Küçükken Ayağı Öpülen Bebekler...

Rline

Guru
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
3.345
693
373
Kocaeli
Uzman Pedagog Dr. Adem Güneş, ebeveynleri bu hatalara düşmemeleri konusunda uyardı...Ebeveynler çocuklarına duyduğu yakınlıktan dolayı onları istedikleri gibi öpüp okşayabileceklerini düşünürler. Halbuki çocukların bazı bölgeleri var ki onların kişilik gelişiminde rol oynar...
bebek_opulmesi.webp

AYAKLARINDAN ÖPMEYİN!

Örneğin çocuklar ayaklarından öpülmez. Zira ayakları öpülen çocuk, hissettiği ‘anormal’ değerlilik hissi ile kıskançlığa meyleder. Böylesi çocuklar anne babalarının kardeşlerine yönelmesinden rahatsız olur. İlgiyi kaybetme kaygısı anormal derecede ilgi ile sevilmiş çocuklarda sıklıkla görülür.

Çocuk boynundan öpülmez. Bu, çocukta aşırı hassasiyet kazandırır.

Çocuk dudaklarından öpülmez. Bu, hijyenik değildir. Nefes ve ağız yolu ile kapılan enfeksiyonlarda dudaktan öpmenin rolü oldukça yüksektir.

Çocuklarda öpülebilecek en doğru yer alın ve yanaktır. Alnından öpülmek, çocuğa ruhen iyi gelir. Temizlik, masumiyet ve dürüstlük hissiyle, cesaret oluşturur.

Bir de çocuk yanaktan öpülebilir.

Öpülürken çocuğun kafası tutulmamalıdır.

Sürekli öpülme çocuğun başkalarını memnun etme hissini oluşturuyorsa, bu durum kişilik gelişimini aksatır. Çocuk başkalarını memnun etme aracı olarak öpmeyi veya öpülmeyi kullanmamalıdır.

Bunun yanı sıra, çocuk genital bölgesinden öpülmez. Bu, mahremiyet hissi kazanabilmesi ve tacizden korunabilmesi için gerekliliktir.

haberturk

Evet ama ayakları çok tatlı oluyor:KK16: ama ben de hele de küçükken ellerinden yüzünden öpülmesine karşıyım. Allah muhafaza mikrop kapar. bebekler ellerini agızlarına götürüyor çünkü

Bence de yok artık onceden buyukler omru kısa olur ayagından opmeyın derlerdı sımdı de bu valla cok tatlı ben opuyorum kızımın ayaklarını

Bu adam hem anne ve bebek için sadece sevin yaninizdan atirmayin diyo hem opmeyin diyor. Ne dediğini bilmiyor bence. Anne olmayan birinin annelik hakkında konuşması bu kadar olur bence. Bilimsel araştırma yapıyormuş da falan. Bende yapıyorum bilimsel araştırma istediğim yargıyı istediğim sşekilde ispatlarim. Sosyal bilimlerin güzel tarafı bu.

Böyle saçma sapan yaklaşımlar ortaya ata ata sevgisiz, tahammülsüz, soğuk bi toplum olduk zaten. Sevmeyi sevilmeyi öğretmek de birey yetiştirmenin bi parçasıdır diye düşünüyorum

Ama o minicik ayakları öpmek çok güzel yaa..
Ben duymuştum bunu büyüklerden, bilimsel bir nedene dayandirmislar sonunda.. Sırf ayaktan opmeyle kıskanç olunmaz bana göre..

Ben de soyle bir sey biliyorum hanj cocuk dogdugunde zihinsel bi sorunu olup olmadigina topuktan alinan kanla bakiyolar ya bu yuzden cocuklari ayaklarindan topuklarindan opmek zeka gelisimine katki saglarmis. Psikoloji ogretmenim soylemisti yillar once..

Bu adam hem anne ve bebek için sadece sevin yaninizdan atirmayin diyo hem opmeyin diyor. Ne dediğini bilmiyor bence. Anne olmayan birinin annelik hakkında konuşması bu kadar olur bence. Bilimsel araştırma yapıyormuş da falan. Bende yapıyorum bilimsel araştırma istediğim yargıyı istediğim sşekilde ispatlarim. Sosyal bilimlerin güzel tarafı bu.
Siz bir tane kitabini okudunuzmu??
okumadiginiz belli...yanlis bilginiz var bebeginizle birlikte yatin diyoo

Benim cocugun agzina giresim var :D
safim benim agzina gelen herseyi meme saniyor :D
battaniyesini bile :D:D:D

[QUOTavantamisgibidir, post: 45315076, member: 730457"]Siz bir tane kitabini okudunuzmu??
okumadiginiz belli...yanlis bilginiz var bebeginizle birlikte yatin diyoo[/QUOTE
Okudum yabancı yazarları da okuyorum. Dediginiz savını biliyorum. Ama sosyal bilimlerin nasıl ilerlediğini, tezlerin nasıl desteklendiğini de biliyorum.
Bana uymuyor maalesef goruşleri. Size uyuyorsa siz uygulayım.

Her gorusunun yanlış olduğunu savunmuyorum ama her gorusunu ddoğrukabul etmiyorum. Mesela bu ornek yada sizinde ssöylediğimiz güvenli bağlanmaya yönelik gorusu bana gore değil mmaalesef.

Dudaktan opmeye karsiyim ama bende kizimin ayagini boynunu alnini yanaklari opuyorum valla :)

Hangi profesör derse desin cocugumuzu istediğimiz gibi sevip opemeyeceksek niye doğurduk :) ağzı hariç her yerinden öpüyorum öperim de :)

Back
X