Bebek Beslenmesi Kundak ne derece sağlıklı?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

elfi85

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2009
5
0
86
Burdur
Arkadaşlar doğumuma yaklaşık bir ay kaldı.inşallah.Ben kundak yapmayı hiç düşünmüyordum fakat kayınvalidem ve onun kayınvalidesi ille de kundak istiyorlar.kundağın zararlı olduğunu okudum.Siz bebeğinizi kundaklıyormusunuz?

ben kundak yapmadım hıÇ ama battanıyeye gÜselce sar ıstıyene Öyle ver mınık bebegı tutmayı bılmeyen ınsan Çok bıde ılk haftalar ellerını hıÇ ısıtamıyo eldıvenle bıle hep sar kundak yapar gıbı sıcak olsunnn

Sıkıca kundak yapılan bebeklerin kalça çıkığı riski daha yüksek oluyor ayrıca bacaklarını hareket ettiremedikleri için gaz da çıkaramıyorlar. ılk aylar gaz sancısı çok oluyor. Arkadaşın dediği gibi battaniyeye bol şekilde sarmalısın.

Kundak çok sakıncalı bir şey .En önemlisi kan dolaşımını engeller .Bizi sıkıca sarsalar , hareket edemesek mutlu olur muyuz ? ışte bebek de aynen öyle .ıki çocuk büyüttüm asla kundak yapmadım .Günümüzde kundak mı kalmış .Bebiş senin olduğuna göre , annesi sensin canım .Bütün kararlar sana ait olmalı .Büyüklerin sadece tecrübelerinden faydalanabilirsin ama bu tecrübeler mantıklı ve uygun olmalı .Sevgiler...

Cevaplarınız için hepinize teşekkür ediyorum.Rosenoire konuştum kundak zararlı dedim ama anlamıyorlar.Kayınvalidem 4 çocuğuna da kundak yapmış hiç bişey olmadı herkez yapıyor deyince ağzım dilim bağlanıyor.iyisimi şöyle yapayım,çok hevesleniyorlar alsınlar bi kundak bezi ben de bolca sarayım bir ay işte tamam herkesin gönlü olur:)

benim de kayınvelidem çok ısrar etmişti kundak için
yarım kundak yaptık biz de kısa bi süre
ama doğru bi şey olduğunu düşünmüyorum
o zaman itiraz edecek yaştan ve bilgiden yoksundum

benim annemde çok ısrar etti ilk önceleri kırmamak için izin verdim sonra kıyamayıp çözdüm. Akşamları zaten görmüyorlar. Ama kolikli bebeklerde işe yarıyormuş güven hissi geliyormuş bebeğe ben bazı günler yarım kundak yaptım yani ellerini bağladım. ılk ay bebekler ellerinden korkup çok uyanıyor yarım kundak yapınca huzur içinde uyuyorlar. ılk ay işine yarayabilir.

Elleri bağlanabilir ama bacakları serbest kalmalı. Bir de şunu anlamıyorum "ben çocuklarıma yaptım bir şey olmadı". Bir şey olması illa ölmesi ya da ağır hasta olması anlamına mı geliyor? Çocuk aylarca gazını çıkaramadığı için ağrı çekmiş olabilir bu büyümesine engel değil elbet ama yazık günah yani...

bence doktorum kesinlikle yasakladı, dezemuszemus, düzenli doktorun yoksa bile götürmüş oldugun bir doktorun numarasınınn sizde oldugunu ve ona danıstıgını ve doktorun buna cok kızdıgını soyle.ben söylemek istediklerimi onun agzından soylerdim kayınvalidem de doktor dedi deyince üstelemez, bu doktorların da bireşey bildigi yok der ama ısrardan vazgecerdi. bir öneri sadece :D. bebeginin saglıgı baskalarının gönlünün olmasından daha önemli degil mi sonuçta...

bence doktorum kesinlikle yasakladı, dezemuszemus, düzenli doktorun yoksa bile götürmüş oldugun bir doktorun numarasınınn sizde oldugunu ve ona danıstıgını ve doktorun buna cok kızdıgını soyle.ben söylemek istediklerimi onun agzından soylerdim kayınvalidem de doktor dedi deyince üstelemez, bu doktorların da bireşey bildigi yok der ama ısrardan vazgecerdi. bir öneri sadece :D. bebeginin saglıgı baskalarının gönlünün olmasından daha önemli degil mi sonuçta...

Bence de. Hatta doğum esnasında çocuğu kontrol edecek olan doktora onların yanında sor. Zararlarını anlatsın onlar da duysun.

