Kekler - Pastalar Kudretullah pastası (resimli)

bengisuyum

Nirvana
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2008
136
35
623
Konya
Süper bir pasta...Bence hemen denemelisiniz. Özel günlerde, sevdiklerinize süper bir süpriz olabilir;) El emeği göz nuru daha ne olsun bundan güzel hediye mi olur:))

EN BAŞTA KAREMELİ HAZIRLIYCAZ

KAREMELİ İÇİN:

Yarım su bardağından fazla toz şeker

KREMASI İÇİN:
4 Yumurta
2.5 Su bardağı süt
3 Yemek kaşığı şeker
1 Paket vanilya
Limon kabuğu rendesi

KEKİ İÇİN:
3 Yumurta
1 Su bardağı şeker
1,5 Su bardağı un
3 Yemek kaşığı kakao
Yarımşar su bardağı sıvı yağ ve süt
Birer paket vanilya ve kabartma tozu
Limon kabuğu rendesi

Önce karameli teflon bir tavada eritelim rengi değişince kek için kullanacağımız kalıbın altına dökelim. Kalıbımız kelepçeli kalıp ya da borcam tarzı olmasın. Mümkünse tabanı teflon olan bir kalıp kullanalım. Daha sonra süte kreması için olan tüm malzemeleri katalım mikserle sadece karişana kadar çırpalım. Sonra da bunu karemelin üzerine dökelim. Keki içinse önce yumurta ve şekeri mikserle çırpalım. Ardından önce sıvı malzemelerimizi sonra da katı malzemelerimizi ekleyip biraz daha çırpalım. Kekimizi kremamızın üzerine dökelim. Yani kalıbımızda karamel + krema +kek olacak. En son kek hamurumuzu döktüğümüzde hamur ve krema hepsi karışyor gibi gözükse de telaşlanmayın pişince mucuzevi bir şekilde ayrılıyorlar;) Pastamızı benmari usulu yani içi su dolu fırına dayanıklı bir kaba oturtarak 170 derecede ısınmış fırında kontrol ederek pişirelim. Pişen pastamızı oda sıcaklığına gelince dolapa koyup bir gece bekletelim. Benim gibi çok bekletmeyin biraz sulanıyor gibi oluyor:) Ertesi gün kenarlarından bıçakla hava aldırıp servis tabağımıza ters çevirelim. Görüntü muhteşem:) Eğer kalıptan çıkmazsa birazcık altını ocakta ısıtıp ters çevirebilirsiniz.

Eklentiler

• $P1050646.webp
    $P1050646.webp
    46,4 KB · Görüntüleme: 234
Aman Allahım isme bakın:)
Kudretullah..Allahın kudreti yani..sıfatı bile adamı titretiyor:)
Ellerinize sağlık..Karamel pastası yani değil mi?
güzel görünüyor,karamel olayına bayılırım ben..

Aman Allahım isme bakın:)
Kudretullah..Allahın kudreti yani..sıfatı bile adamı titretiyor:)
Ellerinize sağlık..Karamel pastası yani değil mi?
güzel görünüyor,karamel olayına bayılırım ben..

TEŞEKKÜR EDERİM CANIM. BENDE ADINI İLK DUYDUĞUMDA ŞAŞIRMIŞTIM YAPARKENDE ADINI DEĞİŞTİRMEDİM ORJİNALLİĞİNİ BOZMAK İSTEMEDİMa.s EVET CANIM BİR NEVİ KAREMELLİ PASTA.

ben de bugun yapmıştım bunu
portakal ağacından görmüştüm
ama ordaki adı krem karamel kekti
ne de olsa üstündeki krem karamel
üstelik tarif de aynı portakal ağacıyla

çok yanlış bir isim
allahın sıfatları ve isimleri bir keke hele bu isim insana dahi verilemez
allahtan din gününden korkan bu keki blogunda vs paylaştığında isim olarak portakallı karamelli kek desin
kudretullah demesin haşa.. keke kudretullah demek nerden çıkmış bu nasıl bir şirktir

çok yanlış bir isim
allahın sıfatları ve isimleri bir keke hele bu isim insana dahi verilemez
allahtan din gününden korkan bu keki blogunda vs paylaştığında isim olarak portakallı karamelli kek desin
kudretullah demesin haşa.. keke kudretullah demek nerden çıkmış bu nasıl bir şirktir

evet pastaya allahütelanın isminin verildiği nerde görülmüş:50::50::50:

Back
X