Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Küçük yaşta kreş

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

melebaaa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2015
255
443
103
31
Hanımlar merhabalar. 10 buçuk aylık Bi bebeğim var işe dönmem gerekiyor. Bakıcı konusunu cok düşündüm ama tanımadogom Bi yabancıyla bebeğimi yalnız bırakma fikri cok korkun geliyor. 0-2 yaş bakım veren kreş araştırıyorum. Böyle Bi deneyimi olan oldu mu nelere dikkat etmem gerekiyor cok mutsuzum kararsızım ne yapacağım bilmiyorum

Merhaba,
Zor evet ama iyi düşünün.
Bende 11 aylıkken verdim bebeğimi.
Yarım gün veriyordum.
Çok araştırdık bizde.
O kadar Güler yüzlü,sabırlı,ilgili bayanlar vardı ki anlatamam..
Tabi bunu kabul etmem biraz zaman aldı.
Önyargı olayıydı tamamen.

Yüzyüze konuşmak,iyice araştırmak lazım.
Umarım kalbinizin ısındığı insanlar çıkar karşınıza.

Bende biraz önce 36 aylık oğlum için kreş uygun mu diye konu açmıştım..
Siz şimdi 10,5 aylık deyince, Allah yardımcınız olsun, kolaylıklar sizinle olsun demek istedim 😊

Merhaba,
Zor evet ama iyi düşünün.
Bende 11 aylıkken verdim bebeğimi.
Yarım gün veriyordum.
Çok araştırdık bizde.
O kadar Güler yüzlü,sabırlı,ilgili bayanlar vardı ki anlatamam..
Tabi bunu kabul etmem biraz zaman aldı.
Önyargı olayıydı tamamen.

Yüzyüze konuşmak,iyice araştırmak lazım.
Umarım kalbinizin ısındığı insanlar çıkar karşınıza.
Çok teşekkür ederim ben tam gün vericem maalesef ne kadar zor işler iş Allahım evlatlarımızı iyi insanlarla karsılastırsın

Mecbursanız çok çok ince eleyip sık dokumalısınız.

- İşleyişleri nasıl?
-Öğretmenlerin ilgilenmesi gereken çocuk sayısı kaç?
-Çocuğunuzla gün boyu zaman geçirecek kişilerle mutlaka tanışmalısınız.
-Akran grubu olup olmadığı (2 ve 4 yaşı aynı gruba alanlar var. Aman diyeyim!)
-Hijyen durumu?
-Uyuyacaksa, uyku odasının durumu.
-Alanların güvenilirliği, çalışan kişilerin güvenilirliği. (Özellikle eski velilerden referans almaya çalışın.)
-Bahçe ve oyun alanı durumu. Mümkünse oyuncakların temizlenme süresini de öğrenin.

Bu sene 3 yaş grubumuza kayda gelen bir veli okulun instagram sayfasındaki resim beğenilerinden ve yorumlarından mevcut velilere ulaşıp bilgi almıştı. Çok mantıklı bir yöntem bence :KK45:

"tanımadogom Bi yabancıyla bebeğimi yalnız bırakma fikri" tarzı ifadeleri ben çok okuyorum ve hayret ediyorum. Kreş öğretmenini de (ki öğretmen değil, kız meslek lisesi mezunu kızlar) tanımıyorsunuz. Aksine imnu sistemi zayıf bebekleri birden fazla çocuğun olduğu ortama sokmak bilmiyorum ne kadar sağlıklı? Haberlerden malum, çoğu ticarethane ve denetlenmeleri evrak üzerinden yapılan kurumlar. 10.5 aylık bebek kucak ister; diğer çocuklar tarafından itilir, kakılır. Anne bir bebeğe evde tüm gün zor bakıyor, birden çocuk bebeğe kreşteki "bakıcılar" layıkıyla bakabiliyor?. Tabii yine siz bilirsiniz ama bence 10.5 aylık bebeğin yeri evi ve tek kişinin ilgilenmesi lazım. Bez değiştirmemek için su vermeyen kreşler varmış aklınızda bulunsun.

"tanımadogom Bi yabancıyla bebeğimi yalnız bırakma fikri" tarzı ifadeleri ben çok okuyorum ve hayret ediyorum. Kreş öğretmenini de (ki öğretmen değil, kız meslek lisesi mezunu kızlar) tanımıyorsunuz. Aksine imnu sistemi zayıf bebekleri birden fazla çocuğun olduğu ortama sokmak bilmiyorum ne kadar sağlıklı? Haberlerden malum, çoğu ticarethane ve denetlenmeleri evrak üzerinden yapılan kurumlar. 10.5 aylık bebek kucak ister; diğer çocuklar tarafından itilir, kakılır. Anne bir bebeğe evde tüm gün zor bakıyor, birden çocuk bebeğe kreşteki "bakıcılar" layıkıyla bakabiliyor?. Tabii yine siz bilirsiniz ama bence 10.5 aylık bebeğin yeri evi ve tek kişinin ilgilenmesi lazım. Bez değiştirmemek için su vermeyen kreşler varmış aklınızda bulunsun.
Niye bu kadar sinirlendiniz anlamadım her ikisinin de iyi ve kötü tarafları var caresiz biriyim fikir danısıyorum niye hemen bu kadar saldırıyorsunuz? Tanımadığım biriyle evde tek bırakmak daha korkunç geliyor Bi gün bebeğimi alıp gitse yada hiç bakmasa şiddet gösterse nasıl anlayacağım diye düşünceler var aklımda bende zaten kreşlerde neye dikkat etmeliyim diye sordum daha ılımlı Bi şekilde fikir verebilirsiniz ya da görüş belli edebilirsiniz