Sakın bebeğe kundak yaptırmayın kalça çıkığı riskini artırıyor kontrole gittiğinizde k.validenizide götürün doktorunuz yanında anlatsın o zaman ikna olur belki.

sinir oluyorum kayınvalideme banada geçende kundaklarsın çocuğu dedi çok işin olcak ozamana dedi valla ne derse desin çocuğum ondan daha kıymetli.....

canim bizim eski annelerimiz yaptigi sekilde kundak yapma
ama yarim yapabilirsin cok siki olmamak sartiyla.bizim burda isvicrede yasiyorum.geceleri kundak baglarladi hastanede.geceleri mutlak o sekilde bebekleri uyutuyorlardi.

Bende hiç kundak yapmadım.Ama ince bebek battaniyeleri varya ona sadece uyuyacağı zaman ellerini alacak şekilde yarım kundak gibi sarıyodum.Yoksa ellerini bilinçsizce hareket ettirdiklerinden zor uyuyup,kolay uyanıyo.Ama sıkı sıkı sarılan kundak hiç sağlıklı değil.Bide canım alakasız olmasın ama emzik vermeyi düşünüyosan doğumda sonra hemen verin tutmayan bebeği başlatması çok zor oluyo sonra.

bizimde babamız hamileyken yurtdışından bir sürü kitaplar dvd ler filan getirmişti bebek bakımı ile ilgili. orada hep bebekleri kundak yapıyorlar. kundak dediğim ayaklar serbest olacak şekilde penye battaniye işe kollarını harket etmeyecek sıkılıkta sarıyorsun. biz gece yatarken veya gündüz çok ağladığında yapıyoruz çok güzel uyuyor maşallah. zaten bi süre sonra ellerini kendi çözüyor ama uykuya dalma aşaması çok kolay oluyor. böyle bebekler kendilerini anne karnındaki gibi sıkışık ortamda hissedip rahatlıyorlarmış. kitaplarda böyle yazıyor. hatta anne karnındaki seslerin benzeri cd bile var bazen çok huzursuzlandığında onu da dinletiyoruz mışıl mışıl uyuyor..

bebekler sarıp sarmalanmayı severler doğru ama kundak kesinlikle sağlıksız. doktorların hepsi hemfikir. eğer bebeğin çok sıçrayan bir bebekse, uykudan kendini uyandırıyorsa bir battaniyeye sarabilirsin sıkıştırmayarak. ben bebeğimi ne sardım nede kundakladım.. gazı olduğu dönemde çok ağladığında sıcak bir battaniyeye sarıp kucaklıyordum onu, bu ona iyi geliyordu. onun dışında hem eli ayağı açık oldu. hem bebekler çok elastik. beline falanda bişey sarmaya gerek yok yani kolay kolay bişey olmaz...

kundak değil de yni çocuk kolunu sağa sola sallamasın diye yapılabilir.moro refleksinden dolayı çocuklar çok uanıyor ilk aylarda.bence kollarını sarsan yeterli.ben benim kızınkini sarmadım çok büyük hata yaptım.imdi 1 yaşını geçti ama hala deli dana gibi uyuyo. yatağın bi başından başlıyo diğer başına adar dönüyor geceleri.ve asla üzerini örtmüyor.

annlerimiz babalarımız , tecrübeli olduklarını sanıyorlar ama çoğu şeyi yanlış biliyorlar aslında, bizde çok yakında bebek düşünüyoruz ama açıkcası ne annemin nede kayımvalidemin ortaçağdan kalma çocuk büyütme stiline ok vericeğimizi düşünmüyorum , çocuğu kat kat giydirmeler, aman soğuk su içirmeyin deyip hep sıcak su ilave etmeler , kundaklamalar , kırkı çıkana kadar sokağa çıkartmamalar...hepsi çok yanlış, eğer soğuktan hasta olunup ölünseydi Rus bebekler hayatta kalamazdı :D ayakları çıplak geziorlar heryerde , valla ben boyun eğmeyi düşünmüyorum sonuna kadar mücadele edicem , onları yönlendirmek birazda bizim elimizde ..

arkadaşların dediği gibi çok zararlı
sende hafif sararsın.sıkmadan.gönlü olur

ben oğlumu hafif sıkmayacak kadar sarardım kollarını uyurken özellikle uyurken eli kolu durmuyodu yüzüne çarpıp kendini uyandırıyordu bacaklarını serbest bırakıyordum yattığı yerden pedal çevirir gidi debeleniyordu gaz maz kalmıyordu gaz sıkntısı olmadı hiç bebeklerin hareket faliyetini engellememek lazım bir arkadaş kızının uyurken yatağında bir baştan bir başa gittiğini söylemiş benim oğlumda öyle yatağın içinde tur atıyo uyurken üstünü hep açıyor sizde hafif sarabilirsiniz kundak değil asla eski türk filmlerinde görüyorum bebekleri resmen mumyalanmış gibi duruyo bebekler allahtan kalmadı onlar şimdiki anneler daha bilinçli o zaman öyleymiş şimdide öyle olacak diye bişey yok

Back
X