kumar illetınden kurtulabılırmı esım acaba

nakna

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2011
144
1
68
İstanbul
merhabalar arkadaslar evet bır derdım varkı caresı varmı bılmıyorum esımı kumardan nasıl koparabılırım acaba denemedıım yontem kalmadı cok ıyı has ama gel gelelımkı kumar oynuyor kazandıkca bu kotu huya gıdıyor evlılıgım bıttı bıtecek hep sans hep sans 3 cocuk annesıyım hep yavrularımı dusunuyorum evıme hacız geldı esyalarım gıttı ne yapacagımı bılmıyorum sastım kaldım bu ılletın doktor tedavısı varmı acaba bılmek ıstıyorum oglumu anasaglına goturmek zorunda kaldım hastalıgından oturu oradakı konusmalara tanık oldum galıba bu ısınde doktoru varmıs ama soramadım ordakılere utandım benım kocamda oynuyor dıyemedım lutfen bılgısı olanlar benımle paylassın rıca edıyorum yemın ederım bıttım usandım artık ben hayat bana artık hıc bır zevk tat vermıyor .

Allah yardımcın olsun. eşin bırakmak istiyor mu? yani bu haciz olayları sonrası kısa da olsa pişmanlık yaşıyor mu?

psikolog yardımı almalı sanırım :44:

Evi terk edicem deyip tehdit etsen :44: Baktın olmuyor göstermelik eşyalarını toplayıp bir gece bir yerde kalsan işe yaramaz mı? Sorunu doktor değil fakat psikiyatrist çözebilir gibi geliyor bana. Hipnoz yöntemi de var ama tabi araştırmak lazım :44:

Evi terk edicem deyip tehdit etsen :44: Baktın olmuyor göstermelik eşyalarını toplayıp bir gece bir yerde kalsan işe yaramaz mı? Sorunu doktor değil fakat psikiyatrist çözebilir gibi geliyor bana. Hipnoz yöntemi de var ama tabi araştırmak lazım :44:

pişman oluyor ama sonrasında gene gıdıyor yemın edıyor ama nafıle kac defa evı terk edıp annemlere gıttım ama insan 3 cocukla hıcbıyere sıgamıyor

canım eşin tipik bağımlı davranışları sergiliyor netten araştır istanbulda bir tedavi merkezi varmış

ama kocanın önce bağımlı olduğunu ve tadavi olmayı kabul etmesı lazım

kendisi istemediği sürece tedavi olmaz...

Kumar da alkol ve uyuşturucu gibi bir bağımlılıktır ve tedavisini bu konuda uzmanlaşmış psikiyatri uzmanı doktorlar yapar. Amatemde tedavi ediliyor bu rahatsızlık diye biliyorum. Aç googla yaz amatem diye çıkar.

Son düzenleme:
Evet, tabiki kumarı bırakmak için terapiler var..Kumara endeksli beyni kumar dışına itip başka aktivitelere yöneltiyor.

Öncelikle eşinizin pişman olması, gerçekten kurtulmak istemesi gerekiyor ki terapiyi kabul etsin.

Kumar oynayan kişiler zaman içerisinde kendine acıma, öfke,çabuk sinirlenme, boşvermişlik,tedirginlik, tembellik duyguları içine bürünürler.

Terapi sırasında bu duygularda pozitif duygularla yer değiştiriyor..

Bunun için eşinizi ikna etmeniz lazım.

Eşiniz kumar oynayıp borç yaparken ve eve haciz getirirken utanmıyorda siz oynadığını söylemekten niye utanıyorsunuz.Maalesef siz hiçbir şey yapamazsınız,bu illeti bırakmayı eşinizin istemesi lazım.Kendisi isterse tedavi olabilir.Allah cc yardımcınız olsun.

