kum yagiyor resmen..

Bende hep merak etmişim:KK53: ..ağzımın payını geçen kurban bayramında aldım :110:Mardin'deyken Suriye den kum kalkti.. görüntüsü gerçekten çok farklı ama etkisi günlerce geçmedi, en son yağmur yağdı.. her yer çamura döndü. Felaket:KK57:
Ben mersindeyim canım bizim buraya kadar ulaşıyor kum,çamur yağması nasıl geliyor hala anlamıyorum ama hava çok kötü oluyor o gün.:KK57::KK57:

bulca .!.:
Kesin sizin için çok zor oluyordur,bazen benim yaşadığım şehirde bile kum yağar,çamur yağar her zaman olmaz tabi ama göz gözü görmüyor nefes bile alamıyorsun kırmızı gibi kızıl gibi oluyor hava Suriye üzerinden geliyor derler hep,kapı pencereyi sıkı sıkı örtün fırtına dininceye kadar dışarı çıkmayın.:D:D
Cikamm zaten simdi kirmizi gokyuzu vardi az once ..

Bende hep merak etmişim:KK53: ..ağzımın payını geçen kurban bayramında aldım :110:Mardin'deyken Suriye den kum kalkti.. görüntüsü gerçekten çok farklı ama etkisi günlerce geçmedi, en son yağmur yağdı.. her yer çamura döndü. Felaket:KK57:
:) :) :) zarara dönüşünce can sıkıcı oluyor da yani...
ama olay anında güzedir ...

Ben mersindeyim canım bizim buraya kadar ulaşıyor kum,çamur yağması nasıl geliyor hala anlamıyorum ama hava çok kötü oluyor o gün.:KK57::KK57:

Aynen. Tatile gitmiştık öyle denk geldi .. yoksa orda ki yaşam zordur ya ..

Canım kum fırtınası dönemlerinde bütün pencereleri naylon ile kapla, koli bandı ile sabitle
Dış kapının eşiğine strafor kesip koy, menteşelerin olduğu yeri yine naylon ile kaplayıp koli bandı ile sabitle.

Bunun dışında, evde üzerine kum yağmış ne varsa direkt yere silkele, sonra süpürge makinesi ile çek. Eğer kumlar nemli ise kurumasını beklemen gerekiyor yoksa yerlere yapışıyor iğrenç bir hale geliyor.

Mecbur kalmadıkça dışarı çıkma.Muhakkak maske tak, alerjin varsa ciddi sorun yaşatıyor.

Canım ku. fırtınası dönemlerinde bütün pencereleri naylon ile kapla, koli bandı ile sabitle
Dış kapının eşiğine strafor kesip koy, menteşelerin olduğu yeri yine naylon ile kaplayıp koli bandı ile sabitle.

Bunun dışında, evde üzerine kum yağmış ne varsa direkt yere silkele, sonra süpürge makinesi ile çek. Eğer kumlar nemli ise kurumasını beklemen gerekiyor yoksa yerlere yapışıyor iğrenç bir hale geliyor.

Mecbur kalmadıkça dışarı çıkma.Muhakkak maske tak, alerjin varsa ciddi sorun yaşatıyor.
Cok tesekkur. Ederim canim hapsurmaktan. Canim cikti resmen. .

Canım kum fırtınası dönemlerinde bütün pencereleri naylon ile kapla, koli bandı ile sabitle

Wowwww:KK51:En Büyük KK:63:

olayın iyi tarafından bakın
kaç kişi kum fırtınası görmüştür ki?
şahsen ben görmedim ve çok isterdim ...:)
Yok canım ya İnan görmek istemezsin,ara sıra Mersin'e geliyor kum,çamur Suriye üzerinden geliyor diyorlar hep her taraf kötü oluyor kıpkırmızı hava,camlar balkonlar bildiğin çamur toz oluyor.:eek::eek:

Yok canım ya İnan görmek istemezsin,ara sıra Mersin'e geliyor kum,çamur Suriye üzerinden geliyor diyorlar hep her taraf kötü oluyor kıpkırmızı hava,camlar balkonlar bildiğin çamur toz oluyor.:eek::eek:
işte görmediğim için...
olay anı eminim muazzamdır da sonra yıka pakla,uğraştırıcı tabi :)

Bulunduğunuz yerin iklim şartlarını yeni öğrenmiyorsunuzdur ilk kez de olmuyordur hep olan şey oralarda cam açmak da zorundasınızdır elbet ama önlem alabilirsiniz sineklik gibi birşey taktırsaydınız camlara girmezdi sanırım yoksa hep böyle olur eviniz.

Back
X