Küflenen Salçalar

AhuDudu_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2010
132
1
46
41
İstanbul
Salça aldığım zaman eskiden üzeri bi müddet sonra küfleniyordu... nihayet ufak birşey keşfettim...Salçanın üzerini kapatacak kadar sıvıyağ döküyorum.... kesinliklle salça günlerce kullanmasam da bıraktığım gibi kalıyor...)

bende öyle yaparım,kesinlkle, işe yarıyor.
üstünü kapatack kadar sıvı yağ ekliyorum hep taze kalıyor.
bunu yıllar önce tv'de bir yemek programında duymuştum.

Annem de öyle yapardı. Ben de yapıyorum ama yine de küflenyior yaa Çok üüzlüyorum valla o sıyırp attığım salçaya. Yazık oluyor öyle öyle. Çare de bulamadım.

aynen walla bende yağ koyuyorum ama banamısın demiyor! kutunun yanları ağzı falan küf oluyo bakıyorum salçanında rengi biraz açık renk gibi gözüküyo sonra maalesefki atmak zorunda kalıyorum

kızlar yağ çok kötü yapıyo salçayı.en güzeli salçayı tuz ile karıştırmak. ben salçayı her aldığımda derince bi kaba koyar içine 2-3 yemek kaşığı tuz ekler iyice karıştırırım. daha sonra cam kavanoza koyup dolapta saklarım.aylarca küflenmeden bu şekilde saklayabilirsiniz.ben böyle yapıyorum.sizde bunu bir deneyin derim.

ÖNCÜnün salçaları çok kaliteli aylaraca kalsa asla küflenmiyor ben 5 kiloluqunu alıyorum aylarca kullanıyorum üstüne ne yaq nede tuz koyuyorum hiçbişey koymuyorum hiçbişey olmuyor bilginize..

ÖNCÜnün salçaları çok kaliteli aylaraca kalsa asla küflenmiyor ben 5 kiloluqunu alıyorum aylarca kullanıyorum üstüne ne yaq nede tuz koyuyorum hiçbişey koymuyorum hiçbişey olmuyor bilginize..

ben öncünün biber salçasına bayılıyorummm.ama domates salçasını hiç denemedim.gerçekten bozulmuyor mu.şaşırdım valla. salçam bitsin de deneyeyim

ben öncünün biber salçasına bayılıyorummm.ama domates salçasını hiç denemedim.gerçekten bozulmuyor mu.şaşırdım valla. salçam bitsin de deneyeyim

canım ben ikisinide kullanıyorum hiçbişey olmuyor gönül rahatlıqıyla kullanabilirsin hemde kaşıqın ucuyla alsan yemeqe yetiyor diqer salçalar gibi cıvık deqil ben salçamı buldum asla başka bişey almam..

Salçayı küflendiren üç neden ; birisi metal kaşık kullanmak , ikincisi sıcak kaşık kullanmak, üçüncüsüde salçanın ağzını açık bırakmak.. Bunlara dikkat edilirse salça kesinlikle küflenmez.

Ben mutlaka cam kavanoza koyuyorum hem yağlıyorum hem tuzluyorum. O zaman pek küflenmiyor. Bir de arasıra kavanozu temizleyin, yani kavanozun içindeki salçayı kaşıkla şöyle bir toparlayın, kapak kısmında filan salça birikirse o da küflendiriyor, böyle dipte kalıp gibi dursun. Üstteki kalıntıları kaşıkla alın, umarım anlatabilmişimdir.

Öncü hiç kullanmadım ama bozulmaması garip geldi, acaba içinde çok katkı maddesi mi var? Çünkü yağ konmayan bütün salçalar küflenir. Eğer katkı maddesi çoksa o da çok zararlı olur.

salçanın üzerine sıvı yağ döküldüğünde de küflenme olmuyo. ben kutuyu açtıktan sonra üzerini hafif ıslatacak kadar sıvı yağ döküyorum küf falan hiçbişey olmuyo

eğer 5kg lik salça kullanıyorsanız bunu buzdolabı poşetlerine göz kararı 3 -4 poşet yapıp koyun onları yassılayınn sonra buzluğa koyun donsun kullanacağınız zaman bi poşatini çıkarın kavanoza koyun kullanın salça donunca ne tadında nede kokusuna bişey olmuyor benim arkadaşım 1kg salçayı bile dondurma kaplarına koyup buzluga atıyor ordan kullanıyor buzluktan direk yağa atıp kavurduguznuzda zaten hemen açılıyor

eğer 5kg lik salça kullanıyorsanız bunu buzdolabı poşetlerine göz kararı 3 -4 poşet yapıp koyun onları yassılayınn sonra buzluğa koyun donsun kullanacağınız zaman bi poşatini çıkarın kavanoza koyun kullanın salça donunca ne tadında nede kokusuna bişey olmuyor benim arkadaşım 1kg salçayı bile dondurma kaplarına koyup buzluga atıyor ordan kullanıyor buzluktan direk yağa atıp kavurduguznuzda zaten hemen açılıyor

Salça üzerine sıvı yağı dökmenize rağmen halen küfleniyorsa salçayı kavurup öyle kavanoza toplayın sonra üzerini geçicek kadar sıvı yağı dökün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…