sinirleniyorum içimden sayıyorum falan çok mu abartıyorum ya

Ev arkadaşınız ve anneleriniz dördünüz beraber mi yaşıyosunuz ?
Söyleyin açık açık rahatsız olduğunuzu
Elektrik faturalarını eşit ödüyosunuz sonuçta

Günde 2-3 kez makine mi açılırmış, gerçekten su parası, elektrik parası ve makinenin ömrüne yazık..!!!! Peki bu kadın sizi sürekli ziyaret mi ediyor anlayamadım, ev arkadaşımın annesi demişsin, sürekli sizin eve mi geliyor? Yoksa o da o evde mi kalıyor?

Gerçi her halükarda konuşmak lazım gibi. Sonuçta o elektriğe ve suya sen de para ödüyorsun ortaklaşa değil mi? :)

ev arkadaşının annesi sizinle mi yaşıyor:26:..eğer faturalar ortaksa tabii ki karışacaksın,iki çamaşıra makine mi çalışırmış!

Arkadaşlara katılıyorum, hem faturalara sen de ortakken müdahale etmen normal hem de göz göre göre müsriflik yapmasına izin verme bence uyar.:19:

hiç mi makinede çamaşır yıkamadı acaba? o ne öyle. kızın bebekken napıyordu acaba?
şaka bir yana fatura ortaksa ki öyledir arkadaşınıza söyleyin o annesiyle konuşsun. sonuçta sizin demeniz kadını da incitebilir.

haklısınız konuşmam gerek... faturalar ortak ikiye böleriz hep.. annesi arada geliyor ama bi ay kadar kalıyor öğrenci evi sonuçta kendisi düşünmesi lazım ama ben bu konularda çekingenim söyleyemiyorum :50: söylersem bencil gibi hissediyorum kendimi

Son düzenleme:
haklısınız konuşmam gerek... faturalar ortak ikiye böleriz hep.. annesi arada geliyor ama bi ay kadar kalıyor öğrenci evi sonuçta kendisi düşünmesi lazım ama ben bu konularda çekingenim söyleyemiyorum :50: söylersem bencil gibi hissediyorum kendimi

Bunda bencil olunacak bir durum yok, hem çekingen oldukça size ait olmayan masrafları üstlenmiş oluyorsunuz. Tatlı bir dille öğrenci olduğunuzu ve tasarruf gerektiğini, bu nedenle eğer haftada bir çamaşırlar topluca yıkanırsa daha fazla tasarruf edileceğini, malum elektriğin her gün zamlandığını suyun pahalılığını ifade edin.

Eğer annesi ters tepecek bir kadına benziyor ise arkadaşınızla da konuşabilirsiniz.

Hiç çekinme canım açık açık söyle, ev arkadaşlarından çekmiş biri olarak söylüyorum sana kendileri tasarrufu bilmezler harcayabildikleri kadar harcarlar sonra fatura beklediğinden kabarık gelir ama sen paşa paşa ödemek zorunda kalırsın.. arkadaşını uyar annesine söylesin, çünkü annesi seni muhattap almayabilir küçük gördüğünden ..

yok annesi gayet iyi bi insan uygun bi ortam bulup söylemeye çalışayım.. arkadaşım aslında şakayla karışık söylüyor hergün makinamı çalışırmış diye ama hemen kendini savunup devam ediyor birazda bu yüzden söyleyemedim şimdiye kadar..:50:

bencillik olur mu hiç..
savurganlık yaptığı.uygun bir dille söylemeye çalışmalısın olmadı önce arkadaşına söyle:34:

aynı benim kayınvalidem. bence de konuş ama annesiyle değil. arkadaşınla konuş. annesine uygun bi şekilde söyler.

Arkadasinizin Annesinin temizlik takintisi var galiba.
Bence hic cekinmenize gerek yok.
Direkt soyleyin yani. Hem musriflik te kotu bise ya.

Arkadasinizin Annesinin temizlik takintisi var galiba.
Bence hic cekinmenize gerek yok.
Direkt soyleyin yani. Hem musriflik te kotu bise ya.

evet takıntılı gelir gelmez temizlik yapar.. söyliycem bakalım bugün geçsinde

ayrıca öğrenci evinde niye 1 ay kalıyo ya...

benim kaderim böyle ya geçen seneki arkadaşımın annesi de 2-3 ay kalırdı ama masrafı üçe bölerdik ikisininde babası yok o yüzden bu kadar uzun kalmalarına hiç bi şey demedim...

aboooooouuuu hergün makinami calisiyor??? olurmu öyle sey ya kendi mali gibi... konusun teyzeyle hic cekinmene gerek yok... israf günahtir deyin belki ozaman anlar...

Çok ayırıyor olabilir yıkanacak kıyafetleri, uyarırsan düzeltir belki, ama asıl olan 1 ay öğrenci evinde geçirmek için fazla uzun bir zaman değil mi? Seninkiler ne diyorlar bu kadar çok kalmasına arkadaşının annesinin?

Çok ayırıyor olabilir yıkanacak kıyafetleri, uyarırsan düzeltir belki, ama asıl olan 1 ay öğrenci evinde geçirmek için fazla uzun bir zaman değil mi? Seninkiler ne diyorlar bu kadar çok kalmasına arkadaşının annesinin?

bizimkiler memnunlar bile benim annem gelemiyor bazı sıkıntılarımız vardı geçti şükür ki gelecekler bu ara.. arkadaşımın babası vefat etmiş o yüzden ben üzülüyorum sadece kalmasına bi şey demiyorum da biraz dikkatli olsa iyi olurdu.. sevgilim kızıyor sadece bu kadar kalmasına biraz rahat bıraksın sizi diyor :)

Bu ev arkadasligi gercekten cok kötü. Benim ev arkadaslarim birbirine girerlerdi, ortayi ben düzeltirdim. Para konusuna gelince benim ev arkadaslarimda cok müsriftiler ben bütün gün ders calisirdim sabahtan aksama eve ugramazdim onlarda eglence, dus (günde 2-3 defa) ,yemek , küveti doldurup keyif yapmalar falan. Elektrik ve su parasi toplu halde geldi o zaman gözüm döndü bende patladim. Sonra her kez ortak ödedi ,ücümüz birbirimize girdik ve yüzden yollarimizi ayirdik :))

Bence söyle, elektrik parasi cok geldiginde is isten gecmis oluyor :((

Back
X