Kültür Farkı / Bu İş Yürür mü ?

Ben karadenizli bir insanım pek geleneksel bir ailede yetişmedim. Karşımdaki kişi doğulu arap ve aşireti var yani kültürel açıdan çok farklıyız. ama modern ve kültürlü bir insan, gayet güzel sohbet edebiliyoruz.
sizce böyle bir evlilik sorunlara mı gebe olur ?
Valla karşındaki kişi ne kadar modern ve kültürlü olursa olsun ailesinin sözünden çıkmıyorsa onlara bağımlıysa işin zor olur.Böyle biri olmasa bile evlenirken sorunlar çıkar biz yaşadık ben doğudan eşim batıdan her adetimiz hiçe sayıldı bizde yok denip kenara çıktılar kendilerine gelincede her adeti yaptılar sırf şu olaylar yüzünden eşimin ailesinden tiksinmiş durumdayım.

Tanışma ve flört aşaması çok duygusaldır. Bu aşamalarda insan gerçeklerden uzaktır. İnsanlar tutamayacağı sözler vermeye çok müsaittir. İnsanların içine girmezsen ve doğru çıkarımlar yapmazsan hayatına malolabilir. Ailene kulak ver iyi gözlemle. Seni senden çalmasına izin vereme. Baktın herşey yolundan sen sen olmaya devam edebilirsin aile ve adam buna müsait devam et. Yoksa kestir at.

Ön yargılı olmamak lazım. Tanımadan bilemezsiniz, anlaşabiliyosanız ilişkinize şans verin

Valla karşındaki kişi ne kadar modern ve kültürlü olursa olsun ailesinin sözünden çıkmıyorsa onlara bağımlıysa işin zor olur.Böyle biri olmasa bile evlenirken sorunlar çıkar biz yaşadık ben doğudan eşim batıdan her adetimiz hiçe sayıldı bizde yok denip kenara çıktılar kendilerine gelincede her adeti yaptılar sırf şu olaylar yüzünden eşimin ailesinden tiksinmiş durumdayım.
aynı durumları yaşadım
bide üstüne eşim yine onları korudu
hepsinden komple tiksinmiştim
sonra kurtuldum ama yıllarıma yazık oldu

aynı durumları yaşadım
bide üstüne eşim yine onları korudu
hepsinden komple tiksinmiştim
sonra kurtuldum ama yıllarıma yazık oldu
Valla ben söylenince eşim onları kusursuzlaştırıyor kendi gözünde çünkü yapıp edip kenara çıktılar onlar konuşmuyorlar çekiniyorlar hep yapıp hem söylenip üste çıkamazlar yaban ne yaptım sustum ağladım üzüldüm artık söyleyememeye çalışıyorum eşimde onlar gibi olsa bende çekmem zaten ama çok şükür farklı

Back
X