eve haciz geldiğini aile büyükleri bilmiyor mu onlar bu konuda ne düşünüyorlar destek olmuyorlar mı? el birliğiyle eşinizi bi şekilde psikoloğa götürmelisiniz

maalesef canım benimkide oynuyor bende bıraktım gittim ama bildiğinden şaşmadı allah yardımcımız olsun:50:

benim evdede vardı sizinkinden onca yıl kumar borçlarını ödedim haciz evimize gelmedi maaşına geldi ama yinede o korkuları çok iyi bilirim yeminler sözler tövbeler ancak 1 yada 2 ay geçerli oluyordu, en son ikizlerime hamileyken oynamış yine yüklü miktarda borçlar çıktı bende boşanmaya karar verdim aileler geldi konuşuldu artık düşünmem gereken 2 tane yavrum var onların mama parasını kalkıpta eşimin kumar borcuna vermek istemiyorum yıllardır düzelmedi şimdide düzelmeyecek biliyorum eşyalarını falan ailesine gönderdim kendiside orda kalıyor bende evimde bebeklerimle beraber kalıyorum etraf, aileler bebekler için son bir şans diyolar ama bende şans bitti artık o borcunu kapatmadan kendini bana ispatlamadan ben ona güvenmeden birleşmeyi düşünmüyorum boşanma davasını ertelettiler aileler güya düzelirmiş hiç sanmıyorum....
kumar öyle bir illetti kendileri istemediği müddetce hayatta bırakamaz bunlar sürekli kafalarında kumar olduğu için ne çevreyle ilgililer nede bizlerle Allah sonumuzu hayır etsin inş...

Konuyu okuyunca yazmak istedim. Ama inanın şu an yazarken bile ellerim titriyor. Rahmetli babam sürekli kumar oynardı, öyle ki bizim evimize de defalarca haciz gelmişti ve annemle her ay başı babam maaşını kumara verdiği için kavga ederlerdi ve maalesef babam kumarda kaybetmenin öfkesiyle de annemi döverdi. Annem çok kez evi terk etti ama nafile zaten o zaman küçüktüm daha sonra aklım ermeye başlayınca anlattı annem neden döndün dediğimde bir gelirim yoktu anneannen zaten dayının yanında kalıyordu ben iki çocukla hiçbir yere sığamadım o yüzden her seferinde geri dönmek zorunda kaldım çünkü kimse sahip çıkmadı dönme demediler dedi. Bu senelerce böyle devam etti ve ben küçükken evimizde yaşanan huzursuzluklar ve babamın annemi bizim gözümüzün önünde dövmesi filan çok kötü bir çocukluk geçirdim. Hala kumar lafını duyunca istem dışı ellerim titriyor ve sinirlerim boşalıyor. Çok şükür eşimde öyle bir şey görmedim. Babam kumarı bıraktımı evet bıraktı ama abim askerden gelince yine kumar yüzünden anneme vurduğunda abim araya girdi ve yeter artık annemi ezemezsin ezdirmeyiz, babamsın sana el kaldırmak istemiyorum bunun için zorlama bizi dedi ve o an babam çok kötü oldu bunu hissettik ve bize ben neler yapmışım bunca zaman çocuklarım bile benden uzaklaşmış bundan sonra söz veriyorum size elimi bile sürmeyeceğim dedi ve sözünü tuttu. Ama iş işten geçmişti. Umarım eşiniz iş işten geçmeden yaptığı yanlışın farkına varır sizin ve çocuklarımızın kıymetini anlar. Bunu ancak eşiniz tedavi olmayı isterse başarır emin olun ama onun istemesi gerekiyor. Allah yardımcınız olsun. Eşinizi bir an önce bu illetten kurtarsın.

Çoluk çocuğunun rızkını otur kumar masalarında ye ortalıkta da hâlâ erkek diye gez...Reziller ! Sorsan erkekliğine b.. sürdürmezler..

Utanmaları da yok vicdanları körelmiş..Evde yavrusu mama bekler adamın keyfi keyf !

Evine haciz gelecek ve oturup ben erkeğim diyecek ha ümüğü sıkılası erkek tipi hatta müsvetteleri..

merhabalar arkadaslar evet bır derdım varkı caresı varmı bılmıyorum esımı kumardan nasıl koparabılırım acaba denemedıım yontem kalmadı cok ıyı has ama gel gelelımkı kumar oynuyor kazandıkca bu kotu huya gıdıyor evlılıgım bıttı bıtecek hep sans hep sans 3 cocuk annesıyım hep yavrularımı dusunuyorum evıme hacız geldı esyalarım gıttı ne yapacagımı bılmıyorum sastım kaldım bu ılletın doktor tedavısı varmı acaba bılmek ıstıyorum oglumu anasaglına goturmek zorunda kaldım hastalıgından oturu oradakı konusmalara tanık oldum galıba bu ısınde doktoru varmıs ama soramadım ordakılere utandım benım kocamda oynuyor dıyemedım lutfen bılgısı olanlar benımle paylassın rıca edıyorum yemın ederım bıttım usandım artık ben hayat bana artık hıc bır zevk tat vermıyor .

