Kurban eti nasıl saklanır??

Gokben1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2008
668
0
96
35
Antalya
Kızlar acil cevap almam gerektiği için buraya yazıyorum.Kurban etimi aldım ancak bu saatte onu işlemem imkansız hem vaktim yok hem de akşam üzeri kesildi.Yarın sabah cümbür cemaat ilgilenicez onunla ama şuan onun sabaha kadar muhafaza etmem gerek.En güzeli buzdolabında saklamak ama yerim yok dolapta.Bende masaya tepsileri dizdim üstüne poşet koydum ve etleri dizdim.Bu şekilde sabaha kadar durur mu?Acil yardım kızlar

Bildigim kadarıyla serin yerde durması gerekiyor. balkonda uygun bir yer yok mu.
kuşlar kapmasında etleri yani balkonunun bi köşesine filan koysanız olur mu acaba

artık öyle sıcak yok zaten bizimkiler dde mutfakta tepsilerde duruyor sabaha kadar. annem kurban etinin 1 gün beklemesi gerektiğini söyledi :S

Bildigim kadarıyla serin yerde durması gerekiyor. balkonda uygun bir yer yok mu.
kuşlar kapmasında etleri yani balkonunun bi köşesine filan koysanız olur mu acaba

Canım giriş katta oturuyorum.O yüzden koyamam,balkona koyarsam sabah etin yerinde yeller eser

artık öyle sıcak yok zaten bizimkiler dde mutfakta tepsilerde duruyor sabaha kadar. annem kurban etinin 1 gün beklemesi gerektiğini söyledi :S

Sorduklarım birşey olmaz diyor ama gene de içim rahat etmedi.Birde sizlere sormak istedim.Evet tüm uzmanlarda 1 gün dinlenmeli diyor et için hem işlenmesi de daha kolay oluyor.

Buzdolabının altında çekmeceler varsa onları çıkarabilirsin.Böylece etler rahat sığar.

Serin yerde durması gerekiyor annem ilk gün zaten buzdolabına yerleştirmez mutfakta serin yerde bekletir balkonunda kapısını açar.Bir gün sonrasına da buzdolabına kimisini de özellikle kemiklileri buzluğa yerleştirir

Ya kızlar herkes dinlendirmekten bahsediyo eti,ben walla bugün kestim doğradım koydum dinlendirmedim yani..
çünkü yarına vaktim olmıcak,ziyaretlere gidicez..bişey olmaz heralde ???

Dolapta saklanması daha mantıklı.
Bişeyler boşaltamam diyosanız.serin yere koymanız üstünü örtmeniz gerekir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…