• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kültürr farkı saçmalığı....

ister dunyanın bir ucundan olsun ister karşı komşunuz... yorumlarından yola çıkarak evlilik dusuncesi icin erken oldugunu dusunuyorum. aynen bir onceki yazdıgın mesajdaki gibi sınavlarına yogunlas...

fakat şu kultur icin de sana kendimden ornek vereyim, ben karadenizliyim erkek arkadasım dogulu. simdiye kadar memleketimden olan insanlarla bile onunla tutturdugumuz uyumu yakalayamamıştım.
hatta ailelerimiz din açısından da farklı... ama iki taraf da bunu sorun etmedi, onemli olan iyi insan olabilmektir dediler.
asıl olan salt sevgi degildir,
ciftler birbirine her konuda saygı gosterebiliyorsa kultur farkı birlikteliginize renk katan birseye donusuyor...

Son düzenleme:
Canım benimde eşimle hem kültür hemde mezhep farklılığımız var.Eşimle 12 yıl evlilik ve 6 yıl çıktık,5 yıl nişanlı kaldık.Gelgelelim sakın evlenme.O kadar yoruldum ki bu evlilikten herşeyimiz farklı,yemeklerime halen kaç yıl geçti alışamadı.Benim psikolojimide bozdu.Olmuyor herşeyleri farklı.Ben çok yara aldım.Kadınlara bakış açıları çok farklı be,ben böyle bir kültür ne gördüm ne de duymak istemiyorum.Ömrümün çoğunu yedi.Sakın evlenme kendi çevrenden bul.....:43:

Benimle ayni kulturden biriyle evlenme fikri bana hep soguk geldi.Ben farkliliklarin hayatimizi zenginlestirdigini dusunuyorum.Eger ortada yobazlik,irkcilik,cahillik yoksa bence gayet olumlu.Zamanla iyice tanirsiniz zaten.Bugun 40 tane laf soyleyenler yarin siz mutlu bir evlilik yaptiginizda da 40 tane soru sorarlar.Nasil basariyorsunuz,bize de tuyo ver vs gibi.Millete takilmamak lazim.Sen tanimaya bak iyice.Kafanda olc tart.
Dipnot: Ayni kaptan yemek yemek farklilik degil,pisliktir.Kultur farkliligi bunun neresinde? Gorguyle alakali.Oldu olacak ayni bardaktan cay icin.O kadar bardak kirlenmesin.

Kuzenim doğulu bir kızla evlendi. Teyzem karşı çıktı başlarda kesinlikle istemedi. Ben nikahta kızın ailesini gördüm; kızın annesi çarşaflı, abileri öğretmen, yengeleri gayet şık bakımlı kadınlar(gördüğüm kadarıyla hepsi mutlu). Asıl kızın ailesi kuzenimi nasıl kabul etmiş ona inanamıyorum. Demem o ki ön yargılı olmayın.

Back
X