Kuduz Olma Korkusu :(

kara12

Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2013
8
1
16
Merhaba arkadaslar, ablalarim.Dun arkamdan sessizce bir kopek gelip iki bacagimdanda istirdi donup host deyincede hemen kacti.Bende aglaya aglaya hastaneye gittim.Gitmeden once bir bacagimi islak mendille sildim dokundum tabi yaram derin degil doktorda onemli bir sey olmadigini soyledi pansuman bile yapmadi tetenoz ve kuduz asisi oldum asi olmama ragmen internetten bir seyler okudukca cok korkuyorum.Aglarken elimi gozume surdugum icin gozume gectiyse ordan beynime yayildiysa gibi seyler aklimdan gecip duruyor sizce asi kesin korur mu ve sakin bir kopek kuduz olabilir mi?

Ay cok gecmis olsun. Nasil bir kopekti? Kulaginda küpe var miydi?
Merak etme aşılarını olmussun hicbir sey olmaz Allahin izniyle.. Kuruntu yapiyosun sadece..

Kızım 3 yaşında kedi elini çizdi kuduz aşısı oldu 1.dozu. 2 doz daha var. Kedi 10 gün sonra hayatta ise 4.5.dozlari olmayacak..
Aşı korur dimi bişey olmaz dimi diye geziyorum ortalıkta.
Çok can sıkıcı bir durum ama aşı olununca sorun kalmıyor imiş içiniz rahat olsun..
Aklınızda olsun bol sabunlu su ile yıkayın olay olur olmaz umarım bir daha olmaz.. geçmiş olsun

Ay cok gecmis olsun. Nasil bir kopekti? Kulaginda küpe var miydi?
Merak etme aşılarını olmussun hicbir sey olmaz Allahin izniyle.. Kuruntu yapiyosun sadece..
Cok tesekkur ederim dikkat edemedim kacti hemen ama sanirim kupesi yoktu hic havlamadi bile.

Aşılarını olmuşsun korkma birşey olmaz annem piknikde uzanmış yatarken köpek kolunu ısırmışdı acayip mordu ödümüz kopmuştu hastaneye gidene kadar onada aşı yapıp yolladılar hiçbir şey olmadı korkmayın

beni bir köpek direkt gözümden ısırmıştı bundan 2 sene kadar önce. aşılarımın ilk 3 tanesini oldum, hiç de bir şey olmadı :) içiniz rahat olsun aşınızı olduysanız.

Kızım 3 yaşında kedi elini çizdi kuduz aşısı oldu 1.dozu. 2 doz daha var. Kedi 10 gün sonra hayatta ise 4.5.dozlari olmayacak..
Aşı korur dimi bişey olmaz dimi diye geziyorum ortalıkta.
Çok can sıkıcı bir durum ama aşı olununca sorun kalmıyor imiş içiniz rahat olsun..
Aklınızda olsun bol sabunlu su ile yıkayın olay olur olmaz umarım bir daha olmaz.. geçmiş olsun
Tesekkur ederim size de cok gecmis olsun.Eve gelince hemen yikadim zaten.

beni bir köpek direkt gözümden ısırmıştı bundan 2 sene kadar önce. aşılarımın ilk 3 tanesini oldum, hiç de bir şey olmadı :) içiniz rahat olsun aşınızı olduysanız.

Nasil gozunuzden isirdi? :KK17:

Köpeğin hareketlerinde bir anormallik farkettin mi? Isırma sebebi neydi,farketmeden onu korkutmuş olabilir misin?

Hiçbir şekilde korkma, kuduz olman imkansız.Aşı olmuşsun :)
Aşı olup kuduz olan hiçbir vaka yok dünya üzerinde.
İnternetten okumana gersktirecek bişey yok.gereksiz vesvese yapacaksın.
Bende ısırıldım aşı oldum kac sene önce.köpek gercekten kuduz olsa bile Aşılısın.Hiç bir şey olmayacak.

2 bacaktan nasıl ısırdığını anlamadım o_O
Köpekler zaten aşılı oluyorlar, en son kuduz vakası kaç yılındaydı acaba?
Çok geçmiş olsun.
Sebepsiz yere saldırmaz köpekler, büyük ihtimalle sizi başkasıyla karıştırdı.

Kopegi donene kadar farketmedim bile hic havlamadi bacagimdan biri tuttu gibi hissettim donup host deyince hemen kacti.
Sokak köpeği olduğu için ve durup dururken gelip ısırdığı için durum tabi ki şüpheli.Ama sen hemen hastaneye gitmişsin aşını olmuşsun,köpeği takip etme imkanın olmadığı için tüm aşı dozlarını aksatmadan yaptır.Geçmiş olsun.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaslar, ablalarim.Dun arkamdan sessizce bir kopek gelip iki bacagimdanda istirdi donup host deyincede hemen kacti.Bende aglaya aglaya hastaneye gittim.Gitmeden once bir bacagimi islak mendille sildim dokundum tabi yaram derin degil doktorda onemli bir sey olmadigini soyledi pansuman bile yapmadi tetenoz ve kuduz asisi oldum asi olmama ragmen internetten bir seyler okudukca cok korkuyorum.Aglarken elimi gozume surdugum icin gozume gectiyse ordan beynime yayildiysa gibi seyler aklimdan gecip duruyor sizce asi kesin korur mu ve sakin bir kopek kuduz olabilir mi?

Köpeği tanıyor musunuz . Mahallenizin sokağınızın köpeği mi aman dikkat et . Başka bir hastaneye daha mı gitsen acaba o_O

Tanimiyorum ilk defa gectigim bir yoldu baska hastaneye gitsem ne gibi bir islem yapilabilir?

Bilmiyorum başıma gelmedi daha önce . Ama köpek çevrende olsa iyi olurdu . En azından için biraz rahat ederdi .

Aşını olmuşsun merak etme, kalan aşılarını da aksatmazsan hiç birşeyler olmaz. Beni de kedi tırmalamıştı, okul kedisiydi. Hani hayvan tanıdıksa son dozları yaptırmıyorsun ya. (Görürsen tabii). Bende görmüştüm sağlıklıydı ama sonra evham düşmüştü içime, aradım taradım günlerce ortadan kaybolmuştu. Sonra arkadaşımla bulmuştuk umarım odur demiştik. 1 yıl oldu hala yaşıyorum:) kedi kuduz değilmiş yani:) zaten köpekler aşılı oluyor, sen köpeği tekrar görsen dahi sonuna kadar tamamla aşılarını, benim gibi ya o değilse , yanlış gördüysem diye evham yapmazsın.. Geçmiş olsun canım

Ayrıca köpek kuduz olsa dahi, aşı neden var, onca insan kurtarıyor. Ve senin bacağından ısırmış, kuduzdan kurtulamayanlar beyne en yakın yerden kuduz hayvanlarca ağır ısırılanlar olabiliyor. Aşıya yetişemeden virüs beyne ulaştığından dolayı. Onlarda bile nadir. Senin taa bacakta tatlım zaten uzun sürerdi ulaşması.. O kadar araştırdım ki , paranoyak gibi geziyordum. Hala kuduz olabilir miyim diye düşünüyorum ama 6-9 ay en fazla bekleyebilirmiş vücudumuzda virüs. Kısaca tek tavsiyem düşünüp durma ve aşılarını sakın aksatma, geçmiş olsun

Back
X