Kültür farkı sorun olur mu ?

tugtug

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2012
45
0
46
Merhaba kızlar,

Birkaç aydır bir ilişki içerisindeyim. İlişkimiz olması gerektiği gibi ancak kafamı kurcalayan noktalar var. Sevgilim benden 2 yaş büyük ve 2 yıllık bir ünv.de okuyor. Ailemdeki herkes belli mesleklerde ve 4 yıllık üniversite mezunu, bunu da gururla söylüyorlar. Erkek arkadaşımı öğrenseler ''bize göre değil'' ifadesini kullanacaklarına adım gibi eminim. :105:Çünkü kuzenim ve ablam böyle düşünüyor. Benim de kafamı kurcalıyor ama işte..

Aramızda kültür farkı var. Bu büyük bir sorun mu, yoksa sevdikten sonra gözardı edilebilecek saçma bir ayrıntı mı ? :44:

Merhaba kızlar,

Birkaç aydır bir ilişki içerisindeyim. İlişkimiz olması gerektiği gibi ancak kafamı kurcalayan noktalar var. Sevgilim benden 2 yaş büyük ve 2 yıllık bir ünv.de okuyor. Ailemdeki herkes belli mesleklerde ve 4 yıllık üniversite mezunu, bunu da gururla söylüyorlar. Erkek arkadaşımı öğrenseler ''bize göre değil'' ifadesini kullanacaklarına adım gibi eminim. :105:Çünkü kuzenim ve ablam böyle düşünüyor. Benim de kafamı kurcalıyor ama işte..

Aramızda kültür farkı var. Bu büyük bir sorun mu, yoksa sevdikten sonra gözardı edilebilecek saçma bir ayrıntı mı ? :44:

2 yaş büyük bir fark değil buna hiç takılmayın birde kültür farkı değil eğitim farkına takılmışsınız ama gerçekten kültür farkı olsa biraz daha mantıklı düşünerek hareket edin sonuçta ailesine de uyum sağlamanız önemli derdim ama yalnızca sevgiyle de olmuyor benim arkadaşım çok severek evlendirler 1 ay sonra evine ziyarete gittim kız pişmandı sevgi bir hafta sonra bitiyor annemi dinleseydim diye dövünüyordu o yüzden tez canlı olmayın fevri davranmadan kimseninde etkisinde kalmayın sizin düşünceleriniz hisleriniz daha önemli ama dediğim gibi siz sadece eğitim farkını kafanıza takıp güzel giden beraberliğinizi mahvetmeyin 4 yıla tamamlamaya çalışsın olmadı buna onunla bir çözüm bulabilirsiniz

En sinirlendigim konulardan biri.
Oncelikle yasadigin kultur degil egitim farki.
Ustelik oyle aman aman fark yok.
Tekrar ve tekrar soyluyorum: Insanlik diploma ile olculmuyor !!!!!!!!!!
KK'da "bir derdim var" bolumune gir, neler yasaniyor hayatta bir bakmani tavsiye ederim.

2 yıllık myo okuyorsa pek sorun edeceğini sanmıyorum ailenin.O kadarda külfür farkı denebilecek kadar büyük bir eğitimsizlik yok.Sen anlaşıyorsan sorun yok.

bu sorun bir tek bizim ülkemizde var. eğitim farkı neymiş ya.. 4 yıllığı geçtim çapa tıpta okuyan çok şerefsiz gördüm;) bende 4 yıllık mezunuyum, erkek arkadaşım lise mezunu. inan ona yetişmeye çalışıyorum bazı konularda. kendini yetiştirmesi önemli. sende bunlara dikkat et derim. milletin söylediklerinide duyma, kapa kulaklarını. mutlumusun, bundan ötesi yok bence. millet eleştirmek istesin, inan sen mükemmeli bulsanda, eleştirir. sen sorun etmiyorsan, sorun yoktur. bu hayatı yaşayacak olan sensin. onlar değil

Bencede çok gereksiz bi yaklaşım bende lise mezunuyum ama çalıştığım yerde iyi iş yapıyorum ve erkek arkadaşım lise ter ilk okul mezunu ama Allaha şükür durumları çok iyi bu insanın kendini geliştirmesiyle alakalı... bazıları vardır okur ama sadece okur aklı sadece okumaya yeter etrafında okuyan çok varsa içlerinden elbet öylesi çıkmıştır örneklerini bizden daha iyi bilirsin :34::34:

