kurabiye konusunda yardım :)

pupiqq

"Çapulcu" T.C !
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2012
2.027
120
163
Ankara
Kızlar ben bu konuyu mutfak bölümüne de açtım ama pek uğrayan yok oralara

Ve benim için gerçekten dert oldu bir yardım ediverseniz :26:

Ben böyle butik kurabiyeler yapıp satmak istiyorum.

Bu konuda tecrübesi olan var mı ?

Bir de internetteki malzemelerin fiyatlarına baktım çok pahalı yahu

Ankarada bunları ucuza alabileceğim bir mağaza vs var mı ?

Teşekkürler

İstanbulda eminönü var, ankaranın eminönü de ulusla izmir caddesi ama ben pek pastacılık malzemelerine meraklı olmadığımdan hiç dikkat etmedim. Varsa oralarda vardır.

Bir de yakınlarında yoksa gittigidiyora, pasaja, emeksensine bak internetten alırsın hiç olmadı.
Pardon internete bakmışın zaten.

Ne alacaksın peki tam olarak? Az çok bildiğim bu tarz kurabiyeler şeker hamuruyla yapılır, onu da evde hazırlayabilirsin zaten(bknz:uzmantv) Gıda boyası zaten aktarlarda var.

Son düzenleme:
İstanbulda eminönü var, ankaranın eminönü de ulusla izmir caddesi ama ben pek pastacılık malzemelerine meraklı olmadığımdan hiç dikkat etmedim. Varsa oralarda vardır.

Bende bugüne kadar ilgilenmediğimden olsa gerek dikkat etmedim. Teşekkür ederim belki bulabilirim oralardan :)

Bir de yakınlarında yoksa gittigidiyora, pasaja, emeksensine bak internetten alırsın hiç olmadı.
Pardon internete bakmışın zaten.

Ne alacaksın peki tam olarak?

Kalıp almam gerek öncelikle gittigidiyorda 8.50 liradan başlıyor bazı sitelerde de 4.50 liradan

Bir de desen baskısı almam gerek o da internette 40 liraya yakın.

Çok şaşırdım , bana çok pahalı geldi :26:

Vöh. Çokmuş.

Şimdi insanlar yadırgayacak belki ama yanlış değilsem bu malzemeler silikon, yani öyle çok da sağlıklı olmayan bir malzeme.

Ben olsam stencil baskı kağıtları var ya, sert, onları kullanırdım. Baskıysa baskı, kalıpsa kalıp.

Bu arada ciddiyim, her nekadar mesaj ciddiyetsiz dursa da. Neticede zararlı bir madde değilse(silikona nispeten) ve hijyeni sağlanıyorsa kullanılabilir. En azından başlangıç için. Şimdi baktım da evet çok profesyonelce şeyler var, yine de stencille yapacakların bunlara alternatif değil de ilave olarak bile kullanılabilir. Çünkü desen çeşidi oldukça fazla.

Son düzenleme:
çok masraf gerektiren birşey zaten ve bolda malzeme lazım profesyonel olarak düşünüyorsanız.bir blog var kendisi 2010 aralık annelerinden arkadaşım olur cici bici kurabiye diye orada detaylı yazmıştı bu konuyu isterseniz bir okuyun,araç gereçleri kullanım sıklığını falan yazmıştı.

Canım ostimde pastacılık dünyası car keçiören ostim dolmuşları önünden geçiyo oradan alabilirsin malzemelerini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…