İstanbulda eminönü var, ankaranın eminönü de ulusla izmir caddesi ama ben pek pastacılık malzemelerine meraklı olmadığımdan hiç dikkat etmedim. Varsa oralarda vardır.
Bir de yakınlarında yoksa gittigidiyora, pasaja, emeksensine bak internetten alırsın hiç olmadı.
Pardon internete bakmışın zaten.
Ne alacaksın peki tam olarak? Az çok bildiğim bu tarz kurabiyeler şeker hamuruyla yapılır, onu da evde hazırlayabilirsin zaten(bknz:uzmantv) Gıda boyası zaten aktarlarda var.
İstanbulda eminönü var, ankaranın eminönü de ulusla izmir caddesi ama ben pek pastacılık malzemelerine meraklı olmadığımdan hiç dikkat etmedim. Varsa oralarda vardır.
Şimdi insanlar yadırgayacak belki ama yanlış değilsem bu malzemeler silikon, yani öyle çok da sağlıklı olmayan bir malzeme.
Ben olsam stencil baskı kağıtları var ya, sert, onları kullanırdım. Baskıysa baskı, kalıpsa kalıp.
Bu arada ciddiyim, her nekadar mesaj ciddiyetsiz dursa da. Neticede zararlı bir madde değilse(silikona nispeten) ve hijyeni sağlanıyorsa kullanılabilir. En azından başlangıç için. Şimdi baktım da evet çok profesyonelce şeyler var, yine de stencille yapacakların bunlara alternatif değil de ilave olarak bile kullanılabilir. Çünkü desen çeşidi oldukça fazla.
çok masraf gerektiren birşey zaten ve bolda malzeme lazım profesyonel olarak düşünüyorsanız.bir blog var kendisi 2010 aralık annelerinden arkadaşım olur cici bici kurabiye diye orada detaylı yazmıştı bu konuyu isterseniz bir okuyun,araç gereçleri kullanım sıklığını falan yazmıştı.