• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kumaş Kalitesinden Anlayan?

kardelen3434

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2012
658
6
96
arkadaşlar ya benm sizden bi ricam olacak. kumaştan anlayan arkadaşlar cevaplarınızı bekliyorum lütfen. iki resim koyacağım başlarındaki yani pelerin kızmı var ya ordaki kumaşların kalite leri aynımı yoksa farklı kumaşlarmı yoksa sadece kalite bakımından mı farklı. yani biri çok ağır ve güzel dururken diğerinde neden böyle tuaf duruyo. bunun sebebi kumaş farkımıdır lürfen cvp verin. resimlerden pek kumaş farkı anlaşılmaz ama çok ii bilenler anlayabilir diye düşünüyıorum. cvplarnızı bekliyorum.
( bunun gibi istiyorum. yada bu kumaşın adı nedir?) $424407_360610493971176_202796509752576_1148945_1508195252_n.webp

Eki Görüntüle 408527
Eki Görüntüle 408528
Eki Görüntüle 408529
Eki Görüntüle 408530

bu benm gelinliğimi diken yer. aynı kumaşmı değilmi bilemedim $431385_335292886506224_330283513673828_822343_1571866510_n.webp

Son düzenleme:
canım resımden anladıgım kadarıyla kumas kalıtelerı aynı gıbı

ama cekım farkı var ıkı fotoda da.

cekım farkından kaynaklanıyor tamamen .

canım resımden anladıgım kadarıyla kumas kalıtelerı aynı gıbı

ama cekım farkı var ıkı fotoda da.

cekım farkından kaynaklanıyor tamamen .

evet bende öyle düşündüm ama içime de kurt düştü. ama dediğin gibi çekim farkından dır inşallah. birde ışıktan farkediyo gibi geldi bana . ama kumaş farkıda olabilirmi diyede kurt düştü içime işte valla. ben gelinlik diktiriyorum da sevcan da kumaş ları böyle duruyosa vazgeçicem çok önemli benm için. 15 mayısta da gidicem randevuya. ama önceden bilgi almaya çalışıyorum bişey bilmeden de olmuyo.

Resimlerden birşey anlaşılmıyor bence, biri onden çekilmiş, biri arkadan ve başlık kısmı küçücük. Anlaşılmıyor o yüzden.

evet bende öyle düşündüm ama içime de kurt düştü. ama dediğin gibi çekim farkından dır inşallah. birde ışıktan farkediyo gibi geldi bana . ama kumaş farkıda olabilirmi diyede kurt düştü içime işte valla. ben gelinlik diktiriyorum da sevcan da kumaş ları böyle duruyosa vazgeçicem çok önemli benm için. 15 mayısta da gidicem randevuya. ama önceden bilgi almaya çalışıyorum bişey bilmeden de olmuyo.

tatlım dedıgım gıbı resımden cok net bırsey anlasılmıyor .ancak ıkı foto da cekım farkı var .

ve pelerınlerın kullanıldıgı yerler farklı gorunuyor

Basindaki ve pelerinde sarkma varsa bu islemesinden uzerindeki taslarin yada boncuklarin agirligindan yana sarkma olabilir.eger kumasin aynimi degilmi oldugunu anlamak istiyorsaniz kumasi avcunuzun icine alin ve burusturun ikisndede ayni kirisiklik oluyorsa birbirine ya cok yakin yada ayni kumaslardir dikilmeden once kumaslari gorme sansiniz varsa kesilmis kismindan uclarina bakin sarkan iplikler kendini belli eder.

gelinliğin hayırlısı olsun canım şimdiden
benim eğitimim bu konuda iyi anladığımı düşünürüm kumaştan
resimlere dikkatli baktım ama resimden anklamak biraz zor
yalnız etek kısmındaki kumaş gayet kaliteli duruyor (sevcan dan bahsediyorum)
fransız organzesine benzettim ama iyi seçemiyorum gerçekten
başka resim koyarsan elimden geldiği kadar yardımcı olurum
bu modelmi diktireceksin
benzer bi gelinlik dikmiştim bende

canım birde bazen konuları takip edemiyorum aeğer soracağin bişey olursa gelinlikle alakalı özelden bi msj atıver

canım birde bazen konuları takip edemiyorum aeğer soracağin bişey olursa gelinlikle alakalı özelden bi msj atıver

tamam tatlım sana ben gelinlik örneklerini göstereyim aynı kumaştan olması gerek bende biliyorum bazı arkadaşlar kumaşı görmek lazım demiş ama elimde sadece resimler olduğundan bunlarla yetinmek zorunda kaldım. sadece kumaşın asıl ismi nedir ben gelinlikçime gittiğimde pelerii bu kumaştan olsun dicem ama kumaşın asıl ismi ne onu anlayamadım yada böyle hasretteki gibi ağır durması için nasıl bir kumaş olması gerek cnm bana yardımcı olursan gerçekten çok ama çok sevinirim...