Niye bu kadar sinirlendiniz anlamadım her ikisinin de iyi ve kötü tarafları var caresiz biriyim fikir danısıyorum niye hemen bu kadar saldırıyorsunuz? Tanımadığım biriyle evde tek bırakmak daha korkunç geliyor Bi gün bebeğimi alıp gitse yada hiç bakmasa şiddet gösterse nasıl anlayacağım diye düşünceler var aklımda bende zaten kreşlerde neye dikkat etmeliyim diye sordum daha ılımlı Bi şekilde fikir verebilirsiniz ya da görüş belli edebilirsiniz
Melabaacım sinirlenmedim. Yazım tarzımdan ötürü öyle anlamışsın. Jest ve mimikleri görmeyince sert göründüm sanırım. Çok üzüldüm.
Ben de 2 çocuk annesi bir sınıf öğretmeniyim. Çalışan anne olmak çok zor. Anlıyorum.. Biraz gezdim forumda, bu konularda genelde senin alıntıladığım cümlen kuruluyor. Ondan yazayım dedim.
5-6 yaşından küçük çocuğa bakmak vicdan işi. Bakıcı da olsa kreş de olsa büyükanne de olsa... Hem bakması zor, bakanı yıpratır hem de çocuklar maruz kaldığı olumsuzlukları anlatamaz. Unutur, anlamaz, kanıksayıp normalleştirir, kendini düzgün ifade edemez, aile hayal gücü der geçer. O yüzden biz annelerin dikkatli olması lazım. Ne güzel dikkatlisin.
Ben de işin içinde biraz olan tecrübeli bir anne olarak fikrimi paylaştım.
Güvenilir bir bakıcı bulmak "bebek" için daha iyi. Eve kamera ya da ses kayıt cihazı koyarsan caydırıcılığı olur, bir şey yapamaz. Pahalı şeyler değil.
Çoğu yer 2 yaş altı çocuğu zaten almaz. Çünkü zor, bakamazlar. Güzdüzleri çok uyutuyorlar, bezlerini değiştirmiyorlar, su vermiyorlar, kucağa almıyorlar, yemekleri sağlıksız, aynı kaşıkla çocuklara yemek yediriyorlar, denetimleri evrak üzerinden yapılıyor, çalışanların çoğu asgari ücretin altında çalışan bıkkın genç kız olacak, kreşler gerçekten mikrop yuvası, çocuklar birbirini tartaklıyor vs. Dört dörtlük yerlerde hem az hem de fahiş fiyatlı. Diğer türlü de şans işi. Ucuz etin yahnisi vallahi yenmiyor. Annelerin yüzüne gülüyorlar ama anneler gidince tutumlar değişiyor. Ha çocuk 3- 4 yaşında olur o zaman artı eksiler mukayese edilebilir. Bebek kendini kalabalık ortamda kotaramaz.
Genelde bakıcı alanlar o kadınlara ev işi yaptırıyor, yedikleri içtiklerinin lafını ediyor, bardak, tabak kırılınca maaşlarından kesiyorlar. İzin istedikleri zaman aileler b planları yoksa zor durumda kaldığından hastaneye bile gidemiyorlar. Anneler böyle yapınca bakıcılar kaçıp gidiyor, çocuğa şarlıyor vs. Bu hatalarını kimse anlatmaz. Güvenilir biriyle iyi ilişki tesis edersen mis gibi bebeğine bakılır. Çocuğu alıp kaçan bakıcı duymadım :)
Kreşe vereceksen de çocuğuna bakacak kişiyle uzun uzun konuş içine sinsin, bezine işaret koy. Aldığın zaman suya yemeğe saldırıyorsa ihtiyaçları karşılanmıyordur. Devamlı vücudunu kontrol et, diğer annelerle tanış, iletişim halinde ol. Hasta olunca bırakacak kimse yoksa hasta hasta göndereceksin, diğer çocuklar da hasta hasta gelecek ama. Hastalıklara hazır ol. Bunlar benim düşüncelerim. Senin koşullarına göre en doğru kararı sen bilirsin elbette.
İnşallah gönlünce olur. Allah tüm evlatlarımızı iyi insanlarla karşılaştırsın.

Öncelikle vereceğiniz kreşin 0-2 yaş için ruhsatı olup olmadığını araştırın. Ruhsatı olan kurumlar emekleme odası, kpruyuculu beşik, merdiven ve bebeklerin bulunacağı kat gibi özelliklere sahip olmak durumunda. Bunlara ek olarak tabi ki bakım verecek olan öğretmeniyle yüz yüze tanışın. Güven duygusu zaten ilk izlenimde kendini belli eder.

Back
X