- 7 Mayıs 2011
- 715
- 88
- 318
- Konu Sahibi Anotherinlife
-
evet öylede satılıor ama ben denemek ıcın ordan kadayıfı peynırı ıstanbula kadar taşıdım...öğrenmek ıstedım olduda mutlu oldum...:))antakyalıların deyımıyle SÜNDÜ:)))Hastasıyım
eşim antakya dan şerbetiyle birlikte getirtti
yemelere doyamadım ben bi de kaymakla seviyorum ve de off diyorum bu ne güzel bi tatlıdır yaa
malzemeler:tuzsuz peynır ,kadayıf(parçalanmış),tereyağı ,teremyağı,şeker,su
yapılışı:1 kalıp tereyağını eritiyorsunuz...ve kadayıfları (parçalanmış yani kısa kısaolmalı)tereyağına yediriyorsunuz..hepsi tereyağlanınca bı kenara koyun...tepsiyi margarınlı olan teremyağının 75 grmıyla katı olarak tepsiye yedirin...ardından kadayıfın yarısını koyup uzerıne ufaladıgınız tuzsuz peyniri koyun..üstünü kadayıfla kapatıp fırında yada ocakta pişirmeye koyun...ıkı tarafı kızarıncaya kadar pişirin ...üzerine suyla şeker katılmış sıcak şerbeti dökün yanına en guzel kaymak gider künefenız hazır....(antakyalı bi gelın olarak özunu söyledim afiyet olsun:)
malzemeler:tuzsuz peynır ,kadayıf(parçalanmış),tereyağı ,teremyağı,şeker,su
yapılışı:1 kalıp tereyağını eritiyorsunuz...ve kadayıfları (parçalanmış yani kısa kısaolmalı)tereyağına yediriyorsunuz..hepsi tereyağlanınca bı kenara koyun...tepsiyi margarınlı olan teremyağının 75 grmıyla katı olarak tepsiye yedirin...ardından kadayıfın yarısını koyup uzerıne ufaladıgınız tuzsuz peyniri koyun..üstünü kadayıfla kapatıp fırında yada ocakta pişirmeye koyun...ıkı tarafı kızarıncaya kadar pişirin ...üzerine suyla şeker katılmış sıcak şerbeti dökün yanına en guzel kaymak gider künefenız hazır....(antakyalı bi gelın olarak özunu söyledim afiyet olsun:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?