resimlerini koyacağım gelinlikler benm model değil ben modeli kafamda çizdim cnm ama tam anlamıyla sultan modeli pelerinli olcak ama taşların fazlalığını çokluğunu modelini felan kafamda çizdim o şekilde göstremiyorum o yüzden. benim gelinliğim bu diyebileceğim bir gelinlik yok. ama modeller hemen hemen aynı modeller. kumaşlarda tıpa tıp aynı olması gerekki bu kadar ağır dursun tatlım. yardımlarını bekliyorum gerçekten.

Eki Görüntüle 408527
Eki Görüntüle 408528
$pelerin kısmını beğendim.webp
$pelerin bu şekilde arkadan ikiye ayrılması gerek.webp

pelerin için en az delikli tüller uygundur ama gelinlikçi bunu bilir zaten
fransız organze tülü çok kaliteli olacaktır

hayırdır canım kayboldun
bu resimlerdeki kumaşlarkaliteli duruyor sıkıntı olacağını sanmam
ama hangi tür kumaş resimden seçemiyorum hala
merak ettim doğrusu dikim eviyle görüşünce merakımı giderirsen sevinirim
birde aklıma geldi benim dediğim kumaş biraz pahalı olacağından bulunmayabiir ellerinde
onun için benzer bi kumaş tercih etmelerine kızmamalısın
başlıktaki işlemenin uzman kişilerce yapıldığından emin ol mutlaka
yoksa bozulma riski artar
gelinlik dikmek meşekkatli bi iş ama çokta zevkli

hayırdır canım kayboldun
bu resimlerdeki kumaşlarkaliteli duruyor sıkıntı olacağını sanmam
ama hangi tür kumaş resimden seçemiyorum hala
merak ettim doğrusu dikim eviyle görüşünce merakımı giderirsen sevinirim
birde aklıma geldi benim dediğim kumaş biraz pahalı olacağından bulunmayabiir ellerinde
onun için benzer bi kumaş tercih etmelerine kızmamalısın
başlıktaki işlemenin uzman kişilerce yapıldığından emin ol mutlaka
yoksa bozulma riski artar
gelinlik dikmek meşekkatli bi iş ama çokta zevkli

tamam teşekkür ederim cnm verdiğin cvp için. gidince görüşeyim yazarım buraya. kumaş tül değil onu biliyorum farklı birşey . senin söylediğin kumaşı biliyorum o değil canm. neyse artık. zaten resimdeki ler kaliteli. ne tr kumaş olduğunu öğrenip gelinlikçime onu söyliyim dedim ama böyle olmayacak sanırım. hasret modaya tekrar gidip gelinliği tekrar giyeceğim ve kumaşıda çok iyi kontrol edeceğim gibi görünüyor. :) yinede cvp verdiğin için çok teşekkür ederim. ve evet ben kapalıyım tatlım.

tamam teşekkür ederim cnm verdiğin cvp için. gidince görüşeyim yazarım buraya. kumaş tül değil onu biliyorum farklı birşey . senin söylediğin kumaşı biliyorum o değil canm. neyse artık. zaten resimdeki ler kaliteli. ne tr kumaş olduğunu öğrenip gelinlikçime onu söyliyim dedim ama böyle olmayacak sanırım. hasret modaya tekrar gidip gelinliği tekrar giyeceğim ve kumaşıda çok iyi kontrol edeceğim gibi görünüyor. :) yinede cvp verdiğin için çok teşekkür ederim. ve evet ben kapalıyım tatlım.

anlaşılan yardımcı olamıycamı düşünmüşsün
sorun yok
umarım beğendiğin gelinliği giymek nasip olur hayırlısı artık

canım sanırımılk gelınlıgın kumasınısormusun yanlıs anlamadıysam..bana saten gıbı geldı..saten kalın tabıkı tülden falan..eger bunu sorduysan ...

Back
X