Kulagimi deldirdim danismak istiyorum lutfen :(

Mystery439

Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2015
22
6
8
29
Arkadaslar kulagimi deldirdim 2 gun once. Hani kulak memesine kikirdak degil. 2 tane vardi zaten 3. yu deldirdim. Ilk ikisinde hic sorun yasamadim ama bu sonuncusu baya aciyor agri yapiyor.

Gorunurde kizariklik sislik vs yok. amao kupeye dokununca bile baya agriyor.. ustune yatamiyorum zaten. Dokunulmuyor hic. Zar zor bepanten suruyorum vs... Sizce neden?? Gecer mi bu agri??
Kikirdaga daha yakin diye mi bu kadar agridi sizce??? Deldiren varsa nolur bisiyler soylesin tedirgin oldum :(

Ben de aynısını yaşadım. Benim yalnızca birer deliğim vardı, 1 yıl önce sağ kulağıma iki tane daha deldirdim. Bu nasıl bir ağrı, acı, aman Allah'ım. Bir de kıkırdak deldirenlere özeniyordum, imkansız dedim. Geceleri üzerine yatamıyordum, belki küpedendir deyip ip geçirdim kulağımdan, onu bağladım. Bağlayana kadar ne gözyaşı döktüm, yine yatamadım üzerine. O ipi çıkarana kadar da gözyaşım dinmedi zira iltihaplanmıştı ve iltihap ipte kurumuştu. Eczacının taktığı küpeyi çıkarıp altın küpe taktım, yine aynıydı.
Bir süre sonra yavaştan düzelmeye başladı. Gece küpeleri çıkarıp sabah takıyordum ben. Şu an 4 gün takmasam da sorun olmuyor ancak nasıl diye sorarsan, hala takarken sıkıntı yaşıyorum. Acıyor. Ve arkası hafif puturcuk, şiş gibi sivilce gibi, ur gibi, nedir o Allah bilir. :) Aile hekimine rapor almaya gittiğimde sormuştum, vücudun istemiyordur, çıkart kapansın demişti, ben inatla kapatmıyorum. :)
Normaldir, insanların vücut, ten hassasiyetine göre değişiyor acısı, ağrısı. Olur ki böyle devam ederse, kesinlikle bir doktora görün derim, benimki gibi olursa sonun, eğer küpelerle bağ kurduysan mecburen devam ediyorsun, dayanamazsan da bırakıyorsun, kremlerle birlikte kapanıyor delikler. :KK52:

Benim kulaklarımda şuan toplamda 7 delik var 2 sol 3 sag ve 2 sag kıkırdak. En az acıyan da kıkırdak oldu benim. Ama aylar sonra enfeksiyon kaptı ve bir süre üzerine yatamadım. Hala ara ara enfekte oluyor. Batikon ile yıkamanızı öneririm. Baya kurutuyor ve rahatlatıyor. Çıkarabiliyorsanız çıkarıp küpelerinizi ve kulak deliğinizi batikonla yıkayıp tekrar takın etkisini göreceksiniz.

Kıkırdak yakını olduğu için olabilir. .
İltihap kapmış da olabilir. .

Cnm bnce kıkırdaktan bende daha önce deldirdm. Kulak memesine yakın yer hiç acımıyordu bile ama kıkırdağa deldirdiğim iki tane küpe beni mahvetmişti. Burnumuda deldirdm o bile o kadar acımamıştı ve hemn iyileşmişti. Ama kulağıma biri değse ölüyordm acıdn ve üzerine yatamıyordm en sonu dayanamayıp çıkardm. Delik kapandı ve iyileşmişti.

Neden bepanthen sürüyorsun ki, ben göbeğime sürüyordum kızmıştı hemşire arkadaşım.

O bölgeyi kurutmuyor nemlendiriyor. Daha kolay mikrop kapar dedi.

Bu delikleri kurutacak bir merhem gerek.

Yoksa delikten irin gibi iğrenç kokulu bir sıvı süzülüyor, dikkat et

Benim 2 kulagımda da 3 delik var ve altından başka küpe takamıyorum.deldirdikten sonra çok zorluk çekmiştim 1 gün sonra o küpeleri çıkarıp altın küpe takmaya çalışırken mahvoldum.10 yıldan fazla oldu deldireli şimdi o son delikler altın küpeylede yara oluyo.kıkırdaga yakın diye olabilir yada alerjin varsa o da kötü yapıyo.

Kikirdaga daha yakin oldugu icindir. 7-8 yil olmustur bende deldirmistim 2 tane . Hala arada mikrop kaptigi olur ve cok cabuk kapaniyor delikler, baya zorluyor deliklerin acilmasi da yara oluyor.

Iltahap olmuştur onun içinde en iyisi fucidin krem. Baktınız olmuyor çıkarın. Hemen kapanırsa belliki vücut onu orda istemiyor demektir. Benim kıkırdaktaki aynısı olmuştu. Hemen kapanıverdi. Ama acımayan kapanmadı

Eczaneden iltihap icin krem almani oneririm acisini epey hafifletiyor ben de 5 gün once iki kulagimi birden deldirdim üstüne yattigim kulagim iltihaplanir gibi oldu ama krem sayesinde su an cok daha iyi

Arkadaslar kulagimi deldirdim 2 gun once. Hani kulak memesine kikirdak degil. 2 tane vardi zaten 3. yu deldirdim. Ilk ikisinde hic sorun yasamadim ama bu sonuncusu baya aciyor agri yapiyor.

Gorunurde kizariklik sislik vs yok. amao kupeye dokununca bile baya agriyor.. ustune yatamiyorum zaten. Dokunulmuyor hic. Zar zor bepanten suruyorum vs... Sizce neden?? Gecer mi bu agri??
Kikirdaga daha yakin diye mi bu kadar agridi sizce??? Deldiren varsa nolur bisiyler soylesin tedirgin oldum :KK43:
Ben bir ay cekmistim ikinciyi deldirmistim.

Back
X