2 yaş büyük bir fark değil buna hiç takılmayın birde kültür farkı değil eğitim farkına takılmışsınız ama gerçekten kültür farkı olsa biraz daha mantıklı düşünerek hareket edin sonuçta ailesine de uyum sağlamanız önemli derdim ama yalnızca sevgiyle de olmuyor benim arkadaşım çok severek evlendirler 1 ay sonra evine ziyarete gittim kız pişmandı sevgi bir hafta sonra bitiyor annemi dinleseydim diye dövünüyordu o yüzden tez canlı olmayın fevri davranmadan kimseninde etkisinde kalmayın sizin düşünceleriniz hisleriniz daha önemli ama dediğim gibi siz sadece eğitim farkını kafanıza takıp güzel giden beraberliğinizi mahvetmeyin 4 yıla tamamlamaya çalışsın olmadı buna onunla bir çözüm bulabilirsiniz

Evet haklısınız.. Teşekkür ederim. Eğitim farkı evet ama yetiştiğimiz ortamlar da bu denli farklı. Düşünülesi..

En sinirlendigim konulardan biri.
Oncelikle yasadigin kultur degil egitim farki.
Ustelik oyle aman aman fark yok.
Tekrar ve tekrar soyluyorum: Insanlik diploma ile olculmuyor !!!!!!!!!!
KK'da "bir derdim var" bolumune gir, neler yasaniyor hayatta bir bakmani tavsiye ederim.

Buraya yazmak istemedim aslına bakarsan. Örnek teşkil etsin diye eğitimi ileri sürdüm ancak daha somut örnekler mevcut. Tabii ki herkesin derdi tasası büyük.
Yapabileceğim bir şey olsaydı emin olun yardım ederdim. Bu da benim sorunum ve sizlerle paylaşmak istedim, fikirlerinizi almak istedim. Bunun nesi seni rahatsız etti anlayabilmiş değilim. :44: İnsanlığın diploma ile olunmadığını biliyorum ancak düşünün bir çok alakasız kültürlerde yetişen insanlar nasıl anlaşabilirler, ciddi düşünebilirler?
Kusurum varsa affola..

bu sorun bir tek bizim ülkemizde var. eğitim farkı neymiş ya.. 4 yıllığı geçtim çapa tıpta okuyan çok şerefsiz gördüm;) bende 4 yıllık mezunuyum, erkek arkadaşım lise mezunu. inan ona yetişmeye çalışıyorum bazı konularda. kendini yetiştirmesi önemli. sende bunlara dikkat et derim. milletin söylediklerinide duyma, kapa kulaklarını. mutlumusun, bundan ötesi yok bence. millet eleştirmek istesin, inan sen mükemmeli bulsanda, eleştirir. sen sorun etmiyorsan, sorun yoktur. bu hayatı yaşayacak olan sensin. onlar değil

Teşekkür ederim

ben 4 yıllık eşim de 2 yıllık bi bölümden mezun ve evliyiz.....

bence sen sorun ediyorsun bu durumu...

Allah utanılacak başka dert vermesin...

kimin ne olacağı belli olmaz ben şuan işsizim ama eşim dünyaca ünlü bi firmada uzman olarak çalışıyor:))

hee bu arada çook mutluyuz....

Bencede çok gereksiz bi yaklaşım bende lise mezunuyum ama çalıştığım yerde iyi iş yapıyorum ve erkek arkadaşım lise ter ilk okul mezunu ama Allaha şükür durumları çok iyi bu insanın kendini geliştirmesiyle alakalı... bazıları vardır okur ama sadece okur aklı sadece okumaya yeter etrafında okuyan çok varsa içlerinden elbet öylesi çıkmıştır örneklerini bizden daha iyi bilirsin :34::34:

Evet. Korkularım var malesef ve sanırım takmamalıyım:114:

ben 4 yıllık eşim de 2 yıllık bi bölümden mezun ve evliyiz.....

bence sen sorun ediyorsun bu durumu...

Allah utanılacak başka dert vermesin...

kimin ne olacağı belli olmaz ben şuan işsizim ama eşim dünyaca ünlü bi firmada uzman olarak çalışıyor:))

hee bu arada çook mutluyuz....

:nazar: maşallah..

