• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kumarbaz eş (boşanma hakkında)

uglyDucking

Rabbim şükürler olsun..
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2013
2.031
895
323
Merhaba, bir önceki konumu okursanız daha iyi anlarsınız beni. Boşanmaya karar verdim. Nasıl bir yol izlemeliyim? Ailem arkamda şükür onlar destek veriyor. Evliyken aldığımız bir arsa var çocuklarımın geleceği. Onu da iddiada kaybetmesinden korkuyorum. Buna tedbir gibi birşey kondurabilir miyim? Arsa onun üstüne. Boşanma süreci nasıl işliyor?

Merhaba, bir önceki konumu okursanız daha iyi anlarsınız beni. Boşanmaya karar verdim. Nasıl bir yol izlemeliyim? Ailem arkamda şükür onlar destek veriyor. Evliyken aldığımız bir arsa var çocuklarımın geleceği. Onu da iddiada kaybetmesinden korkuyorum. Buna tedbir gibi birşey kondurabilir miyim? Arsa onun üstüne. Boşanma süreci nasıl işliyor?
Davayı açtınız mi yeni basliyorsunuz
Eğer bir avukat tutup dava acacaksaniz baştan bu durumu anlatın ve dilekçeye yazdırın.avukat kolaylıkla arsaya tedbir kararı koydurur.
Çekişmeli mi bosanacaksiniz onu da yazmamışsiniz.eger anlaşmalı ise kısa sürede davamız sonuclanir tabii şuan pandemi dönemi dava surelerini pek bilmiyorum ama yine de çok uzatmiyorlar..
Çekişmeli olacaksa boşanma nedenlerini (kumar)özellikle yazdırın kanıtlar varsa dosyaya koyduğum.nafaka talep edin.arsa üzerine tedbir koydurun.

Kumar bağımlılığını yüksek mahkemenin haysiyetsiz hayat sürme sebebi saydığı kararları mevcut diye biliyorum. Mal varlığına da tedbir koydurabilirsiniz. Ancak delil süreci, tedbir koydurma süreci ve en önemlisi haklarınızın korunması için bir avukatla anlaşmanızı ve yolunuza öyle devam etmenizi tavsiye ederim. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah

Davayı açtınız mi yeni basliyorsunuz
Eğer bir avukat tutup dava acacaksaniz baştan bu durumu anlatın ve dilekçeye yazdırın.avukat kolaylıkla arsaya tedbir kararı koydurur.
Çekişmeli mi bosanacaksiniz onu da yazmamışsiniz.eger anlaşmalı ise kısa sürede davamız sonuclanir tabii şuan pandemi dönemi dava surelerini pek bilmiyorum ama yine de çok uzatmiyorlar..
Çekişmeli olacaksa boşanma nedenlerini (kumar)özellikle yazdırın kanıtlar varsa dosyaya koyduğum.nafaka talep edin.arsa üzerine tedbir koydurun.
Teşekkür ederim, kendisi de tamam dedi. Anlaşmalı oluyor sanırım bu şekilde. Maddi olarak durumum iyi değil şuan. Ailemin durumu da avukat masraflarını karşılamaya yetmez asgari ücret ile geçiniyorlar. Devletin avukatı olamıyor mu acaba :( özel bi tutmamız gerekir hiç bilgim yok

Kumar bağımlılığını yüksek mahkemenin haysiyetsiz hayat sürme sebebi saydığı kararları mevcut diye biliyorum. Mal varlığına da tedbir koydurabilirsiniz. Ancak delil süreci, tedbir koydurma süreci ve en önemlisi haklarınızın korunması için bir avukatla anlaşmanızı ve yolunuza öyle devam etmenizi tavsiye ederim. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah
Teşekkür ederim amin :( 🙏🏻 Cok zor bir karardı. Ama çocuklarımın geleceği için benim pozitif olabilmem için en doğrusu buydu. Çocuklarıma karşı yüzü asık negatif bir anne olmak istemiyorum artık

Teşekkür ederim, kendisi de tamam dedi. Anlaşmalı oluyor sanırım bu şekilde. Maddi olarak durumum iyi değil şuan. Ailemin durumu da avukat masraflarını karşılamaya yetmez asgari ücret ile geçiniyorlar. Devletin avukatı olamıyor mu acaba :KK43: özel bi tutmamız gerekir hiç bilgim yok
Barodan avukat talep edebilirsin.
Fiziksel veya psikolojik şiddet varsa şönimden de destek alabilirsin.orasida avukat konusunda yardımcı oluyor.
Tamam dediyse anlaşmalı boşanma olur.bir dilekçe yazmanız gerekiyor.dilekcede neden boşanmak istediğini sebepleri sıralayarak yaz.
Nafaka ne kadar talep ediyorsan miktarı yaz.
Evlilik sürecinde arsa alındı ve bunun eşit şekilde paylaştırılmasıni talep et.
Başka istediğin bişey varsa yaz.
Aile mahkemesine git başvur.barodan avukat talep ediyorum diye oraya danış onlar yönlendirir seni.
Anlaşmalı şekilde 3 ayda kurtulursun inşallah.

Teşekkür ederim, kendisi de tamam dedi. Anlaşmalı oluyor sanırım bu şekilde. Maddi olarak durumum iyi değil şuan. Ailemin durumu da avukat masraflarını karşılamaya yetmez asgari ücret ile geçiniyorlar. Devletin avukatı olamıyor mu acaba :( özel bi tutmamız gerekir hiç bilgim yok

Bulunduğunuz ilin barosuna başvurmanız lazım çalışmıyor olmanız lazım başka ne koşullar var tam bilmiyorum.

Teşekkür ederim amin :KK43: 🙏🏻 Cok zor bir karardı. Ama çocuklarımın geleceği için benim pozitif olabilmem için en doğrusu buydu. Çocuklarıma karşı yüzü asık negatif bir anne olmak istemiyorum artık
Haklısınız. Hayat size bundan sonra hep güzel yüzünü göstersin inşallah.

Yukarıda bir yerde okudum avukat karşılamaya durumum yok demişsiniz, baroların adli yardım imkanı var. Bir takım şartları var, şartları sağlıyorsanız size avukat imkanı sağlanır.

Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah, çocuklarınızla güzel bir gelecek sizi beklesin :)

Davayı açmadan bile tedbir koydurabilirsin önce onu hallet vakit kaybetmeden sonra dava dilekçesini verirsin

Boşanma davasını açtığınız gün malvarlığı rejimi davası da açmalısınız ve bu malvarlığı rejim davasını ihtiyati tedbirtalepli açmalısınız. Adliyenin içerisinde adli yardım bürosu var,yararlanmak için üzerinize hiç bir gayrimenkul olmaması gerekiyor ve sigortanızın da olmaması gerekiyor diye biliyorum. Normalde bulundugunuz şehirdeki tüm ilçelerdeki tapu mudurluguna tek tek gidip malinizin olmadigina dair belhe almaniz gerekiyor ancak suan pandemi sebebiyle e devleti kabuk ediyorlar.

Hukukçu arkadaslar daha iyi bilgi verecektir ama evlendikten sonra aldığınız icin ortaksiniz. Bu nedenle tedbir koydurabilirsiniz diye biliyorum.

Evililik birliği içerisinde 2002 yılindan sonra alınan mallar mal birlikteliğine tabidir,2002 öncesi mal ayrılığına tabidir

Back
X