Kültür farkı sorun olur mu ?

2 yıl eğitim almış biri, 4 yıllık bir mezuna göre çok daha iyi konumlara gelebiliyor. Eğitim farkını dert etmeyin, yaşı da öyle. Yalnız kültür kısmını anlamadım. Hem kültür çeşitliliği bir zenginliktir, bence o da takılmamalı. Hayırlısı olsun :))

.

Son düzenleme:
Merhaba kızlar,

Birkaç aydır bir ilişki içerisindeyim. İlişkimiz olması gerektiği gibi ancak kafamı kurcalayan noktalar var. Sevgilim benden 2 yaş büyük ve 2 yıllık bir ünv.de okuyor. Ailemdeki herkes belli mesleklerde ve 4 yıllık üniversite mezunu, bunu da gururla söylüyorlar. Erkek arkadaşımı öğrenseler ''bize göre değil'' ifadesini kullanacaklarına adım gibi eminim. :105:Çünkü kuzenim ve ablam böyle düşünüyor. Benim de kafamı kurcalıyor ama işte..

Aramızda kültür farkı var. Bu büyük bir sorun mu, yoksa sevdikten sonra gözardı edilebilecek saçma bir ayrıntı mı ? :44:

Maalesef ama problem yaşatabilir ailen sana bu konuda :26:
Benim de ailemin inanılmaz bir eğitim ve kariyer takıntısı vardır etikete önem verirler.Eğitim ve/veya kültür farkı olan birini tanıştırsam ailemle, fırtınalar koparırlard:9:ı

aileler bu konuda takıntılı olabiliyor ama sen sevdiğinden eminsen sorun olmaz bence :D böyle şeyleri kafana takma sevdiceğinle mutlu olmana bak :)

2 yıl eğitim almış biri, 4 yıllık bir mezuna göre çok daha iyi konumlara gelebiliyor. Eğitim farkını dert etmeyin, yaşı da öyle. Yalnız kültür kısmını anlamadım. Hem kültür çeşitliliği bir zenginliktir, bence o da takılmamalı. Hayırlısı olsun :))

.

Evet mümkündür tabii.. Ama farklı kültürlerin yoğurduğu 2 kişi ..
Sürekli mekan konusunda bile kavga ediyoruz takmamak elde olmuyor :44:

bence eğitim farkı çok da önemli olmammalı ,günümüzde önemili olan bence iş sahibi olmasıdır,çünkü çoğumuz üniversitede istediğimiz bölümleri değil de mezun olunca iş bulabileveğimiz bölümleri seçtik ve okuduk.geleceğe yönelik planlarda bence iş olanakların bakılmalı.hem 2 yıllık bir fark çokta öenmli olmammlı,kaldı ki üniversitede aynı sınıfta okuyup arından yüksek lisans yapan kızla erkek arkadaşı evlenebiliyosa 2 yıllık ile 4 yıllık arasaında da uçurum yoktur..bence senin takılman gereken KÜLTÜR FARKI mmalesef bu önemli bir sorun.çünkü aile şekli ve yaşam tarzımızı değiştirmmemiz çok zor ya da karşı taraf kabul ettirmömemiz,ona uyum sağlamammız maalesef çok zorr..çıkarken sorun gibi görünmyeen şeylerr ne yazık ki evlenince boşanma nedeni olabiliyo.uamrım herşey gönlünce olur...

Teşekkür ederim.
Yaşanmadan anlaşılmaz sanırım evlenince bunun sıkıntısı basıyor çoğu insan gibi..
Sinyalleri de veriyor aslında sevgiliyken ama sevince umursanmıyor. Daha mantıklı düşünmek gerek fakat yazılıysa eğer nasıl olsa öyle ya da böyle çıkar tekrar karşıma.. :69:

Cnm eğitime hiç takalıma. benim 5 buçuk yıl görüştüğüm kişi hukuk fak. mezunu ve şu an devlette iyi klariyer sahibi bi işi var ama bana yaptklarını kimse yapmamştr. Adalet okuyan hukuk okuyan biri bu kadar nasıl böyle suç işleyeblr, bi insana manevi yönden nasl bu kadar zarara sokablr.... Keşke ilkokul mezunu olsaydıda bana bunları yapmasaydı... Önemli olan adam olması.. bu arada 2 yıllık mezunmuş 4 yıllı değil ama dışardan 4 yıllığa çevireblr.. kpss ye çalışır meslek sahibi olur. önlisans mezunları daha kolay kpss yi kazanıyormuş

Back
X