Teşekkür ederim :)

Buraya yazmak istemedim aslına bakarsan. Örnek teşkil etsin diye eğitimi ileri sürdüm ancak daha somut örnekler mevcut. Tabii ki herkesin derdi tasası büyük.
Yapabileceğim bir şey olsaydı emin olun yardım ederdim. Bu da benim sorunum ve sizlerle paylaşmak istedim, fikirlerinizi almak istedim. Bunun nesi seni rahatsız etti anlayabilmiş değilim. :44: İnsanlığın diploma ile olunmadığını biliyorum ancak düşünün bir çok alakasız kültürlerde yetişen insanlar nasıl anlaşabilirler, ciddi düşünebilirler?
Kusurum varsa affola..

Yoooo estf.
Yalniz bu forumda su egitim konusunda o kadar cok konu acildi ki ve siz sadece 2 yil egitim farki diyince ister istemez fevri cikistim.
Eger gercekten kendini gelistirmis biri ise ve onu gercekten seviyorsaniz, kimseye kulak asmayin derim.
Ve biliyorsunuzdur ki herkesin kulturu farklidir, siz onunla iyi anlasabiliyorsaniz sorun yok. Onemlisi olan bu degilmi?

Yoooo estf.
Yalniz bu forumda su egitim konusunda o kadar cok konu acildi ki ve siz sadece 2 yil egitim farki diyince ister istemez fevri cikistim.
Eger gercekten kendini gelistirmis biri ise ve onu gercekten seviyorsaniz, kimseye kulak asmayin derim.
Ve biliyorsunuzdur ki herkesin kulturu farklidir, siz onunla iyi anlasabiliyorsaniz sorun yok. Onemlisi olan bu degilmi?

Evet size hak veriyorum, Teşekkür ederim..

egitim farki cok büyük olsaydi belki biraz sorun teskil edebilirdi..
fakat sadece 2 yil ,bunun üzerinde bile durulmaz..
kaldiki bu kültür farki degil..
eger kültür farki varsa, bu kesinlikle büyük uyumsuzluga neden olur..
anlasmazliklar cikar..
arkadas bile olsa zevkler uymuyorsa, ayni seyleri yapamiyor, ayni seyleri izlemiyor ve sevmiyorsun..
e evlenecegiin kisiyse bu, mecburen anlasacagin noktalar olmaliki,
beraber biseyleri yaptiginizda uyum saglayabilesiniz..

Merhaba kızlar,

Yani eğri oturup doğru konuşmak lazım bu konularda ,kimsenin de gereksiz yere alınganlık yapmasına gerek yok.
Kültür farkı çok önemli bir sorundur canım ,bence o iş olmaz.:50:

Bende de aynı dert var. Ben hukuk okuyorum sevgilim lise mezunu.. Ben bunu sorun etmesem bile ailem etcek bunu da biliyorum. O yüzden baştan şartımı koydum şu an askerde bu yıl Öss ye hazırlancak. Bence sen de bunu ona söylemelisin. Aile rızası almadan yapılan evlilik bence iyi sonla bitmiyor hep bi ah kalıyor üstünde. Eğer gerçekten değer veriyorsa eminim o da anlayış gösterecektir. Üniversitede okumak insanı adam etmiyor ama bir kültür katıyor o kesin. Umarım faydam olmuştur..

bence eğitim farkı çok ta önemli olmammalı ,günümüzde önemili olan bence iş sahibi olmasıdır,çünkü çoğumuz üniversitede istediğimiz bölümleri değil de mezun olunca iş bulabileveğimiz bölümleri seçtik ve okuduk.geleceğe yönelik planlarda bence iş olanakların bakılmalı.hem 2 yıllık bir fark çokta öenmli olmammlı,kaldı ki üniversite de aynı sınıfta okuyup arından yüksek lisans yapan kızla erkek arkadaşı evlenebiliyosa 2 yıllık ile 4 yıllık arasaında da uçurum yoktur..bence senin takılman gereken KÜLTÜR FARKI mmalesef bu önemli bir sorun.çünkü aile şekli ve yaşam tarzımızı değiştirmmemiz çok zor ya da karşı taraf kabul ettirmömemiz,ona uyum sağlamammız maalesef çok zorr..çıkarken sorun gibi görünmyeen şeylerr ne yazık ki evlenince boşanma nedeni olabiliyo.uamrım herşey gönlünce olur...

Merhaba kızlar,

Allahtan doktor degiller 2 yılın hesabını yapıyorlarsa ozaman 4 yılı problem ederlerdi..artık okudugun unvin kac senelik oldugudamı onemli yahu ilginc

Son düzenleme:
Back
X