• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük sivilceler

dilaaltnsy

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2025
1
0
1
19
Merhaba öncelikle 16 yaşındayım ve çok sade bir cilt bakım rutinine sahibim.Her gün düzenli güneş kremi sürerim(dışarı çıkıcaksam), eve gelince o güneş kremini temizlerim ve nemlendiririm yüzümü.Yalnızca bundan ibaret bakımım ha birde cildime kapatacı veya fondöten de uygulamıyorum,sadece haftada 2 3 defa olucak şekilde bariyer onarıcı bir toniğim var onu kullanırım.Temmuz ayındaki reglimde inanılmaz büyük bir sivilce çıkardım,reglden dolayıdır geçer dedim 2 ay sonra gitti o sivilcem o derece büyüktü.Sonra fark ettim ki reglime yakın hep büyük kistli(?) sivilceler çıkarıyorum.Bu arada mutlaka o sivilceler ilk başta çok küçük olurlar zaman geçtikçe kocaman oluyorlar.Ağustos gibi sivilcelerim belki hafifler diye sağlıklı da beslenmeye başladım şekeri falan full kestim,ona rağmen alt yanak kısmımda çıkıyorlsrdı hep.Ekimin ortası gibi sağlıklı beslenmeyi de bıraktım cilt bakımımdaki temizleyicileri çıkartıp geçen sene kullandığım(cildimde hiç sivilce olmayan zamanlar)bir sabunu kullandım.2 gün sonra alnımda komedonlar çıktı sol alt yanağımda da çıkmıştı.Mecbur o sabunu bıraltım eski rutinime döndüm.Alnımdakiler nerdeyse geçti ama alt yanak kısmımdakiler hâlâ pütür pütür duruyor.Yüzüme dokunmak,yıkamak bile istemiyorum o derece moralim bozuldu.Çünkü reglim yaklaştı yine ve biliyorum ki o küçük şeyler büyüyüp kocaman olucak yine 2 ay onları geçirmek için uğraşıcam.Cildim kuruya dönük karma ve hassas napıcsm bilmiyorum cildiyeye mi gitsem diye düşünüyorum ama belki kendim hallederim diye buraya danışmak istedim😞

Senin yaşlarında normal aslında hem cildine kullandıklarından dolayı da olabilir benim kızım da senin yaşlarında bu sorunları yaşardı ergenliği bittikten sonra hepsi yoluna girdi cildi tazelendi ama sakın sivilcelerini sıkma normal olarak sönmesini bekle ama daha çok ileri giderse muhakkak cildiye doktoruna git

Back