arkadaşım eşin istemediği sürece kumarı bırakmaz. eşin şiddet uygular mı bilmiyorum ama o tür huyları yoksa bir avukattan yardım isteyebilir, maaşının sana ödenmesini sağlayabilirsin.

arkadaşım eşin istemediği sürece kumarı bırakmaz. eşin şiddet uygular mı bilmiyorum ama o tür huyları yoksa bir avukattan yardım isteyebilir, maaşının sana ödenmesini sağlayabilirsin.

tesekkur edıyorum yazılarınız için allaha SUKUR SIDDET YOK SUREKLI BAGIRMA VAR BU YUZDEN COCUKLARIM YIPRANDI OZUNDE KOTU BIR INSAN DEGIL MAASLIDA CALISMIYOR SERBEST MESLEK CILACILIK YAPIYOR MAASLI CALISAMIYOR CUNKU SIGORTADAN ARASTIRIRLAR DIYE ZATEN SENETLER YUZUNDEN ARANIYOR CARESIZIM ALLAHIMA DUA ETMEKTEN BASKA YAPACAGIM BIRSEY YOK ESIMIN AİLESIDE BIKTILAR ONLARDA AYNI KAC KERE SOYLEDILER AMA ANLAMIYOR BIR SURE GITMIYOR SONRASI GENE GIDIYOR

canim ya ayni dert bendede var. denemedigim sey kalmadi caresizim .gercekten tedavisi varmi bu illetin bilenler varsa yardimci olabilirmi?

Arkadaşlar merhaba bu siteye yeni üye oldum ve bu konuyu araştırıyordum ,çünkü bizde bu konuyla ilgili hala sıkıntı çekiyoruz benim görümcemin eşi de aynı şekilde kumar batağına saplanmış durumda kendisi sağdan soldan borç para alıp işyerinden usulsüz para çekip kumar oynamış borç aldığı kişi eve icra kağıdı gönderince anladık , bu sırada da görümceme ve çocuğuna kayınpederim bakıyordu yani 1 ekmek parasına muhtaçken bu borcu yapmış.Biz görümceme kocana dönme bugün kumara bu kadar para kaptıran yarın bir gün senin rızkına 3 kuruşunada göz koyar, hırsız adam ailemize yakışmaz dedik dinletemedik. Görümcem seviyorum diyor ama sevgi de nereye kadar yarın bir gün kocası bu işten hapise girecek büyük ihtimalle o zaman hem kendisi hem yeğenim yani çocuğu ortada kalıcak.Kayınpederim de eğer kızım bu kadar olayın üzerine kocasını seçerse benim için biter diyor haklı olarak. Of allahım !! Allah herkezi bu illetten uzak tutsun...

kendisi istemedikçe bırakmaz Allah yardımcınız olsun.oturup konuşun onu sevdiğinizden sözedin belki etkilenir:(((

benim eşim de yaklaşık 1 yıldır netteki kumar sitelerinde oyun oynuyor.. bir araba parası kaybettik.. ilk başlarda kazanmış ii gelmiş.. ama alışkanlık yaptı sanrm.. ev ödüoruz kredi borcumuz var ben kaç defa babamdan aldım.. bi kez de onun ailesi para verdi.. yaklaşık 2 aydır oynamıyordu.. geçen gün mail adresinde siteye yine para yatrdğını yakaladım.. ne yapcağımı bilmiorum.. psikolojisi de bozuk sanrm.. bana trip yapma suçluyum biliorum dio.. nasıl bişii bu anlamadım..nasıl davranacağımı şaşırdım.. internet üzerinden oldğu için de takip edemiorum.. şaştım kaldım.. ikimizde çalışıyoruz.. sadece kredi ve kredi kartlarına gidio maaşlarımız.. bi oğlumuz var.. onun geleceği için hiç bi girişimde bulunamıyoruz.. borçlardan önümüzü göremioruz.. evimiz de gidicek die çok korkuyorum :(( Allah herkese yardım etsin ve sabır versin.. bu illetten nasıl kurtulcaklarının da yolunu göstersin...

Back
X