Kucuk cocukla apartmanda yasamak

Valla benimde sizin gibi bir üst komşum var. Sadece bir tane bebeği var. O da sizin gibi düşünüp davranıyor heralde. Sabah 7-7.30 özellikle de çoğumuzun evde olduğu bu süreçte yatak odasında ses yapılacak saatler değil bence. Siz evinizin gürültüsüne alışık olduğunuzdan size normal geliyor olabilir ama çıt çıkmayan, insanların uyuduğu bir evde o ses eziyet boyutuna geliyor. Çocuk sesine saygım sonsuz ama sizinki önlenemeyecek bir durum değil. Bana göre sabahın kör saatinde yatak odasında ağlayan ve müdahale edilmeyen bir bebek, tamamen ebeveyn sorumluluğundadır. Kendiniz diyorsunuz kendi haline bırakıyorum diye. Apartmanda yaşıyoruz diye her sesi görmezden gelemiyoruz malesef. Saygı beklerken önce elimizden geleni yapıp saygılı olup sonra beklemeliyiz. Ama benim küçük çocuğum var demekle olmuyor malesef.
Ah canım bu ilk çocuğun olacak heralde uzaktan davulun sesi hoş gelir seneye bu zamanlar tekrar yazmanı çok isterim çocuk bunlar yahu baglayamazsin senin benim gibi de oturamiyorlar ben hem öğretmenim hem anneyim hem şu an çocuk gelişimi öğrencisiyim ama maalesef dediğin gibi olmuyor, dediğim gibi seneye bu zamanlar hatırlarsın belki" küçük çocuğum var demekle olmuyor diyordum işler başkaymış meger" diye

O saatte uyandığı zaman salona geçerdim ..inan ses gidiyordur ..ben de ses duysam uyanırdım .daha da uyuyamam..
Devamlı odada oyalanıyorum demişsiniz ya demek ki eger takıntılı değillerse rahatsız olmus olabılırler.
Vurması gerekmezdi ama ..
bir oda yapısık gece boyu cocuk aglardı ..ben olsam salona geçerdim.ama o odada dururdu..uykumuz ağır..ne olacak çocuk büyüdü..sabırlı olmak lazım..

Benim de bebeğim çok ağlardı gece gündüz . geceleri insanlar rahatsız olmasın diye yatak odasından çıkar kucağımda salona götürür mutfağa götürür sakinlestirmeye çalışırdım . Hala daha erken uyansın ses çıkarmaya başladığı anda yatak odasından cikarim aşaği yukari ses gider diye. Bebek ağlıyor ne yapayım diye aayni odada ağlamaya bırakmak da apartmanda oturanlar için hoş değil . İnsanlar sizin kendi haline biraktiginiz bebeğinizin sesini çekmek zorunda değil . Çünkü mizmizlanma dahi olsa ses gidiyo simdiki evler kağıt gibi .ben bile sabah bebegimin mizmizlanmasina dayanamıyorum insanlar ne yapsın .

16 aylık oğlum var özellikle dis çıkarma dönemlerinde çok huysuz oluyor ve çok ağlıyor. Bazen ne yaparsak yapalım susmuyor. Alt katımızda yaşlı bir teyze oturuyor sağ olsun daha bir gün bile laf etmedi. Bebeğim ilk 3 ay ne gece uyurdu ne gündüz. Kolik bir bebekti. O zaman başka evdeydik o zamanki komşularımız da bir şey dememişti. Şu anda oturduğumuz evde de üst katımızda kalabalık bir aile var. Ses yalıtımı sıfır. 6 7 yaşlarında bir kız çocuğu sürekli koşuyor oyuncakları yere atıyor. Yaşlı dede var bir hapşırıyor oğlumu uykudan uyandıracak kadar gürültülü. Apartman hayatı böyle bir şey. Kasıtlı olarak yapılmadıkça ve makul saatler içindeyse tolerans göstermek zorundayız. Beğenmeyen müstakil eve taşınabilir. Kimin vurduğunu anlayınca siz de vurun. Çocuk var keyfi ses çıkarmıyoruz bu ne be deyin sert çıkın. Duvara vuracak tarzda biri anca bundan anlar

Ah canım bu ilk çocuğun olacak heralde uzaktan davulun sesi hoş gelir seneye bu zamanlar tekrar yazmanı çok isterim çocuk bunlar yahu baglayamazsin senin benim gibi de oturamiyorlar ben hem öğretmenim hem anneyim hem şu an çocuk gelişimi öğrencisiyim ama maalesef dediğin gibi olmuyor, dediğim gibi seneye bu zamanlar hatırlarsın belki" küçük çocuğum var demekle olmuyor diyordum işler başkaymış meger" diye
Size malesef katılmıyorum. Evet benim ilk bebeğim. Ama çevremde çocuğu olan pek çok insan var sürecin içinde yakınen bulunduğum. Açıkcası hiç bir sebep sabahın yedisinde yatak odasında ağlayan bir bebeğe müdahale etmeyen anneyi haklı çıkarmaz, kendi uykusu için. Tabiki çocuk ses yapar, koşturur, bağırır, çağırır ama her şeyin belirli bi adabı var. Anne baba vericek bunu çocuğa. Gidip de öğlen 12 de evde oynayan çocuğa kızan komşuya asla hak vermem ama dediğim gibi sabahın 7 si buna uygun değil.

Size malesef katılmıyorum. Evet benim ilk bebeğim. Ama çevremde çocuğu olan pek çok insan var sürecin içinde yakınen bulunduğum. Açıkcası hiç bir sebep sabahın yedisinde yatak odasında ağlayan bir bebeğe müdahale etmeyen anneyi haklı çıkarmaz, kendi uykusu için. Tabiki çocuk ses yapar, koşturur, bağırır, çağırır ama her şeyin belirli bi adabı var. Anne baba vericek bunu çocuğa. Gidip de öğlen 12 de evde oynayan çocuğa kızan komşuya asla hak vermem ama dediğim gibi sabahın 7 si buna uygun değil.

Suanki oturdugum evin sahibi çocuk gelişimi doktoru uzun süredir tanışırız ,kendi çocuğu olunca bizim dükkanda eşime demiski ,aileler çocuklarla muayeneye gelince çocuklarınızı susturun derdim kızardım ama öyle olmuyormuş çocuk sus deyince susmuyor ne yaparsan yap olmuyor demiş ,yasamayinca anlamıyor bazı insanlar.

Sinir oluyorum soyle küçücük cocuklarin put gibi durmalarını bekleyen geçimsiz insanlara. Bilerek ses yapmadığınız sürece ne yapabilirsiniz ki cocuklarinda oyun hakkı var. Güzellikle konuşun anlamiyorlarsa hiç takmayın

Back
X