• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kumar bağımlılığı bırakılır mı

Sen ne güzel insansın ya inan biliyorum ama hakketen kafayı yedim sanorım. Tedavi alıyorum hem psikiyatri hem psikolog ama beynim düzelmiyor
Eminim sende çok güzel bir insansın. Böyle güzel bir insan böyle arızalı bir herifle heba mı olsun? Kafayı yedin demeyelim de şöyle bir yıkıldık toparlanacağız diyelim. Adamın findeksine falan bakmayi bırak lütfen. İletişim varsa tamamen kes. İyileşmek zaman alır ama çaba gerektirir. İyileşme sürecini geciktirme. Geçmişe bakarak yürürsen hedefine geleceğine odaklanamazsın.

Merhaba ben eşimden 4 ay önce boşandım. 1.5 sene evli kalmıştık.4 ay boyunca yalvardı hala daha yalvarıyor. Bu süreçte kumarı bırakmış borçlarını kapatmış. Findeksten kontrol ettim hepsi kapalı. İçkiyi 2 aydır hiç ağzına sürmediğini söylüyor. Ve eskiden eleştirdiği , laf söylediği şeylerden dolayı kalbimi kırdığını ve ne kadar aptal olduğunu anladığını söylüyor. Yaptığı tüm psikolojik şiddet be bir kere tokat atmasında dolayı hayatım boyunca pişman olacağım deyip duruyor. Bu arada ben de sinir krizi geçiril hep ona vuruyordum. Şimdi tüm bunların üstüne. Bir şans daha istiyor . İş yerinde mobing görüyordu evli olduğumuz süreçte iyi değildim diyor. Benim ailem beni reddetmez ama çok üzülürler geri dönersem. Ama hala seviyorum. İçimden bir ses bi şans daha ver diyor ama aile mevzusu aklımı karıştırıyor. Sizin yorumunuzu da almak istiyorum. Teşekkürler şimdiden
Eğer geri dönersen aileni ezip geçersin. Ben,kumar bağımlısı biri için ailemi arkada bırakmazdım. Şans verilecek adam,evlilik birlikteliği içinde kendini düzeltirdi. Boşandıktan sonra baktı ki düzen bozuldu güya kendimi düzelttim diyerek simdi sana ağlıyor. Alışkanlıklar kolay kolay bırakılamaz. Sigara içenler bile zor bırakırken alkol ve kumar bağımlısı biri nasıl bırakacak ?
Kafa karışacak bir şey yok. Eğer geri dönersen geri döndüğüne bin pişman olacaksın. Atalar boşuna dememiş; Alışmış g.t de don tutmaz.

Eminim sende çok güzel bir insansın. Böyle güzel bir insan böyle arızalı bir herifle heba mı olsun? Kafayı yedin demeyelim de şöyle bir yıkıldık toparlanacağız diyelim. Adamın findeksine falan bakmayi bırak lütfen. İletişim varsa tamamen kes. İyileşmek zaman alır ama çaba gerektirir. İyileşme sürecini geciktirme. Geçmişe bakarak yürürsen hedefine geleceğine odaklanamazsın.
Teşekkür ederim 🙏

Benım çok yakın arkadaşım eskı eşiyle yenıden evlendi. Şuan bı sıkıntı yok. Ama bışey dıyemıyorum. Hayat bu ınsan herşeyi yaşıyor, zamanla goruyorsun.. iyi düşünün

İçimden bir ses bi şans daha ver diyor ama aile mevzusu aklımı karıştırıyor. Sizin yorumunuzu da almak istiyorum. Teşekkürler şimdiden
İçinizdeki sesi susturun, o ses tekrar aynı üzüntüleri yaşamanızı istiyor, hayatınıza zamanınıza canınıza yazık etmeyin.
Eski eşiniz çok matah biri olsaydı sizi baştan kaybetmezdi.

Başlığınıza istinaden kumar bağımlılığı bırakılmaz, sizi kandırmak için bırakmış gibi yapıyor.

