• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Söz Kesimi Kurban Bayramında sözlü kız ve erkek tarafı...

jeren_22

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2010
103
0
96
İstanbul
Kızlar kurban bayramında sözlü kıza neler yapar erkek tarafı? ve kız tarafı erkeğe neler yapar? yani hediye takı v.s olarak ne alınır? bekliyorum cevaplarınızı:teytey:

Ya bilmişlik yapmak istememde bizde adet sanırm şöyle kıztarafı erkk tarafına bi tepsi baklava götürür hatta şöle bişide varmış önceden bi dilimn içinde altın olurmuş onu kim yerse erkek tarafından bu kişi tabbii kıza hediye alırmış şimdilerde bozuk para konuluyomuş:D erkk tarafıda bayramda kıza bayramlık alır biraz tuaf ama ölemiş iştee hade hayrılısı benmde bir ay sonra sözüm olucak bakalım neler yaşıcam eyvahedigeldismile

bizde erkek tarafı gelin kızı bastan asagı giydirir
kıyafeti cantası ayakkabısı alınır durumları müsaitse bilezik takılır
tabi şuan altın fiyatları fırladı bilezik yerine belki baska bişeylerde takılabilir
bide eskilerde koc götürülürmüştü kocun boynuzuna bilezik takılırmıs
ama artık pek yapan yok cok nadir

Arkadaşlar bende abim nişanlıyken öğrendim biz yengeme bayramda kıyafet almıştık bide bilezik taktık..
Bide Pamugum'un dediği gibi koçun boynuzlarına bilezik takılıp götürülürmüş..

biz de kurban öncesi nişanlanmıştık. çantam, ayakkabıma kadar alında. bilezik takıldı, tatlı,börek tepsisi geldi ayrı ayrı, aileme tepsi geldi.kurbanlık alacaklardı ben onun yerine bilezik istedim :)) biz de eşime aynılarından aldık, bilezik değil tabii. :)

Ben nişanlandıktan 3 gün sonra ramazan girdi bayramda baştan aşağı giydirdiler terliğim çorabım dahil ayrıca kayınvalidem mendile para koyup verdi.Şimdi önümüzde kurban var (bu arada profilimde evli yazıyor ama nişanlıyım düğünümüz daha olmadı nikahımız oldu) yine baştan aşağı giydirecekler tabi bu sefer manto ve çizme de dahil sanırım ya altın bir takı takarlar ya da yine mendile para koyup verirler.

Biz hiçbir şey yapmadık valla sevmez benimki öyle şeyleri sen paranı harcama öyle şeylere diyor :) Ama annem kazak örüyor şimdi kurbanda onu hediye edeceğiz :)

yaa bende koç çok istiyorum ama mezhep farklılığı olduğu için getirirlermi bilmiyorum :S hatta benim sözlüm bu tarz şeylere pek sıcak bakmıyor ondan dolayı muhtemelen koç gelmiycek :(

biri benide aydınlatsın:( bende sözlüyüm hatta aralıkta nişanım olcak malum bayram gelio ne yapcaklar bana:(

benimde baştan aşağı bayramlıklarım alınmıştı. koç ve bilezik getirmişlerdi. 2 sene oldu nişan olalı her bayram bayramlıklarımı aldılar. aynı şekil bizde nişanlıma aldık. :nazar:

mezheplerimiz farklı acaba getirirlermi o yüzden sordum...ben çok istiyorum koç gelmesini ilerde çocuklarıma anlatmayı getirmezlerse çok üzülcem :(

bizim buralarda yani çukurova yöresinde bayramdan önce gelinlik kıza opuyorumnanaktan bayramlık kıyafetii adı altında kız baştan aşağıya giydirilir ve bir miktar para verilir çeyizi için yardım gibi düşünülerek.
önceden altın takılırdı bilezik bu duruma göe ceyrek altında olabiliyor acıkcası ekonomik şartlardan dolayı altın işi kalktı gibi

canım koç yine getirilir. benim de sözüm var haftaya kısmetse. ama koç nişanlıya gidio diolar. sözlenince koç gelmez diolar mesela. nişanlandıktan sonra söz gelirmiş. bu da ayrı bişi:)

vallai bilmiyorum benim kayınvalide ne bayram diyo ne seyran diyo bakalım nolcak gelişmeleri sölerim...şuanda gerçekten ne bayram alışverişi nede koça dair hiçbi konu konuşulmadı zaten çalışıorum bu haftasonu alışverişe çıktık çıktık çıkamadık bidahaki hafta heryer çok kalabalık olur hiçbişi yapılmaz.

Back
X