Bence analiz guzel ama tespitler yrinde degil.
Ben ozet geciyim bide.
Bende yurt disinda kaliyorum. Benim annem babamda pek gelismis ve modern insanlar degil. Annem okumayi sokmus okula gitmis zamaninda ama her dk unutabilme kapasitesinde. A harfini gorunce en basidindan Armut diye devamini getiriyor, okuma zahmetine girmiyor. Bi bile aslinda annem ve babamin pekte hevesli olmadiklarini gosteriyor. Annemin destegini hep hissettim kariyerimde ama nasil? Bi sinava kotu aldiysam annem bana kizmadi, ozel derse felan yollamadi. Ama bana " mrak etme kizim, bi dahakine daha cok calisirsan alirsin sinavi, takma kafana" dedi. Ben kendi kendime uzulrdum ve sinavi alamamamin gelecegimde sorunlar yaratacagini farkettim. Ve bi dahaki sinava kendi azmimle ve hirsimla girdim ve aldim. Cok calistim. Cunku sonuxlar annemi babami baglamazdi. Sonuclar benim gelecegimi baglardi. Bak babamdan hic bahsetmedim. Cunku babam hala hayatimda pek aktif degil. Kucukken koyde yasarken babam avrupaya gelmis, abim bizim babamiz olmus.
Smdi gelelim benim en yakin arkadasima. Annesi hemsire babasi laboratorci. Annesi babasi ozel derslere yolladi. Kiz matematikte hep zorlandi. Ve ozel derslerw gitti gitti geldi ama meraksizca. Eger bi sinavi alamazsa annesi doverdi arkdssimi kucukken. Eger yine bi sinavi alamazsa eve gitmeye korkardi. Cunku hem annesi cok kizicakti hemde annesinin soz verdigi o son model telefonu kazanma hakkini kaybetmisti. " telefon hakkimi kaybettim" diye aglardi. Oysaki ben aglasam " iyi not alamadim" diye aglardim. Annesine bazen yalan soylerdi sinavi aldim diye. Bi dahaki sinava calismak isterdi annesi babasi kizmasin diye. Ama birileri biseye zorladigina ne kdr gonullu yaparsin biseyi? Ustune ustluk kizin her islerini onlar yapardi. Arabayla gezdirmeler( gidilecek yere anne babasi karar verir), hastane randevulari, elbise secimi. Daha giyim tarzini bile kendi karar vermemis birisi ne kdr sagliklidir? Al sana ilgili anne baba, iyi biseymi bu?
Konuyu bagliyim. Ben kendi kararlarimi kendi veren, secimlerimin sonuclarina kendim katlanan biriyim. O yuzdendir ne yapiyosam hirsla ve buyuk bi oz guvenle yapan birisyim. Cunku amacim ne biliyorum. Cunku yolumu hep kendim sectim. Sinava calismak yada calismamak(guzel bi gelecek icin).
Oysaki arkdasim " acaba yapsammi? Annem babam ne der? " diyem birisi. Oyleki tek anne babasinin degil diger herkesin dediklerine takar. Herkes benden memnun olsun ister. Bundada cok fazla zorlanir cunku ornegin askla yemek yapmak vardir, zorla kv zoruyla yemek yapmak vardir mesela. Bunlar cok farkli seyler.
Ozetle; annemin babamin ilgisiz bi ebeveyn olduklari dogrudur. Ama iyikide cok fazla karismamislar benim secimlerime. Yoksa bi birey olamazdim.