Baktığım boşanma davalarında yalan,tehdit,ihanet,şiddet,rezillik gördüm, çocuğunun yanında karısının ağzına silah sokan adam gördüm,kocası gece korktuğu için kaynanasıyla aynı yatakta yatmak zorunda kalan kadın gördüm,kendisi evi terk ederken anne ve babasıyla beraber karşı tarafın kıyafetlerine işeyen bile gördüm.Ama huylunun huyundan vazgeçtiğini görmedim.Her ne yaptıysa tekrar yapacak.Affedecekse Allah affetsin,siz affetmeyin.Kendinize bu kötülüğü yapmayın.

bence herkes ikinci bir şansı hak eder ama kolay olmasın biraz burnunun sürtülmesi lazım bir daha yaparsa sizi kaybedeceğini iyice bir anlasın ailenizlede detaylı bir sekilde konusun onlarında rızasını alın inşallah hersey gönlünüzce olur

bence herkes ikinci bir şansı hak eder ama kolay olmasın biraz burnunun sürtülmesi lazım bir daha yaparsa sizi kaybedeceğini iyice bir anlasın ailenizlede detaylı bir sekilde konusun onlarında rızasını alın inşallah hersey gönlünüzce olur
Hata bir değil ki çözsün affetsin. Hangisini bir daha yaparsa mesela? Dayak, kumar, küfür, fiziksel aşağılama, aileye beddua... Adam 1 senelik evlilikte kumar oynayıp milyonlar kaybetmiş. Neyin rızası? Bu kadınların hiç değeri önemi yok mu, mecburlar mı bu adamlarla gençlik çürütmeye?

D deefskyu , gömüldüğünüz çukurdan kendi başınıza çıkıp kurtulmuşsunuz. Tekrar o çukura ölmeye mi yatacaksınız? Neyini nasıl seviyorsunuz ya? Mahkeme bile sizi uğraştırmamış çabucak boşamış. Bu kadar ezik aciz misiniz siz?
Lütfe rica ediyorum bu adamla barışırsanız burada konu açmayın. Ne haliniz varsa görün, bizi de kahretmeyin.

Bu kumar hatasına benim eşimde düşmüş, ben ailesiyle organize şekilde çok sıkı takip ediyorum.
Üzerine çok fazla nakit vermiyorum her ay rapor çıkariyorum kartları harcamaları hepsi takibimde.
ilk zamanlar çok zorlandı hissettim, hani si..rayı birakan insanlar sürekli eline iş arar, ne bileyim ağzı hiç boş durmaz ya aynı o durum.
İşten geldi yattı uyudu sesimi çıkarmadım, ev işi yapacağim diye evdeki bütün duzenimi alt üst etti oyalaniyor diye ses çıkarmadım ardından bir daha yaptım.
Yaklaşık 8 ay oldu hala takipteyim, ancak o ilk zamanlardaki bagimli hareketleri kalmadı.
Oynadigi zamanlarda kendisine, kendisinin lüks olarak var saydığı bir ayakkabiyi bile almazdı ona verecegi paraları baska yerlere yatirma pesindeymiş çünkü.
Şimdi giyiniyor, kendisine lüks olarak gördüğü şeyleri alabiliyor vs.
Benim şansım ailesiydi özellikle kayınpederimin aldığı tavırdı, bende hiç geri adım atmadım haline acımadım vicdan yapmadım ama süreç çok zor.
Bilemiyorum eşiniz kendi kendine atlatmişmıdır ancak geri dönerseniz ve tekrar yakalarsanız hiç hazmedemezsiniz bu durumu.
Ben aylardır kendi beynimde bana yapılmayan belki çocuğuma bile yapılmayan şeylerin paralarının nerelere harcandığını düşünüp düşünüp sinirleniyorum.
Eğer birakmadiysa bu iş ocak söndürür bunu bilin ona göre karar verin

Uyuşturucu bırakılabilir ama kumar asla.Dönemsel bırakma olsa da bir gün mutlaka başlayacaktır.

Back
X